torstai 20. marraskuuta 2014

Hyvä ihonpuhdistus

Aika monelle kuluttajalle ihonpuhdistus ja kasvohoito ovat ihan sama asia. Asiakkailla ihonpuhdistus on ihan yleisnimike kaikille kasvohoidoille. Toisaalta ihan oikeassa he ovatkin, koska tehdään mikä hoito hyvänsä se puhdistaa ihoa ja kasvot näyttää ja tuntuu puhtaanmalta.

Kosmetologeille ihonpuhdistus yleensä merkitsee mustapäiden ja finnien mekaanista puhdistusta. Aikoinaanhan kosmetologit eivät juuri muita hoitoja tehneetkään, kun kaivelivat huokosia ja puristelivat ihon vereslihalle. Ensin asiakas melkein tukehdutettiin otsonipitoisella vesihöyryllä ja sitten rääkättiin mustapäiden metsästyksellä jonka jälkeen asiakas ei kehdannut kadulla näyttäytyä muutamaan päivään. Valitettavasti tämä menetelmä ei ole vieläkään painunut unholaan, vaan mustapääjahtia harrastetaan vieläkin. Harvoin tällaisesta hoidosta on mitään todellista hyötyä, vaan huokoset täyttyy muutamassa viikossa ja taas ihonpuhdistus aloitetaan alusta.

Ihonhoito-opit ovat onneksi muuttuneet ja meidän hoitolassa tämän tyylisiä ihonpuhdistuksia ei ole tehty kymmeniin vuosiin. Toki otamme kaikkien hoitojen yhteydessä mustapäät ja talitukkeumat pois ihomatoraudalla, jos siihen on tarvetta. Nykyään hoitoaineet ja kuorinnat ovat niin hyviä, että huokoset puhdistuu niillä eikä tätä asiakkaiden rääkkäämistä juurikaan tarvita. Moni uusi asiakas sanoo puhelimessa hoitoa varatessaan ettei itse oikein tiedä minkä hoidon varaisi. Sitä ei asiakkaan todella tarvitsekkaan tietää, vaan on kosmetologin tehtävä analysoida hoidon alussa ihon tarpeet ja suositella sellainen hoito josta asiakas eniten hyötyy.

Yleensä asiakkaiden suurin tarve on kosteutus ja tasapainottaminen. Jos näen kasvoilla muutaman mustapään ei työmoraalini kestä niiden ohittamista, vaan nappaan ne pois oli hoidon nimi mikä hyvänsä. Myös meidän suosituimman hoidon eli Nanoliftin yhteydessä mustapäät poistetaan, mutta yleensä meidän vakioasiakkailla ei ole mitään poistettavaa. Ihan jokaisen asiakkaan kohdalla ihon toiminta on normalisoitunut noin vuoden säännöllisen hoidon jälkeen. Yleensä jo ensimmäisen Nanolift hoidon jälkeen talin eritys normalisoituu ja mustapäitä ei synny. Säännöllisellä hoidolla tarkoitan sitä, että asiakas käy noin 4-10 viikon välein Nanolift hoidossa ja hoitaa pääsääntöisesti ihoaan kotona Dermalogican tuotteilla. Hoidon onnistumisen kannalta on todella tärkeää, että kotihoito tuotteet ovat oikeita. On turha tehdä kasvohoitoja, vaikka kolmen viikon välein jos kotikäytössä on aivan väärät tuotteet. Tarkoitus ei ole, että ensimmäisellä kerralla pitää hankkia koko tuotearsenaali. Yleensä asiakkaan kanssa neuvotellaan mistä tuotteista on aluksi eniten hyötyä ja tuotteita saa myös näyte-ja kokeilupakkauksina, että hoito pääsee hyvin alkuun.

Meiltä ei yksikään asiakas lähde iho vereslihalla, vaan iho on siisti ja tasainen ja siihen voi hyvin tehdä meikin. Moni asiakas jatkaakin hoidon jälkeen vielä työpäiväänsä. Ainoa mistä varoitan on se, että hiukset litistyy myssyn alla ja niitä ei valitettavasti pysty varomaan.

1 kommentti:

  1. Minulla on todella rasvainen iho ja aluksi, kun aloin teillä käymään sitä jouduttiin puristelemaan. En ole koskaan saannut niin kivutonta ihonpuhdistusta. Nyt olen käynyt pari vuotta Nanolift hoidossa ja mustapäitä tulee enää hyvin harvoin. Ihana hoito.

    VastaaPoista