torstai 19. lokakuuta 2017

Itsensä laiminlyönti on varma tapa vanhentua ennen aikojaan.

Olin hiljattain mukana tapahtumassa missä tapasin useita tuttuja naisia vuosikymmenten takaa. Vasta siinä ensimmäistä kertaa tajusin miten kriittisesti naiset seuraa toistensa vanhenemista. Olin jopa hämmästynyt miten moni kommentoi minulle jonkun toisen ulkonäköä ja aina negatiiviseen sävyyn. Toisaalta tässä tilaisuudessa näin miten eri lailla voi ihmiset vanheta. Me olimme kaikki syntyneet 1960-65, mutta ulkonäön perusteella ikäjakauma vaikutti olevan 40-65 välillä.

Perimä ei suoraan vaikuta ihon vanhenemiseen

Aika usein yli viisikymppiset naiset vetoavat perintötekijöihin ja perustelevat sillä ettei itseään kannata hoitaa. Juuri näitä perintötekijöitä vastaan pystyy helpoiten vaikuttamaan ihonhoidolla ja kosmetiikalla. Ihotyyppi on periytyvä ja eri ihotyypit vanhenevat ja rypistyvät eri tavoin. Ihotyyppiä ei voi hoidolla muuttaa, mutta sen tuomia ongelmia vastaan voidaan todella paljon vaikuttaa. Kuiva ihoiset rypistyvät kaikista nopeiten, koska heidän ihossaan on yksi solukerros vähemmän kuin normaalissa ihossa. Mitä ohuempi iho on sitä helpommin se rypistyy ja veltostuu. Hyvällä hoidolla pystytään kuivakin iho pitämään vahvana ja joustavana ja sillä tavoin voidaan hidastaa rypistymistä. Rasvoittuva iho ohenee ja rypistyy yleensä hitaammin, mutta huonolla hoidolla ja itsensä laiminlyönnillä rypistyminen tapahtuu rasvaisellakin iholla ennen aikojaan. UV-säteily on tärkein tekijä ihon vanhenemisessa ja mitä paremmin siltä on suojautunut sitä hitaammin iho ohentuu ja rypistyy. 

Nämä Dermalogican tuotteet hidastavat ihon vanhenemista

Tietysti voisi sanoa, että kaikki hoitotuotteet hidastaa vanhenemista, koska hyvät hoitoaineet pitävät ihon vahvana ja joustavana. Koko Dermalogican AGE SMART hoitolinja on tarkoitettu vähentämään ihon vanhenemista, mutta muitakin tuotteita löytyy. Nyt Tähtitarjouksena oleva DAILY RESURFACER NYT 89€ (119€) hoitotassu on monipuolisesti hoitava tehotippa jonka vaikutukset näkyy iholla välittömästi. Se vaikuttaa kolmella tavalla eli Daily Resurfacer kuorii, kosteuttaa ja kiinteyttää. MULTIVITAMIN POWER SERUM (112€) on erittäin kiinteyttävä hoitoseerumi jota voi käyttää myös silmien ympärillä. Suomen talvessa suosikkituote on OVERNIGHT REPAIR SERUM (102€) tehoöljy ja se vähentää ilmaston kuivattavaa ja ihoa ohentavaa vaikutusta. POWER RICH (232€) hoitovoide on Dermalogican kuningatartuote ja ihanteellisinta olisi käyttää tämä hoitokuuri 2-4 kertaa vuodessa. OVERNIGHT RETINOL REPAIR (158€) on ihoa uudistava retinolipitoinen hoitotuote ja sen käyttö on parhaimmillaan juuri nyt kesän jälkeen. Varsinkin entiselle rasvaiselle ja sekaiholle Overnight Retinol Repair kuuri tekee hyvää 3-4 kertaa vuodessa. Parasta olisi, että yli 35-vuotiaana olisi jatkuvasti käytössä joku ihon vanhenemista hidastava tehoaine. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti