sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pakkanen ei tee hyvää iholle

Tuntuu, että tavallista useampi asiakkaani lähti Lappiin jouluksi, tai on varannut tammi-helmikuussa hiihtolomamatkan pohjoiseen. Joulun sääthän oli todella kylmiä ja varmaan koko alkutalven pakkanen säätelee ulkonaliikkumista. Kasvojen iholle viikon hiihtoreissu Lappiin on pahin mahdollinen koettelemus. Olisi todella tärkeää ihon terveyden kannalta tehdä kasvohoito heti seuraavalla viikolla loman jälkeen.

Se pitää muistaa ettei mikään kosmetiikka suojaa ihoa paleltumiselta. Pidän myös hyvin riskialttiina lähteä hiihtämään yli kahdenkymmenen asteen pakkasessa, saati sitten laskettelemaan. Vauhdissa ilmavirta voi lisätä pakkasta kymmenenkin astetta. Parasta olisi suojata kasvotkin silkkineuleesta tehdyllä kommandopipolla. Sekin on huomioitava, että siitäkin menee tuuli läpi ja paleltumisvaara on olemassa. Missään tapauksessa iholle ei saa laittaa mitään paksua rasvakerrosta, tai vaseliinia, niin kuin menneinä vuosina neuvottiin. Iho hikoilee urheillessa ja se ei pääse haihtumaan rasvakerroksen takia. Hikikerros iholla nopeuttaa kasvojen jäätymistä.

Ihonhoidon merkitys on suuri, koska sillä estetään ihon rohtuminen, couperosa ja kuivuminen kovassa pakkasessa. Hiihtoreissuilla usein myös saunotaan joka päivä ja se lisää vielä ihon rasittumista. Suosittelen useita hoitavia kerroksia iholle, jotta vaikutus olisi tehokkaampi. Tehotippana voisi päivälläkin käyttää öljymäistä Overnight Repair Serumia (98€) ja sen päälle voiteeksi Super Rich Repair (127€) hoitovoide. Näiden päälle levitetään vielä Barrier Repair (62€), joka on äärettömän tärkeä talviolosuhteissa. Näiden voiteiden olisi hyvä antaa imeytyä puolisen tuntia ennen, kuin lähdetään pakkaseen. Meikki antaa vielä lisäsuojaa ja jos muulloinkin käyttää meikkiä kannattaa se laittaa hiihtoretkellekin. Suojaamisen kannalta paras on Youngbloodin Natural Mineral Foundation (65€) jauhemainen mineraalimeikki. Se levittyy ihon pintaan harsomaisena kerroksena ja suojaa ihoa ohuen kankaan tavoin.

Saunan jälkeen suosittelen yöksi Multivitamin Power Recovery Masqueta (69€) eli naamiota jonka voi jättää yöksikin. Sitä voi viikon aikana käyttää joka toinen ilta ja muulloin sopii yöksi nuo samat tuotteet, kuin päiväksikin. Ellei ihoa hoida kunnolla voi yksi viikko aiheuttaa ohuelle iholle pysyvät vauriot laajentuneina pintaverisuonina. Suurin syy meille suomalaisille tyypilliseen couperosaan on juuri nämä kovat lämmönvaihtelut ja ihon liian vähäinen hoito pakkasaikana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti