torstai 14. huhtikuuta 2011

Pariisitarten tyyliä

Olin lyhyellä vierailulla Pariisissa, ja Pariisin huhtikuu näytti parhaat puolensa. Ihana nautti ihmisvilinästä katukahvilassa, ilman palelemista.

Olen aina ollut lumoutunut ranskattarien upeasta tyylistä, ja taas mietin mistä se tyylin vaikutelma oikein syntyy. Sen laitoin ainakin merkille, että ranskalaiset naiset ovat pääsääntöisesti hyvin hoikkia. Ehkä se on alkanut korostumaan, koska kaikissa muissa maissa puhutaan ylipainon ongelmista. Näytti siltä, että suurimmalla osasta naisilla ei ollut grammaakaan ylimääräistä, ja se teki vartalot sopusuhtaisiksi. Myös hoikassa varressa vaatteet näyttävät hyvältä.

Edelleen Pariisi pukeutuu mustaan. Selvästi yleisin väri oli musta, jos oli hame, niin sukat oli kuvioidut, tai vaikka kirkkaan keltaiset. Pienet yksityiskohdat luovat tyylikkään kokonaisuuden. Katukuvassa farkut oli vähemmistöä, ilmeisesti vain turistit kuljeksivat farkuista. Meillä Helsingissä ja Hämeenlinnassa farkut on yleisin vaate arkipäivänä.

Kenkien korot olivat myös huimaavan korkeat. En pysty ymmärtämään, miten he voivat kävellä sellaisilla piikkikoroilla. Omat varpaani olisi muusina, ja naamalla tuskan virne. Huippu kauniita ja tyylikkäitä ne korkeat kengät ovat, mutta kun ei niitä voi käyttää.

Kuitenkaan meidän suomalaisnaisten ei tarvitse hävetä muun Euroopan rinnalla. Jos istuu Hesassa tai meillä Hämeenlinnassa katselemassa ohi menevää kansaa, niin hyvin pukeutuneita löytyy meiltäkin. Suomalaiset eivät enää ole tuulipukukansaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti