keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Tärkeää asiaa parkkipaikoista!

Nyt meille on ilmoitettu, että taloyhtiön parkkipaikalla ei ole enää vieraspaikkoja, vaan kaikki on otettu talonväen käyttöön. Onneksi on nyt auki tuo Goodmanin iso parkkihalli, jossa saa olla ilmaiseksi kolmetuntia, kunhan muistaa laittaa parkkikiekon. Goodmanista ei ole kuin viisikymmentämetriä meidän ovelle. Tämä alkaa olla Hämeenlinnassa, joka taloyhtiön edessä, koska parkkitila on kortilla ja monessa taloudessa on kaksi autoa. Onneksi tämä ei nyt haittaa meitä, kun tuo iso Goodmanin parkkihalli ehdittiin avata ja siellä saa autonsa lumeltakin suojaan. Sitten on tuo Tavastilan parkkihalli, missä saa olla kaksi tuntia parkkikiekolla. Lähes kaikki kadunvarret ovat sitten maksullisia tunnin paikkoja.

Hämeenlinnan keskustassa tämä parkkipolitiikka on mielestäni kokonaisuudessaan yrittäjävastainen, koska ydinkeskustan kaikki parkkitila on maksullista ja tunnin paikkoja. Yrittäjäjärjestö ajaa sitä, että keskusta muuttuisi parin tunnin parkkikiekkopaikoiksi, mutta kaupunki tarvitsee joka sentin mitä parkkimittareistakin tulee. Nythän tuo Hämeenlinnan paras liikepaikka Reskan kävelykatu huutaa tyhjyyttään, kun kaikki liikkeet ovat muuttaneet Goodmaniin.

Onneksi olen toisilta yrittäjiltä kuullut, että ne keskustan yritykset mitä torin ympärillä on ovat saaneet uusia asiakkaita Goodmanin myötä. Samoin Tavastilan asiakasmäärä on ollut selvästi nousussa. Sehän on ymmärrettävää, koska tähän päähän kaupunkia on tullut aika vilske. Vielä on vaikea sanoa miten se meille vaikuttaa, kun emme ole kadulta poikkeajien varassa. Ehkä se vaikuttaa joulun lahjakorttimyyntiin vilkastuttavasti, mutta se jää nähtäväksi. Tosin en kyllä ole odottanutkaan, että Goodman vaikuttaisi meille mitään. Suuri ilo on tietysti se, että olemme saaneet lounasruokaan useampia eri vaihtoehtoja aikaisempaan verrattuna.

Tuli vielä tuosta autoilusta mieleen, että näin eilen kotiinpäin ajellessani oikein superkaaharin moottoritiellä. Eilenhän oli todella huono näkyvyys siinä kahdeksan jälkeen, kun lähdin kotiin. Sataa tihutti ja sumua oli paljon. Joka kerta, kun joku ohitti kurakaari lensi ikkunaan ja näkyvyys oli nolla. Hyvä, kun itse pystyin satasta ajamaan. Näin jo kaukaa peruutuspeilistä, että joku tulee kovaa ohituskaistaa pitkin. Samassa se oli jo ohi menossa ja se oli kuin ohjus. En ole ikinä nähnyt niin kovaa menevää autoa varmaan nopeutta oli lähemmäs kaksisataa. Se suorastaan järkytti minua, kun tuli tunne ettei tuosta selvitä hengissä. Ihmettelemme usein asiakkaiden kanssa miten kovilla nopeuksilla ihmiset ajaa ja mitä heidän päässään oikein liikkuu.  Nyt luin eräästä narsismista kertovasta kirjasta, että narsistisen persoonallisuushäiriön omaavat miehet varaantavat usein liikennettä. Heille auto on vallan väline ja he pitävät itseään niin erinomaisina ettei heille voi tapahtua mitään pahaa. He eivät myöskään alennu ajamaan kenenkään perässä, vaan heidän pitää aina olla ykkönen. Tämä kyllä selittää niitä toilauksia mitä liiankin usein näkee liikenteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti