tiistai 17. lokakuuta 2017

Kuorinta on välttämätön vanhenevan ihon hoito

Vielä nykyäänkin monella on sellainen käsitys, että kuorinta ohentaa ihoa eikä sovi vanhenevalle iholle. Tätä käsitystä vastaan olen yrittänyt levittää tietoa parikymmentävuotta. Vanhat käsitykset istuu kyllä niin tiukasti ihmisissä, että kuorinnan tarpeellisuus ei mene perille.

Kosmetiikka kehittyy huimaa vauhtia

Vielä 80-luvulla olin sitä mieltä, että kotikuorintojen kanssa pitää olla varovainen ja niitä voi käyttää vain harvakseltaan. Syy oli siinä ettei ihon toimintamekanismeja vielä oikein käsitetty ja kuorinta-aineet olivat pelkästää mekaanisia. Mekaaniset kuorinta-aineet sisälsivät kovia rakeita joilla hangattiin kuollut solukko pois. Kuorinta-aineet muuttui täysin, kun 90-luvun alussa keksittiin alfahydroksihapot eli AHA-hapot eli hedelmähapot ja hedelmähappoentsyymit. Nykyisin Dermalogica käyttää hellävaraisia hedelmähappoentsyymejä jotka sulattavat kuolleen solukon pois. Nyt myös ymmärretään se, että ihoon syntyy jatkuvasti uusia soluja jotka työntävät vanhan kuolleen ja hilseilevän solukon pois. Mitä vanhemmaksi tullaan sitä hitaammin iho solukko uudistuu ja kuolleet solut irtoavat hitaasti ja siksi ne jäävät harmaaksi kuivaksi kerrokseksi ihon pintaan. Tämän takia vanheneva iho erityisesti tarvitsee kuorintaa jotta solujen uudistumisprosessi toimii ja ihoa harmaannutta hilseily kerros saadaan pois. Säännöllinen kuorinta edesauttaa oleellisesti muiden hoitoaineiden imeytymistä. 

Hellävarainen Daily Resurfacer hoitotassu

Ellet vielä käytä kuorinta-ainetta säännöllisesti nyt Tähtitarjouksena oleva Daily Resurfacer NYT 89€  (119€) on siihen hyvä aloitus. Daily Resurfacer ei takuulla ole kenellekään liian voimakas eli sitä ei todellakaan tarvitse pelätä. Kuorivan vaikutuksen lisäksi se kiinteyttää ja kosteuttaa. Pakkauksessa on 35 kpl hoitotassuja ja niitä voi käyttää joko kuukauden kuurina joka päivä, tai säännöllisesti 2-3 päivän välein. Silloin, kun iho on erityisen rasittunut esimerkiksi auringosta, sairaudesta, tai stressistä johtuen tuo kuukauden kuuri on hyvin tehokas apu parantaa ihon tilannetta. Varsinkin stressinäpyistä kärsiville Daily Resurfacer on loistava hoito, koska se poistaa huokosia tukkivaa kuollutta solukkoa jatkuvasti. Vanhenevan ihon tehohoitona Daily Resurfacer on parhaimmillaan ja toivoisinkin, että se olisi käytössä jokaisella yli kolmekymppisellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti