sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Lääkäreitäkin on moneen junaan

Tämän jutun aihe nousi mieleeni kevään aikana, kun olen nähnyt muutaman luvattoman huonon tuloksen silmänympärysleikkauksesta. Nämä ns.kauneusleikkaukset ovat rahakasta hommaa ja jokainen haluaa niistä osansa.

Tarkista onko lääkäri plastiikkakirurgi

Kaikki kasvojen alueen leikkaukset pitää antaa plastiikkakirurgin tehtäväksi eikä kenelle tahansa lääkärille. Nämä leikkausjäljet mitä näin oli silmälääkärin tekemiä ja yhden taustaa en tiedä, kun asiakas ei edes itse tiennyt kuka leikkasi. Ihmiset eivät tuo tyytymättömyyttään esiin, koska he eivät tiedä miltä tuloksen pitää näyttää. Tuon yhden silmälääkärin tekemistä arvista pitäisi päästä korjausleikkaukseen. Näen näitä silmänympärysleikkauksien tuloksia nykyisin usein, koska tuo silmän päälle valahtanut yläluomi estää näkemisen ja asiakkaat osaavat jo siitä hakeutua lääkärin luokse. Nämä tapaukset Kela korvaa, jos on silmälääkärin lähete leikkaukseen. Sitähän se ei tarkoita, että silmälääkärin se pitäisi leikata. Silmälääkäri on silmämunassa olevien ongelmien ammattilainen ja tuo silmänympärys taas kuuluu plastiikkakirurgille. Näitä silmälääkäreiden tekemiä leikkausjälkiä näin paljon 90-luvulla, kun meillä oli vielä plastiikkakirurgeita vähän. Pahin tapaus oli, että luomesta oli otettu liikaa pois ja silmät eivät menneet enää kiinni.

Rikastuminen häivyttää moraalin

Olen viimeisen kolmenkymmenenvuoden aikana nähnyt kuinka rikastumisen mahdollisuus syö lääkäreiden moraalin ja plastiikkakirurgian alueelle tulee niitä jotka eivät sitä osaa. Minulle tehokkain oppi tästä tuli jo 90-luvun alussa, kun olin SKY:n varapuheenjohtaja. Vastasin kosmetologien valtakunnallisista luentopäivistä ja minulle soitti eräs lääkäri joka halusi esitellä uutta silmänympärysleikkaustapaa. Hän kertoi olevansa kirurgi joka on siirtymässä yksityispuolelle ja tulisi ilmaiseksi meidän luentopäiville esitelmöimään. Olin siitä ihan tyytyväinen, koska yleensä luennoitsijat maksoi paljon. Sen jälkeen, kun luento-ohjelma julkaistiin minulle soitti eräs plastiikkakirurgi ja pyysi lupaa tulla luentopäiville kuulijaksi muutaman kollegansa kanssa. Toivotin heidät tervetulleiksi pahaa aavistamatta. Sitten, kun tuo leikkausluento pidettiin salissa oli parikymmentä lääkäriä sitä kuuntelemassa. Luennon loputtua eräs heistä nousi ylös ja moitti perusteellisesti luennoivan lääkärin työtä  ja kertoi ettei mahakirurgin pidä hyppiä tekemään kauneusleikkauksia. Tämä mies esitteli itsensä plastiikkakirurgiksi, joka oli samassa sairaalassa työssä tämän mahakirurgin kanssa joka oli erikoistunut siihen saakka sappikiviin. Plastiikkakirurgi piirsi ja selosti meille miten pieleen tuon esitelmän pitäjän leikkaustapa menee ja siinä sen näki selvästi maallikkokin. Tämä meille luennoinnut mahakirurgi tekee edelleen kauneusleikkauksia yksityisvastaanotollaan ja häntä moittinut plastiikkakirurgi on maailman kuullut rintojen korjausleikkauksen kehittäjä. 

Kirurgi ja plastiikkakirurgi ei ole sama asia

Nykyäänhän silmänympärysleikkauksia saa alennuksella ja rintaimplantteja voi teettää osamaksulla. Meillä Suomessa luotetaan lääkäriin todella paljon ja kun silmälääkäri tarjoaa silmänympärysleikkausta harva tajuaa ettei se ole hänen osaamisaluettaan. Nykyisin Suomessa on liikaa koneita joilla leikataan näkökyky paremmaksi ilman silmälaseja. Heillä on tosi kova kilpailu ja siksi väliin mahtuu näköjään muutama silmänympärysleikkauskin. Tarkistakaa aina taustat lääkäriltä jolle menette kauneusleikkaukseen. Kuulostelkaa kuka häntä suosittelee ja miten paljon hän on kyseisiä leikkauksia tehnyt.

4 kommenttia:

 1. Anteeksi, mutta en usko että tässä jutussa on mitään perää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks joku uskaltaa kertoa asioista. Eihän tätä uskois ennen ku se omalle kohdalle osuu.

   Edellisellä asuinpaikkakunnalla sairaalan silmälääkäri nosti leikkauksella silmäluomia ku ne valui peittämään näköä. Kyse ei ollu kauneusleikkauksesta. Haava oliki sit sellanen et kauneus oli kaukana. Arvet näkyi selvästi ja jälki oli epätasainen röpö. Aikani sitä katselin ja menin yksityiselle plastiikkakirurgille.
   Tuomio oli, että leikkaus itse oli onnistunu ja luomi nousi näön eestä pois. Mut leikkaustapa oli vanhanaikainen mitä plastiikkakirurgit ei enää käyttäneet ja neulominen oli huonoa. Plastiikkakirurgi korjasi jäljet (800€) ja nyt mitään ei huomaa. En ikinä suosittele naamaa leikkaamaan muita ku plastiikkakirurgeja.

   Poista
 2. Minulla ei ole mitään syytä kirjoittaa asioita joissa ei ole mitään perää. Ehkä se, että on vaikea uskoa lääkäreiden olevan moraalittomia on syy siihen ettei tällaisia väärin käytöksiä uskota olevan olemassa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Jatkan vielä tästä aiheesta, koska minua loukkaa syvästi, että minua sanotaan valehtelijaksi. Tämä jää vaivaamaan mieltäni pitkäksi aikaa. Niinkö piintynyttä usko lääkäreihin on, että on helpompi uskoa kosmetologin valehtelevan kuin lääkärin menevän rahan perässä?

  Mikä muu ammattikunta kuin kosmetologit näkevät viikoittain erilaisia tuloksia plastiikkakirurgisista leikkauksista? Siinä kyllä oppii vertailemaan lopputuloksia keskenään ja näkee niissä olevat erot. Leikkausmenetelmät ja käytetyt välineet uudistuvat koko ajan. Lääkäriasema joka ei ole erikoistunut plastiikkakirurgiaan ei hanki kalliita erikoislaitteita joita harvemmin tarvitaan.
  Ulkomailla tämä on aivan atkipäivää, että kuka tahansa lääkäri mainostaa kauneusleikkauksia ilman erityisosaamista. Kannattaa selailla mainoksia kauneuskirurgiasta, koska lähes jokainen firma joka vie asiakkaansa ulkomaille leikkaukseen puhuu vain kirurgin tekemästä leikkauksesta eikä plastiikkakirurgista. Ei kannata olla liian hyväuskoinen, kun on omasta terveydestä kysymys.

  Inkeri

  VastaaPoista