torstai 14. huhtikuuta 2011

Lasten suusta osa 1: Vanhat kädet

Tulipahan taas todistettua, että lasten suusta kuulee kaikennäköisiä totuuksia. Viimekertaisella ruokakauppareissulla (olimme koko perheen voimalla liikkeellä) otin 3,5-vuotiaan kuopuksen kädestä kiinni. Huomasin, että pikkumies jäi mietteliäänä tuijottamaan kättäni, kunnes avasi sanaisen arkkunsa. Keskustelumme jatkui jotenkin tähän tapaan:

- Voi äiti, kun sulla on tuollainen käsi, pikkumies huokaisi.
- Ai millainen se sitten oikeen on? kysyin uteliaana.
- Kun se on sellainen vanha, jatkoi pieni ihminen hiljaa.
- Höh! Ei äiti oo mikään vanha! Huudahti isosisko 7 vuotta. Äiti on vielä nuori!
- Oliskohan se niin, että äiti ei vielä ole vanha, mutta kädet on vanhat, yritin huumorilla.
- Niin. (Pikkumiehen totinen loppukommentti)


Kyllä kai pienen ihmisen mielestä aikuisen kädet näyttävät aika ryppyisiltä, kun omat pikkukädet ovat pelkkää pullaa. Asiakkaat monta kertaa sanovat, että varmaan sinun kädet pysyvät hyvässä kunnossa, kun koko ajan laitat voiteita toisen kasvoihin. Olisipa se niin yksinkertaista. En ole koskaan laskenut, mutta voipi olla, että yhden kasvohoidon aikana tulee pestyä tai jollain tavalla huuhdeltua kädet varmaan kymmenkunta kertaa. Tämän lisäksi jokaisen pesun jälkeen on käsidesi kovassa käytössä. Siinäpä virtaavat hyvät voiteet viemärin uumeniin monta kertaa päivässä. Ja kädet ovat korppukuivat.

Vielä lopuksi käsi/ikätesti: Nipistä pinsettiotteella toisen käden rystysistä ihoa. Siis purista ja päästä irti. Jos poimu katoaa heti ja iho palautuu siloiseksi, olet varmaankin alle 30-vuotias. Jos poimu pysyy 1-2 sekuntia ja sitten katoaa, olet oletettavasti 30 - 40-vuotias. Jos olet jo pari minuuttia sitten puristanut ja ehtinyt lukemaan tämän tekstinkin jo kertaalleen läpi, mutta poimu on edelleen itsepäisesti paikoillaan, voit hyvillä mielin onnitella itseäsi: Olet jo kotvasen aikaa sitten ohittanut teini-iän. Hurraa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti