perjantai 21. heinäkuuta 2017

Älä laimin lyö ihoa kesälläkään

Kesälomalla monet siirtyy mökkielämään, tai matkustelee niin paljon ettei meikistä ole niin väliä. Jotkut haluaa kokonaan eroon työelämän rutiineista ja haluaa päästä meikistä ja ihonhoidostakin lomalle. Siksi usein iho on loppukesällä aivan retuperällä.

Käytä edes kosteusvoidetta

Helposti käy niin, että ellei meikkiä ole ihoa ei iltaisin kunnolla puhdisteta ja siksi jää muutkin hoitoaineet käyttämättä. Kesällä saunotaan huomattavasti talvea enemmän ja ellei kosteusvoidetta ole saunalla se unohtuu kokonaan. Nuori iho alle kolmikymppisellä kestää tämänkin vaiheen ja tilanne korjaantuu kuorinnalla ja naamiolla. Yli viisikymppisellä korjaantuminen ei enää niin vaan tapahdu ja iho kuivuu päivä päivältä pahemmin. Koko kesäloman pituinen ihonhoitolakko näkyy takuulla siinä vaiheessa, kun töihin pitää mennä. Kosteuttaminen on kaikista tärkeintä ja vaikka puhdistus jääkin pelkkään vedellä huuhteluun laita aina sen jälkeen kosteusvoidetta. Dermalogican hoitovoiteista kaikista suosituin on Intensive Moisture Balance (100 ml 91€, 50 ml 63€) joka sisältää runsaasti kosteutta, mutta imeytyy hyvin. Ihon kosteuden tarve on kesälläkin suuri ja ihoa ei pitäisi koskaan pesun jälkeen jättää ilman voidetta.

Työhön kasvohoidon kautta

Viimeistään siinä vaiheessa, kun tekee ensimmäisenä työaamuna meikkiä huomaa miten huonossa kunnossa iho on. Meikki yleensä korostaa hilseilyä ja kuvaa kuivunutta kuorta ihon pinnassa. Tavallaan ihoon todellakin tulee kuori, kun kuolleet solukot kertyy pintaan paksuna kerroksena. Aurinko vielä lisää kuolleen solukon syntymistä ja iholle kertyy hilseilyä jopa enemmän kuin talviaikaan. Hätäkeino on kotikuorinta mieluiten Multivitamin Thermofoliant (87€) kuorinnalla ja ellei sitä ole niin Daily Microfoliant (76€) mikrokuorintakin sopii. Kuorinnan voi tehdä kuurina kolmena iltana peräkkäin ja naamio vielä yöksi niin eiköhän iho kirkastu. Naamioksi sopii Multivitamin Power Recovery Masque (72€). Kaikista paras olisi tulla kasvohoitoon ennen työn alkua. Suurin osa vakioasiakkaista varaakin hoitoajan viimeisiksi kesälomapäiviksi ja siirtyy näin työelämään. Hyvän kasvohoidon jälkeen iho on taas helpompi kotona hoitaa ja meikkikin näyttää hyvältä.

2 kommenttia:

  1. Janina11:32

    Hei, minulla on käytössä Dermalogican Daily Microfoliant, jota käytän joka toinen ilta. Olen kuitenkin miettinyt, että olisiko sen rinnalla hyvä käyttää kerran tai kaksi viikossa jotain muutakin kuorintaa, jos olisi niin mitä suosittelisitte?

    VastaaPoista
  2. Anteeksi, että jouduit odottamaan vastausta. En viikonloppuna ehtinyt katsomaan blogia:)
    Oikein hyvä kysymys. Daily Microfoliant tarvitsee rinnalleen tehokkaamman kuorinnan, että kotihoito olisi mahdollisimman tehokas. Daily Microfoliant, tai Daily Superfoliant ei sulata kuin täysin kuollutta solukkoa. Näiden rinnalle suosituin kuorinta on Multivitamin Thermofoliant joka sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. Se irrottaa kuolleet solut syvemmältä ja puhdistaa huokosia tehokkaasti. Ihotyypistä riippuen Multivitamin Thermofoliantia suositellaan 1-3x viikossa. Samalla kertaa Dailyn kanssa sitä ei suositella, mutta esimerkiksi Dailyä voi käyttää aamulla ja illalla Multivitamin Thermofoliantia.

    Inkeri

    VastaaPoista