torstai 29. tammikuuta 2015

Couperosa syntyy lämmönvaihteluista

Nyt on juuri se vuodenaika, kun suomalaisten ohut iho joutuu alttiiksi voimakkaille lämmönvaihteluille ja tuloksena on couperosa. Tiedän, että tätäkin tekstiä lukee moni jolle ihon punakkuus on ongelma ja juuri tuo punoittelu on esiaste couperosaan. Punakkuus ja couperosa ovat varmaankin suomalaisille tyypillisin ongelma.

Talvella kasvojen iho joutuu sopeutumaan monenkymmenenasteen lämpötilaeroihin. Sisällä on noin parikymmentäastetta lämmintä ja ulkona voi pahimmassa tapauksessa olla kolmekymmentäastetta pakkasta. Lämpimässä huoneilmassa ihon hiusverisuonten toiminta on normaali ja hiussuoniverkosto on täynnä verta. Pakkaseen mentäessä verisuonten pitää supistua nopeasti ettei ihon lämpö pääse haihtumaan. Aina on kuitenkin joku hiussuoni, joka ei supistukkaan niin pikaisesti, vaan jää laajentuneeseen tilaan. Paljon ulkoliikuntaa harrastavalle tulee näitä tilanteita usein ja aina joku suoni jää supistumatta. Kun laajentuneita hiusverisuonia on tarpeeksi paljon ne alkavat näkyä ohuen ihon läpi ja silloin puhutaan couperosasta. Laajentuneeseen suoneen veri jää seisomaan ja se pullistaa ja laajentaa suonen seinämiä entisestään. Hiusverisuonissa seisova veri näyttää ohuen ihon läpi sinipunaiselta. Tämä on täysin vaaratonta ja ainoastaan ulkonäköhaitta.

Couperosaihosta alkaa myös helposti syntymään ruusufinni ja silloin tarvitaan ihotautilääkärin apua. Häiritsevää couperosaa voi myös plastiikkakirurgi käsitellä ja olen nähnyt siitä hyviä tuloksia. Hyvällä kotihoidolla ja kasvohoidoilla pystytään myös paljon vähentämään couperosan näkyvyyttä. Mitä ohuempi ja kuivempi iho on sitä helpommin laajentuneet hiusverisuonet näkyy läpi. Ohuesta ja punakasta ihosta näkyy selvästi, että couperosaa on koko ajan syntymässä lisää. Mitään nopeaa ja varmaa konstia ei kosmetologeilta löydy couperosan poistamiseen, mutta hyvin paljon sitä voidaan vähentää. Tärkeää on myös ennalta ehkäistä ettei couperosaa synny jatkuvasti lisää. Kasvohoidoilla saadaan iholle normaali vahvuus ja se estää hiusverisuonten näkymistä. Elvyttävät hoidot saavat pakkaantuneen veren poistumaan suonista ja ne pääsee supistumaan normaalisti ja lakkaavat näkymästä.

Puolessa vuodessa saadaa couperosaiho rauhoitettua lähes normaaliksi. Nanolift hoitoja kannattaa tehdä 4-6 viikon välein ja kasvohoidon vaikutuksia ylläpidetään oikein valituilla Dermalogican kotihoitotuotteita. Dermalogican Ultra Calming hoitolinja on suunnattu herkälle ja couperoottiselle iholle. Toki Ultra Calming linjaa voi käyttää monelle muullekin ihotyypille. Hoitolinjaan on tulossa uusi tuote Redness Relief Primer ja sillä saadaan hyvin peitettyä couperosaa ilman, että iho näyttää meikatulta. Uutuustuote tulee myyntiin helmikuun alkupuolella. Jos koet couperosan ongelmaksesi varaa aika kasvohoitoon, niin suunnitellaan sinun ihollesi sopiva kotihoito-ja kasvohoitosysteemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti