torstai 13. heinäkuuta 2017

Ikuinen rasvan pelko

Tyypillisin virhearvio ihon kotihoidossa on, että kuivalle iholle käytetään rasvaisen ihon tuotteita. Iho on määritelty joskus teini-ikäisenä sekaihoksi, tai rasvaiseksi ihoksi ja sitä ajatusta noudatetaan vielä viisikymppisenäkin. Jos ihmisiltä kysyy heidän ihotyyppiään vastaus on lähes aina epäpuhdas ja herkkä sekaiho. Jokainen on oppinut myös sen, että iho on herkkä, vaikka koskaan ei herkkyysreaktioita ole ollutkaan. Usein tuo herkkyysajatus tulee siitä, että voimakkaat rasvaisen ihon tuotteet kihelmöivät ja kirvelevät liikaa kuivuneella iholla.

Kosteutus ja rasva on eri asia

Hyvin usein asiakkailla on rasvan pelko ja epäillään hoitovoiteiden tukkivan ja rasvoittavan ihoa. Tämäkin voi olla mielikuva menneiltä ajoilta, kun ihonhoitotuotteet oli paksuja ja rasvaisia. Nykyinen kosmetiikka on täysin erilaista ja ihonhoitotuotteiden laatu on täysin muuttunut. Vielä 90-luvun alussa kaikki tuotteet sisälsivät vaseliinia, koska voidepohjaa ei vielä osattu tehdä ilman sitä. Dermalogica oli ensimmäinen Suomessa myyty ihonhoitosarja joka kehitti voidepohjan ilman tukkivaa vaseliinia. Suomeen Dermalogica tuli muistaakseni 1999 ja meille se otettiin heti silloin. Iholla voi olla hyvinkin kosteuden puute, vaikka siinä olisikin liiallinen talineritys. Myöhäisimmät minun näkemät acnereaktiot ovat olleet nelikymppisillä ja silloin syynä on ollut raskaus, tai hormoonitoiminnan häiriö. Jotkut lääkeaineet esimerkiksi syöpähoidot saattavat puhkaista acnen, tai muuten rasvoittaa ihoa. Tästä talinerityksestä huolimatta iholla saattaa olla kosteuden puute.

Suomen ilmasto kuivattaa ihon

Varsinkin talvella iho saattaa olla hyvinkin pintakuiva mikä vaan lisää tukkeumien ja mustapäiden syntymistä. Sisälämmitys on meillä niin mahdottoman kuivattavaa, että kaikki ihot tarvitsevat loka-huhtikuussa lisäkosteutta. Kuiva sisäilma haihduttaa iholta kaiken kosteuden ja hilseily alkaa tukkia huokosia. Hyvä kosteuttava kotihoito onkin paras keino estää tukkiintumista ja epäpuhtauksien syntymistä. Tehokkain kosteuttava aine Dermalogicalla on Skin Hydrating Booster (93€) tehotippa joka on puhdasta kosteutta ja sopii kaikille ihotyypeille. Se imeytyy syvinpiin ihokerroksiin ja sen päälle on tarkoitus laittaa vielä voide, yksinään se ei missään tapauksessa riitä. Intensive Moisture Balance (100 ml 91€, 50 ml 63€) on tehotipan päälle sopiva kosteusvoide ja sekin sopii kaikille ihotyypeille. Siinä ei ole aurinkosuojaa ja suosittelenkin jompaa kumpaa nyt tarjouksessa olevaa aurinkosuojallista päivävoidetta eli Ultra Sensitive Tint sk 30 NYT 55€ (72€) tai Super Sensitive Shield sk 30 NYT 70€ (92€). Kumpikin päivävoide on ohut ja hyvin imeytyvä ja ne sopivat rasvaisellekin iholle kosteuttamaan. Nuo Tähtitarjous tuotteet ovat saatavilla 16.7 saakka. 2 kommenttia:

  1. Allekirjoitan tän kyllä täysin. Vaikka olen atoopikko näppylöitä on riittänyt kaikkina aikoina.
    Nyt ihoni on hyvässä kunnossa, kun käytän kaksoispuhdistusta ja kuorintaa ja puhdistavaa naamiota säännöllisesti. Kaikki tuotteet on nykyään dermalocigaa. Ja taas onnistuitte yllättämään reiluilla kaupanpäällisillä..näillä pärjää taas monta aikaa. Erityisesti ilahduin youngbloodin minimeikeistä. Sain ne matkalle mukaan.. kiitos paljon! Äidin kanssa kun pakettia aukaistiin ja testereitä jaettiin..niin kyllä hän ihmetteli reiluja testereitä ja minikokoja..joista riitti molemmille.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että pystyimme tuottamaan hyvää mieltä. Olemme pieni yritys ja kilpailukykymme on rajallinen siksi panostamme asiakaspalveluun kaiken voitavan. Verkkokauppan asiakkaatkin on meille yksilöitä joista on tullut vakioasiakkaita niin kuin sinustakin. Asiakas on meille tärkeä on hän sitten meillä tiskin takana, tai netissä.

    Inkeri

    VastaaPoista