keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Älä kuori ihoasi kissanhiekalla

Ihmiset keksivät mitä kummallisempia ihonhoitokonsteja joissa ei ole mitään järkeä ja joista minä en älyä edes varoittaa. Teini-ikäisillä on aikaa katsella videoita ja he uskovat vielä kaikkiin nettiohjeisiin, mutta sitä en käsitä, että aikuiset naiset kokeilevat älyttömiä kikkoja.

Älä kokeile näitä omalle ihollesi!

Tämä kissanhiekan käyttäminen kuorinta-aineena on älyttömin juttu mitä olen vähään aikaan kuullut, mutta eräs asiakkaani kertoi ystävättärensä sitä kokeilleen. Luulin sitä vitsiksi, mutta löysin netistä muutaman jutun missä siitä kerrottiin ja väitettiin, että se imee myös rasvaa iholta, koska siihen kissan pissakin imeytyy niin hyvin. Käsittelen kissanhiekkaa päivittäin kotona, mutta eipä ole tullut mieleeni kuoria sillä naamaani. Luulen kyllä, että jo meidän Jössekin sanoisi äiskän olevan ääliö. Toinen aika tuhoisa idea on käyttää liimaa naamiona. Joillakin sarjoilla on peel-off naamioita jotka kuivahtavat iholle ja revitään pois yhtenä kappaleena. Niillä on lievästi kuoriva vaikutus ja ehkä myös raikastava ja puhdistava. Nyt joku välkky on keksinyt, että saman voi tehdä liimalla, koska kuivuuhan sekin iholle kalvoksi. Tästä kokeilusta seuraa hyvin äkkiä allerginen reaktio ja ihon toipuminen voi viedä kauankin. 

Iholle käytetään vain sille tarkoitettuja aineita

Ihmettelen kyllä mihin ihmisten itsesuojeluvaisto on kadonnut. Ulkomaisista verkkokaupoista tilataan erilaisia happoja ja muita aineita joita sumeilematta kokeillaan kasvoille. Moni näistä on kielletty Suomessa ja muissa EU-maissa, mutta nykyisin netistä saa mitä vaan ja ihan kotiin kannettuna. Keskustelupalstoilla löytyy lukuisia neuvoja happojen käytöstä acnearpiin, tai ryppyihin. Ihon pinta todellakin syöpyy ja tulehdusvaara on suuri. Raja pitää vetää siihen ettei käytä iholleen mitään mitä ei ole ihonhoitoon tarkoitettu. Jo 90-luvulla keksittiin käyttää peräpukamavoidetta silmänympärille ja kasvojen turvotuksen poistoon. Se on ollut mielestäni pöyristyttävintä mitä ihminen keksii kauneuden nimissä tehdä, mutta kyllä se kalpenee näiden kissanhiekka juttujen rinnalla.


Kyllä meidän Valtsu nauraisi, jos äiskä tekisi vessahiekasta kuorinta-aineen. 

3 kommenttia:

 1. No käyttäähän jotkut hopeavettäkin...
  En vaan jaksa ymmärtää. Välillä tuntuu, että mitä omituisempi ja kalliimpi innovaatio,sitäsuositumpaa on.

  VastaaPoista
 2. Kaikkea sitä kuulee! No ei muuta kuin kissanhiekkakuorintaa naamaan ja sen päälle kookosöljyä keittiön kaapista kosteutukseen, sisäisesti voi nauttia happi- tai hopeavettä. Jossain välissä kannattaa hangata naamaa myös sellaisella piikkirullalla, jota ainakin minun facebook-feedissä jatkuvasti mainostetaan. Sitten vielä yksisarvis- ja enkelihoito etänä á 100 e/kerta. Ja voisihan sitä mennä sellaiselle kurssille jolla voi ottaa yhteyksiä kuolleisiin lemmikeihin. Marraskuun masennus on pahaa unta vaan näiden toimien jälkeen. Joskus tekisi mieli muuttaa erämaahan erakoksi :D

  VastaaPoista
 3. Juuri eilen juttelin asiakkaan kanssa, että osa ihmisistä ihan hakee jotain ihmettä ja heille ei riitä mikään tavallinen järjellä perusteltu juttu. Tuosta hopeavedestäkin olen syksyn aikana lukenut ja kuullut monelta taholta. Se on ihan silkkaa myrkkyä, mutta niin vaan suuri määrä ihmisiä sitä käyttää.
  Tuo neularullaus on kanssa ihan kummallinen idea. Miksi ihmeessä ihon pintaa pitää rikkoa, koska tästä kollageenin ja elastiinin vahvistumisesta ei ole mitään näyttöä. Riskit ja haitat on suuret ja mitään tuloksia ei olla saatu.

  Inkeri

  VastaaPoista