sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Ikuinen teini-ikä

Silloin tällöin meille tulee uusia asiakkaita jotka haluavat apua ikuisiin teini-iän iho-ongelmiin. Yleensä asia esitetään huumorilla, mutta ymmärrän kyllä miten tuskastuttavaa on, että toisaalta iho alkaa rypistymään, mutta näppyjä ja mustapäitä syntyy edelleen. Usein tämä teini-iän pitkittyminen johtuu vääristä ihonhoitotottumuksista ja valitettavasti ihon epätasapainoa pidetään yllä väärällä kotihoidolla.

Ihoa ei saa kuivattaa

Näen hyvin usein, että jo nelikymppinen asiakas hoitaa ihoaa edelleen samalla tavalla, kun teini-ikäisenä. Ihon rasvoittumisongelma on jäänyt niin päälle ettei ollenkaan huomata, että iän myötä ihon tarpeet muuttuu ja väärä hoito tuo vaan lisää ongelmia. Ne ketkä kärsivät 1980-90-luvuilla finneistä ja ihon rasvaisuudesta eivät saaneet kosmetiikasta muuta apua kuin voimakasta kuivumista. Silloin ei yksinkertaisesti ollut mitään kosmetiikkaa joka olisi tehonnut kunnolla finneihin ja mustapäihin. Nythän tilanne on aivan toinen, kun raaka-aineet ovat kehittyneet ja hoitomenetelmät parantuneet. Monelle on kuitenkin jäänyt päälle se, että ihoa pitää puhdistaa kunnolla. Yleensä se tarkoittaa kuivattavaa puhdistusgeeliä ja alkoholipitoista kasvovettä. Jossain Keski-Euroopan kosteudessa ja lämmössä iho sen vielä sietääkin, mutta Suomessa kuivuus tukkii ihon kaikki huokoset ja pohja finneille ja mustapäille on valmis. 

Kuorinta ja kosteutus auttaa ihon tasapainoon

Tämän kuivatuksen jälkeen moni vielä yrittää itse puristella mustapäitä pois ja sehän aiheuttaa vain pahoja jälkiä ja tulehduttaa ihoa. Valitettavasti moni kosmetologikin tekee jatkuvasti mekaanista ihonpuhdistusta eikä seuraa ollenkaan aikaansa. Kyllähän mekin poistamme näpyt ja mustapäät mekaanisesti, jos siihen on tarve, mutta ei ole mitään järkeä puristella ihoa jatkuvasti ellei pysty vähentämään mustapäiden syntymistä. Yleensä 2-3 kasvohoidon ja parin kuukauden kotihoidon jälkeen tuo puristelu käy tarpeettomaksi ja siihen me pyrimme. Oikealla hoidolla iho heleytyy ja näyttää puhtaammalta ja tasaisemmalta, kun hilseilyä ei enää synny eikä iho ole kirjavana eri parantumisvaiheissa olevista näppylöistä. Tämä hoitosysteemi on helppo ja täysin järkeen käyvä, mutta monelle ongelman kanssa elävälle asiakkaalle se on lähes mahdoton uskoa. Tuo nuorena opittu ihonhoitosysteemi on niin piintynyt jo selkäytimeen, että yleensä vaatii todella paljon perusteluja ja suostuttelua ennen kuin kosmetologin ohjeisiin uskotaan. Tämä voi olla jopa yksi syy miksi kosmetologit tekevät jatkuvasti pelkkää mekaanista ihonpuhdistusta, vaikka se ei juuri mitään auta, mutta asiakas itse sitä vaatii. Vie huomattavasti enemmän aikaa ja energiaa suunnitella perusteellinen hoitosuunnitelma ja motivoida asiakas sitä tekemään ja perustella hyvin miksi hoitotavan pitää muuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti