tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kissa auttaa ihottumaan

Otsikko oli vähän provosoiva. Toisaalta asiakkaani, ja muut ihmiset jotka minut tuntevat tietävät, että olen aivan vakuuttunut, että kissat auttaa asiaan kuin asiaan.

Perustelen tuon otsikon väitteen japanilaisella tutkimuksella. On selvää, että stressi ja mielentila näkyy ihossa. Näen sen joka päivä työssäni, että kiireinen, stressaava elämä tuo erilaisia oireita ihoon, jotka saattaa puhjeta jopa ihottumiksi. Myös ihotaudit, esimerkiksi psoriasis ja atopia pahenevat stressin myötä.

Japanilaiset tiedemiehet ovat tutkineet elämän tapoja, ja päätyneet siihen, että lemmikkieläimen omistajalla on vähemmän stressisairauksia kuin muilla. Tämä siis koskee kaikkia lemmikkejä, eikä pelkästään kissoja. Japanilaisissa tutkimuksissa todettiin, että lemmikin omistaja saattaa elää yhtä stressaavaa elämää kuin muutkin, mutta lemmikin positiivisesta vaikutuksesta, hänen vapaa-aikansa tasapainottaa stressiä paremmin.

Uskon tähän teoriaan täysin. Onhan olemassa myös suomalaisia tutkimuksia, että lemmikit estävät sydänsairauksia. Lemmikkieläimen vaikutus on niin rauhoittava. Kun istuskelee kotona, ja kissa tai koira tuhisee sohvalla nukkumassa, automaattiseti yrittää olla hiljempaa, ja rauhallisesti ettei häiritse toisen unta. Tiedän sen itsestäni, kun illalla istahdan nojatuoliini, ja Jösse könyää kainaloon nukkumaan, niin ei mene kauaa kun itsekin alan nukahdella.

Ihottumiin tämä rauhoittuminen vaikuttaa positiiviseti. Kun verenkierto ja aineenvaihdunta hidastuu, niin kutinat ja kirvelyt vähenevät. Kun ruumis rauhoittuu, alkaa mielikin tasoittua ja stressi vähenee. Se on siis Japanissa todistettu, että kissat auttavat ihottumaan, ja myös koirat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti