lauantai 31. tammikuuta 2015

Mitä eroa on kuorinnalla ja naamiolla?

Hyvin usein kuluttajalla on epäselvää kosmetiikan erilaiset aineet ja nimikkeet. Erilaisia ja eri asiaan tarkoitettuja aineita on lukuisia ja mainonnan kieli tekee niistä vielä vaikeammat ymmärtää. Kuorinta ja naamio ovat aineina usein hyvin samannäköisiä ja sekin herättää väärinkäsityksiä. Lyhyesti sanottuna kuorinta vie iholta pois jotain ja naamio lisää ihoon jotain.

Kuorinta-aineen tarkoitus on irrottaa eli kuoria iholta pois kuollut ihosolukko ja ylimääräinen ihotali. Iholla syntyy miljoonia uusia soluja vuorokaudessa ja saman verran siitä irtoaa ja putoaa pois. Poislähtevä kuollut solukko jää usein kiinni ihonpintaan hien ja talin tuottamaan massaan ja ihon pintaan kerääntyy paksu hilseilevä kerros. Tämä kerros sulatetaan pois kuorinta-aineilla. Moni asiakas kysyy pestäänkö meikkikin pois kuorinnalla. Vastauksen tiedättekin jo, että ei pestä. Kuorinta tehdään aina puhtaalle iholle ja ensin iho pestään puhdistustuotteilla. Kuorinta-aineita on useita erilaatuisia, mutta itse suosittelen Dermalogican varmasti hellävaraisia kuorintoja. Kuorintaa voi käyttää, vaikka päivittäin, jos kuorinta on siihen tarkoitettu ja tarpeeksi hellävarainen. Mieluummin kevyt kuorinta joka päivä, kuin yksi vahva kuorinta kerran viikossa.

Naamio on hoitoainetiiviste, joka sisältää paljon enemmän vaikutusaineita, kuin hoitovoiteet ja tehotipat. Naamion vaikuttavat aineet imeytyvät ihon jokaisen kerrokseen ja sen vaikutus on monipuolinen. Naamion yleisin vaikutusaika on 10-15 minuuttia, jolloin naamion raaka-aineet ehtii imeytyä ihoon. Joitakin harvoja naamioita voi jättää yöksikin vaikuttamaan. Naamiota levitetään aika paksu kerros iholle, niin että siitä jää ihan näkyvä kerros ihoon. Näin naamion viilentävä ja rauhoittava vaikutus tulee myös esiin. Naamio ei koskaan imeydy kokonaan, vaan pintaan jää aina kerros, joka yleensä pestään pois. Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque ( 69€ NYT 55€)on poikkeus, koska sen saa jättää yönkin yli vaikuttamaan, kunhan pyyhkii paksuimman kerroksen kasvopaperiin. Naamioita kannattaa käyttää 2-3 kertaa viikossa ja hyväksi olisi tehdä kuorinta ennen naamion levittämistä. Naamiokin imeytyy paljon paremmin, kun kuollut solukko on kuorittu pois.

4 kommenttia:

 1. Kärjistätköhän nyt kuluttajien tietämättömyyttä? Jos yksi tekee tyhmän kysymyksen ei kaikkia tarvitse siitä syyllistää.....

  VastaaPoista
 2. En huomannut mitään syyllistävää viestiä, vaan asiallista tietoa. Tämän blogin paras anti on tämä asiatieto. Olen oppinut ihosta ja sen hoidosta todella paljon tätä blogia seuraamalla. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. On vaan tyhmiä ihmisiä, jotka luulevat tietävänsä kaiken:)

  A-K

  VastaaPoista
 3. Minä taas löydän täältä, vaan itsestään selvyyksiä joita voi lukea kaikista lehdistä ja mainoksista. Valveutunut kuluttaja ei näistä jutuista löydä mitään uutta......

  VastaaPoista
 4. Hei,

  löysin tämän blogin vasta nyt ja aion kyllä seurata jatkossakin vaikka olen osin samaa mieltä kuin edellinen kommentoija eli itsestäänselvyyksiä minunlaiselleni "kosmetiikkafriikille".

  Sitten Inkeri, kysymys sinulle: luulin, että stydeintä kosmetiikkaa (eniten vaikuttavia aineita) on seerumeissa ja tehotipoissa eikä naamioissa. Olenko väärässä ?

  terveisin Metsämarja

  VastaaPoista