tiistai 7. joulukuuta 2010

Kunnioitan kilpailijoitani

Aina kun on oma yritys joutuu siihen asemaan, että on myös kilpailijoita. Jokainen yrittäjä joutuu miettimään miten suhtautua kilpailijoihin, ja siinä on ihmisten välillä suuria eroja. Joku viisas on joskus sanonut, että yrittäjä on sellainen, että mieluummin estää kilpailijalta euron kaupan, kuin tekee itse kahden euron kaupan. Voin uskoa, että näinkin on, mutta omalla kohdallani en ole sitä kokenut.
Hämeenlinnassa on aina ollut hyvä henki eri yrittäjien välillä. Olen aina kokenut, että mieluummin kannustetaan toista yrittäjää, kuin jotenkin mollataan. Omista ystävistäni on moni yrittäjä, ihan eri alalla tosin. Esimerkiksi naapurissa silmälasiliikettä pitää Valkosen Marja-Leena, Tavastilassa alusasuliikettä Anne Kallio-Lehtimäki ja Nordean talossa kirjanpitotoimistoa Kuuselan Maarit. Tavatessamme puhumme paljon yrittämisestä varmaan n.80% keskusteluista liittyy työhömme, mutta ei koskaan negatiivisella asenteella. Aina, jos puhe kääntyy muihin yrityksiin se on kannustavaa ja kunnioittavaa. Lähinnä keskusteluissamme jaamme kokemuksia josta voisi olla toiselle hyötyä. Arvostan todella paljon näitä keskusteluja.
Kosmetologi kollegoja Hämeenlinnasta tapaan useimmiten koulutustapahtumissa Helsingissä. Esimerkiksi Lea Rantio ja Satu Harlin on usein samoilla luennoilla kuin minäkin, ja aina arvostuksella kuuntelen heidän kokemuksiaan. Samoin Kauneushoitola Magicin Oxana Haapasalmi on arvostettu kilpailija, joka on kiinnostunut alamme uusimmista koneista, ja tuo taas sen puolen valikoimaa Hämeenlinnaan.
Kaiken kaikkiaan koen, että kilpailu pitää minut valppaana. Ehkä alkaisin veltostua uuden oppimisessa, jos ei olisi pientä pelkoa, että joku ajaa yritykseni ohi. Ainoa harmittelun aihe on, että näitä kilpailojoitani, tai sanoisinko muita yrittäjiä tapaan aivan liian harvoin. Kuitenkin aina tapaamisen jälkeen on virkeä, ja innostunut olo, tuntuu, että on saanut jotain uutta keskusteluista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti