maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ihoa ei saa hiekkapuhaltaa

Edelleen näkyy mainoksia, joissa kosmetologit tarjoavat mikrohiontaa tai timanttihiontaa iholle. Tässä on tapahtunut joku kummallinen väärinkäsitys. Ihmettelen syvästi miten nämä hiontalaitteet ovat tulleet niin suosituiksi, vaikka ne vain vahingoittavat ihoa. Kosmetologien ammattitaito on niin kirjavaa, että se mahdollistaa kaikkien outojenkin asioiden markkinoinnin, koska ei ole arviointikykyä.

Yksinkertaistettuna mikrohionta on hiekkapuhallusta, joka tehdään pienelle ihonalueelle kerralla, käyden koko kasvot läpi. Tästä on haittaa iholle, koska se on erittäin voimakasta. Ajatuksena kai alunperin on ollut se, että iho näin mekaanisesti kuoritaan syvemmältä. Kun ihoa alkaa voimakkaasti mekaanisesti kuoria, se automaattisesti alkaa suojautumaan, ja paksuuntumaan. Näin käy kantapäille ja jalkapohjille, kun ne altistuu hiertymiselle.

Toisaalta taas voimakas hionta poistaa ihon omaa suojavaippaa, ja altistaa sen auringolle ja pakkaselle. Myös pigmenttiläsikiä syntyy helposti mikrohionnan jälkeen, koska ihon pigmenttikerros vaurioituu, ja iho herkistyy auringolle.

Mikrohionta on hoito, josta en voi muuta kuin sanoa, välttäkää sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti