keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Positiivinen julkisuus on hyväksi pienyrittäjälle

Tämä blogi on nykyisin aika yleisesti kauneustoimittajien lukulistoilla ja sitä kautta saan kiitettävän usein haastattelu pyyntöjä eri lehtiin, radioon ja televisioon. Lähden myös mielelläni mukaan ohjelmien tekoon ja haastattelutkin on minusta mukavia. Moni voi niitä tilanteita ujostella, mutta minä luotan jo omaan osaamiseeni, kun puhutaan kosmetologin, tai yrittäjän työstä ja ellen osaa vastata uskallan sen myös myöntää.

Sääntö-Suomi 

Viime toukokuussa meidän hoitolassa kuvattiin Sääntö-Suomi nimistä ohjelmaa ja nyt sen avausjakso tuli MTV 3 kanavalta tiistai-iltana. Sarjassa on kymmenen osaa ja valitettavasti en tiedä missä jaksossa on meillä tehty filmaus. Sarjan juontaja on Jussi Heikelä ja ohjelmassa kerrotaan suomalaisten sääntöinnosta ja siitä miten erikoisia sääntöjä ja lakeja Suomessa on ja miten tunnollisesti niitä noudatetaan. Meillä keskustelun aiheena oli ns.vauvalasku eli kaikkien lapseen ja raskauteen liittyvien kulujen epäoikeudenmukainen jako, koska nykyisin ne maksaa lähes kokonaan äidin työnantaja. Suomen Yrittäjänaiset ovat laskeneet, että yksi lapsi maksaa äidin työnantajalle 10.000-14.000€. Tuo kuvauspäivä oli aika rankka ja tuntui, että aloin jo sekoamaan sanoissani. Tein Heikelälle pari tuntia yhteen menoon kasvohierontaa ja hän tenttasi minua samalla. Hoitohuoneessa oli kolme kuvaajaa ja äänittäjää joten happikin alkoi loppua. En ole varma haluanko edes nähdä tuota haastattelua, koska epäilen onko se meille mitenkään positiivinen mainos. Täytyy kai pyytää puolisoani katsomaan se ensin ja jos hän sen sietää katsoa voin katsoa sen itsekin:)

Haastattelu Kodin Kuvalehteen

Alkuviikosta annoin puhelinhaastattelun Kodin Kuvalehden toimittajalle Emmi Laukkaselle ja kyseessä oli talven vaikutukset ihoon. Juttu tulee heidän verkkolehteensä loppuviikosta ja laitan siihen linkin kunhan se on valmiina. Emmi Laukkasella oli ihan järkeviä kysymyksiä ja niihin oli helppo vastata, koska samasta aiheesta olen jo tänä syksynäkin kirjoittanut monta juttua. Minua on ilmeisesti helppo haastatella, koska olen niin puhelias. En välttämättä tarvitse kysymyksiä, vaan riittää, kun minulle sanotaan aihe mistä pitäisi puhua. Tietysti pitkä työura tekee jo sen ettei eteeni juurikaan tule asioita joihin en ole jo aiemminkin törmännyt. Siitä olen hyvin tarkka etten missään tapauksessa lähtisi mihinkään tosi-tvhömppään, tai muuhun epäammatilliseen juttuun mukaan. Iltalehden toimittaja haastatteli minua viime vuonna varmaankin kerran kuussa, mutta nyt hänestä ei ole kuulunut mitään. Olin varmaan niin jalat maassa vastauksieni kanssa, kun hän olisi halunnut kevyttä höpöhöpöä. Otan oman työni hyvin vakavasti enkä halua sekaantua mihinkään sensaatioihin joissa eitodellista pohjaa ole. 
Osallistuin Suomen Yrittäjänaisten liittokokoukseen ja puheenaiheena oli ”vauvalasku”. 
Kuvassa lisäkseni Anne Kallio-Lehtimäki ja Marja-Leena Valkonen kumpikin hämeenlinnalaisia yrittäjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti