torstai 7. huhtikuuta 2011

Ihonpuhdistus vai kasvohoito?

Aina kun uusi asiakas soittaa, ja varaa aikaa hoitoon on vaikea puhelimessa selittää, mitä hoidossa tehdään. Yleensä asiakas varaa ajan ihonpuhdistukseen. Kosmetologi ymmärtää ihonpuhdistuksella, että on tarpeen tehdä hoito epäpuhtaalle iholle, jossa on finnejä ja mustapäitä. Helposti asiakkaalla ja kosmetologilla on eriävä käsitys ihon epäpuhtaudesta. Tällöin pitää vaan kuunnella asiakasta tarkkaan, miksi hän kokee ihonsa epäpuhtaaksi, vaikka siinä ei näppyjä olisikaan.

Usein ihonpinta on niin kuiva, harmaa ja hilseilevä, että se koetaan epäpuhtaaksi. Myös ihon pigmentti saattaa olla kirjavaa, ja sekin tuntuu likaiselta. Nämä on kuitenkin asioita, mitkä aina saadaan kasvohoidossa pois, ilman ihonpuhdistusta. Niihin auttaa parhaiten ihotyypin mukainen kuorinta, joka on hellävarainen tapa kirkastaa ihon väriä.

Ihonhoitoon liittyy niin monenlaisia käsitteitä, ja nimityksiä, että aina pitää kuunnella tarkkaan puhutaanko samasta asiasta.  Se tekee myös hankalaksi vertailla eri kauneushoitoloiden hintoja. Naistenlehdet tuovat, myös sekaannusta käsitteisiin, tietoa, ja juttuja on vaikka millä mitalla. Parasta on valita kosmetologi, johon voi luottaa. Meille hoitoon tullessaan asiakkaan ei itse tarvitse tietää, mitä hänen ihonsa kaipaa. Se on aina kosmetologin velvollisuus suositella oikea hoito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti