torstai 8. tammikuuta 2015

Dermalogican käsivoide auttaa myös kynsiin ja kynsinauhoihin

Käsien iho joutuu kaikista kovimmalle rasitukselle ja siksi niissä onkin usein ongelmia. Kynsien hoidosta minulta kysellään hyvin usein ja mitään tyhjentävää vastausta siihen en osaa antaa. Itse en usko tippaakaan, että mikään suunkautta syötävä aine vaikuttaisi jollain tavoin kynsiin. Ravintoaineiden puutokset kynsissä näkyy vasta nälkäkuoleman rajoilla, josta on paljon tutkimustuloksia juutalaislääkäreillä toisen maailmansodan aikoina.

Hyvin usein asiakkaat puhuvat liuskottuvista ja lohkeilevistä kynsistä. Niiden hoidossa ensimmäinen ja tärkein asia on kynsien käytön vähentämisessä. Ihminen käyttää kynsiään jos jonkinlaisena vipuna ja aseena ettei kynsi mitenkään voi sitä kestää. Vasta sitten, kun tietoisesti suojelee kynsiään voi alkaa miettimään muita syitä liuskottumiseen. Hyvin usein on myös niin ettei kynsien huonolle kunnolle yksinkertaisesti voi mitään. Olen työni myötä tullut siihen tulokseen, että kynsillä on kasvukausi ja lepokausi samalla tapaa, kuin hiuksilla. Kynsillä on vaiheita jolloin ne ovat hankalat ja vaiheita jolloin ne ovat hyvässä kunnossa. Kynsien hoidossa kosteutus ja rasva ovat tärkeitä. Dermalogican Hand and Nail Treatment (75 ml, 40€) sopii sekä kynsille, että käsille.

Kaikkien kannattaisi laittaa talvisin joka yöksi Hand and Nail Treatment, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Käsivoiteissa kannattaa panostaa laatuun, koska halvoista vaseliinipitoisista voiteista syntyy helposti kierre, kun vaseliini toisaalta kuivattaa. Dermalogican käsivoide sisältää hoitavia öljyjä ilman ärsyttäviä hajusteita, tai väriaineita. Iltaisin, kun laittaa käsivoiteen sitä kannattaa levittää runsaasti ja hieroa sitä kynsiin ja kynsinauhoihin. Kuivuneisiin huonosti hoidettuihin kynsinauhoihin tulee helposti kynsivallintulehdus ja se on varsin kivulias ja sitkeä vaiva. Kynsivallintulehdus harvoin paranee ilman antibiootteja.

Silloin, kun käsien iho on oikein kuiva, tai kyse on atooppisesta ihosta silloin kannattaa avuksi ottaa Multivitamin Power Recovery Masque (75 ml, 69€). Tämä multivitamiininaamio on erinomainen estämään ihottumia ja se pitää yllä ihon omaa vastustuskykyä. Naamion imeytymistä voi tehostaa ja nopeuttaa käärimällä kädet muovikelmuun, siis ihan tavalliseen kelmuun mitä käytetään ruokienkin suojana. Sillä saa aikaan ilmatiiviin sidoksen, josta vaikutusaineita ei haihdu, vaan kaikki imeytyy ihoon ja kynsiin. Tämä on hyvä konsti päiväaikaan, kun haluaa tehohoidon nopeasti. Sen voi esimerkiksi tehdä aamuisin töihin lähtiessä, tai iltaisin töistä tullessa. Sitten vielä yöksi kannattaa laittaa paksu kerros multivitamiininaamiota ja puuvilla hanskat käsiin.

Joku voi kysyä eikö tuo ole jo liikahoitoa, tai kuka viitsii ennen työhön lähtöä tehdä jotain naamiopakkauksia. Ihminen jonka kädet on vereslihalla, joka talvi, tai kipeän, kirvelevän ihottuman peitossa viitsii tehdä vaikka mitä, jos iho pysyy ehjänä. Hoito käsille ei ole liiallista, vaikka kasvoilla naamion käyttö kaksi kertaa päivässä olisi jo haitaksi. Käsiä pestään niin jatkuvasti ja hoitoalalla oleva käyttää vahvoja desinfiointiaineita, että naamion vaikutusaineet liukenevat pois valitettavasti muutamassa tunnissa. Huomioi myös, kun vertailet eri käsivoiteiden ja tuotteiden hintoja, että meidän tuubit ovat 75ml. Ne ovat siis 25ml eli yhden kolmasosan suurempia, kuin suomalaiset ja ranskalaiset tuubit. Muista sekin, että ennalta ehkäisy on kaikista tehokkaina ja järkevintä hoitoa. Jos kädet ovat vereslihalla, joka tammi-helmikuu, älä odota sitä vaan hoida jo etukäteen ettei ihottumaa tulisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti