lauantai 24. tammikuuta 2015

Nyt iski vanhuus!

Voitteko kuvitella, että nukuin pommiin tiistaiaamuna. Sitä ei ole tapahtunut ikinä ennen enkä ole koskaan kuullut, että yrittäjä nukkuisi pommiin. On tosi harvinaista, että herätyskello ehtii aamulla edes soida herään yleensä paljon ennen sitä. Olen tosi nopea aamutoimissani ja kello soi 8.30, kun hoitola avataan kello 10.00. Moni saattaa ihmetellä miten pitkään aamulla nukun, mutta kannattaa ottaa huomioon, että yleensä tulen kotiin kello 21-22 ja menen nukkumaan puolenyön tienoilla.

Tiistaiaamuna oli herätyskellon patteri loppu ja kello oli pysähtynyt 7.30. Vilkuilin kelloa muutaman kerran, mutta totesin ettei vielä tarvinnut herätä. Ihmettelin, kun oli aika valoisaa, mutta ajattelin puhtaan lumen vaikuttavan kirkastavasti. Jösse ja Valtsukin nukkui vielä ihan sikeästi ja niiden hurinassa ja lämmössä oli helppo nukahtaa uudestaan. Seuraava kellon katsominen olikin klo 9.10 ja sitten tuli kiire. En tiennyt mihin päin rynnätä ja sipaisin äkkiä vaan mineraalimeikin, poskipunan ja huulipuna. Hyvä, kun oli vaatteet päällä autoon rynnätessäni. Tukkakin oli pörrössä, kun kuivan kesän oravalla.

Olin töissä onneksi ennen ensimmäistä asiakastani ja Marihan on paikalla jo yhdeksän jälkeen, vaikka hänenkin ensimmäinen asiakas tulee aina kello 10.00. Sätin itseäni koko automatkan ja pohdin tosissani, että alkaako vanhuus jo sotkea ajantajua. Mietin, että olenko jotenkin kipeä, vai onko joku aivoverenkiertohäiriö, kun nukuin niin sikeästi. Saman ikäinen ystävättäreni jolle autosta soitin ja kauhistelin töppäystäni  lohdutti minua, että se oli ihan inhimillinen erehdys. Muilla sattuu niitä kerran vuodessa, mutta olen itselleni niin vaativa ettei minulle saa sellaista sattua.


Ensimmäisen asiakkaan jälkeen katsoin peiliin ja voi kauhistus kuinka ränsistynyt naama sieltä katsoi. En ehtinyt laittaa pesun jälkeen, kuin Intensive Moisture Balancen (100 ml 85€, 50 ml 59€) ja se ei kyllä kuivaan ihooni yksin riitä. Olin niin kurttuinen ja alaluomikin oli täynnä pikkuryppyä. SkinPerfect Primer on niin loistava siloittaja ja heti, kun se jäi pois tulos oli paljon huonompi. Ilman silmämeikkiä ja rajausta tämän ikäisellä silmät on aika valjut ja luomet roikkuvat. Enää en teesilmämeikkiä ilman kunnon rajausta, koska veltostuneet luomet tarvitsevat napakan rajauksen, että velttous saadaan hämättyä pois. Nyt, kun meikkiä ei ollut silmissä ollenkaan paljastui koko karmea totuus. Laitoin nopeasti Youngbloodin Granite luomiväriä, joka on opaalihohdessa sisältävä. Jo tällä yhdellä värillä saa hienon meikin, koska luomiväri taittaa valoa niin, että tulee vaikutelma useasta eri värisävystä. Sitten rajaus YB:n Gel Liner sävyllä Sienna, joka on tumma kullanruskea ja paljon ripsiväri. Johan alkoi silmät löytymään.

Nyt konkreettisesti huomasin, että kyllä vanheneminen vaatii enemmän aamutoimilta. Ellei ehdi, tai viitsi meikata kunnolla, niin kyllä vähintään kymmenenvuotta tulee ikää lisää. Tätä ei saisi tapahtua, koska työpaikoilla yli viisikymppisen työtehoa helposti katsotaan suurennuslasilla. Ellet ole panostanut ulkonäköösi voidaan myös ammattitaitoasi ja uudistumiskykyäsi epäillä. Se on väärin, mutta näin se vaan on. Ulkonäkö merkitsee tämän päivän työelämässä todella paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti