keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Yhteistyö on voimaa

Olen koko yrittäjäurani ajan tehnyt yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa ja aina olen kuulunut eri yrittäjäverkostoihin. Yhteistyön tekeminen ei aina ole ollut helppoa, koska se ei ole luontevaa meille suomalaisille. Esteenä on yleensä pelko, että toinen hyötyy siitä enemmän kuin minä itse.

Yhteistyötä Kissakoti Kattilan hyväksi

Kampaaja Dalia Häggman otti minuun yhteyttä jo lähes vuosi sitten ja halusi tutustua minuun, koska kumpikin sponsoroimme Kissakoti Kattilaa. Tapasimme silloin aamuteen merkeissä ja koska sovimme hyvin yhteen päätimme tehdä Kattilan hyväksi jotain yhdessä. Aikaa kului jo hiukan liikaakin ennen kuin tapasimme uudestaan. Siihen asti kumpikin oli omalla tahollaan tukenut Kattilan taloutta. Minulla se on lähinnä arpavoittojen lahjoittamista heidän tapahtumiinsa. Haluamme kumpikin Dalian kanssa tehdä enemmän ja antaa enemmän. Nyt tavatessamme ideoimme monia kivoja juttu hernesopan myynnistä torilla pidettäviin arpajaisiin, mutta nämä vaatisivat lämpimämpiä säitä. Päädyimme kuitenkin aloittamaan pienesti ja sovimme, että kumpikin tahollaan kerää ruokaa ja peittoja ja lakanoita Kattilaa varten, mutta mainokset siitä teemme ja maksamme yhdessä. Olinkin jo hiukan suunnitellut, että lauantaina 16.12-17 meidän perinteisessä Avoimien Ovien päivässä keräämme ruokaa Kattilalle. Nyt Dalia järjestää omassa liikkeessään Palokunnankadulla jotain ja jaamme mainoskulut keskenämme. Näin pystymme saamaan enemmän näkyvyyttä, kun rahaa mainontaan on enemmän. 

Yhteistyö kannattaa aina

Toivon, että tästä yhteistyöstä Dalian kanssa tulee pitkäaikainen. Valitettavasti en ole löytänyt mitään pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita vieläkään näin monien yrittäjyysvuosien jälkeen. Yleensä, kun sellaista joillekin olen ehdottanut he suorastaan pelästyvät, että olenko keksinyt jotain heidän päänsä menoksi. Toinen pelko on, että yhteistyö teettää työtä ja sitähän se aina teettääkin, mutta ilman ponnistelua ei mitään saakaan. Olen ollut lähes parikymmentävuotta eri otteisiin Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja, tai hallituksen jäsen. Siinä porukassa olen aina viihtynyt ja olemmekin vuosien varrella tehneet monenlaisia tempauksia, mutta harva on jäänyt traditioksi. Itse kaipaisin jotain pienenpää 3-5 yrittäjän ryhmää jotka voisivat yhdessä kehitellä yhteistyömuotoja. Valitettavasti kukaan pitkäaikaisista yrittäjistä ei siihen ole tähänkään asti mukaan lähtenyt. Jäänkin odottamaan uusia nuoria yrittäjiä Hämeenlinnan katukuvaan, jos he jo pystyisivät enemmän tukemaan myös toista. Nyt tämä Kattila yhteistyö Dalian kanssa tuntuu mukavalta ja katsotaan mitä se tuo mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti