lauantai 29. marraskuuta 2014

Suuret ihohuokoset ja niiden hoito

Hyvin moni asiakkaani kokee ihohuokoset itselleen ongelmaksi ja varsinkin uudet asiakkaat ottaa sen melkein aina puheeksi. Moni on sitä mieltä, että huokosia pitää puristella, koska iho täytyisi saada puhtaaksi. Se on aivan väärä hoito ja usein vaan pahentaa tilannetta.

Yleensä rasvaisella iholla on suuret huokoset ja ihotyyppi on perinnöllinen eli sille ei voi kukaan mitään. Rasvoittuva iho on myös yhden ihokerroksen paksumpi, kuin kuiva iho ja se saattaa vanhemmiten korostaa huokosia. Rasvaisella iholla on määrällisesti enemmän talirauhasia ja ne ovat suurempia, kuin kuivalla iholla. Ihon rasvaisuuden laannuttua tuossa kolmenkympin jälkeen nuo huokoset supistuu sen myötä, kun talin tuotanto vähenee. Näin ei valitettavasti käy kaikille ja, kun iho veltostuu ikääntyessä nuo aukinaiset huokoset vielä korostuu entisestään. Hyvin usein on myös niin, että liian raju hoito ja ihon puristelu on vaurioittanut pysyvästi huokosia ja ne ovat jääneet auki.

Moni uusi asiakas on sitä mieltä, että heillä on valtavasti mustapäitä ja ne pitää puristaa pois. Tietysti mustapäitä voi ollakin ja ne me ilman muuta puristamme pois. Monen ihossa on huokosia, joiden talineritys on jo vähäinen ja mitään mustapäätä ei edes synny. Huokosesta saattaa valua sen verran talia, että huokosen seinämät ohuesti peittyy. Mustapää syntyy ihotalin hapettumisesta ja näin myös nuo huokosen seinämät värjääntyy, mutta mitään ei ole puristettavissa ulos. Hyvin usein asiakas on itse näitä huokosia yrittänyt puhdistaa ja ne ovat entisestään suurentuneet. Tässä tilanteessa kuorinta on ainoa apu. Kuorinta-aine imeytyy huokosen pohjaan saakka ja vaikuttaessaan sulattaa tuota tummaa kerrosta pois. Yleensä kosmetologin käyttämät kuorinta-aineet antavat parhaan tuloksen ja hoitoa jatketaan kotikuorinnalla.

Mitään yksittäistä ainetta, tai hoitoa ei ole huokosia pienentämään ja sanotaan ettei kerran suurentunut huokonen juurikaan enää pienene. Paljon voi kuitenkin tehdä, koska vakioasiakkaillani ei ole enää ongelmaa suurista ihohuokosista. Kun ihontoiminta saadaan tasaiseksi ja talin eritys normalisoitua huokoset ei ole enää niin aukinaiset. Päivittäinen kuorinta ihotyypin mukaisella kuorinta-aineella pitää huokosten seinämät puhtaina, eikä tule enää vaikutelmaa mustapäistä. Usein jo vanhemmalla ja veltostuneella iholla huokoset alkavat venyä vielä suuremmiksi. Siihen auttaa ihon kimmoisuutta ja joustavuutta parantavat tuotteet. Tehokkaimmat ovat Daily Resurfacer hoitotassut TÄHTITARJOUS 90€, norm. 113€ ja Extra Firming Booster 84€.

Kun kasvot saadaan hyvään kuntoon ei huokosetkaan enää näy ja iho näyttää sileältä ja siistiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti