maanantai 10. heinäkuuta 2017

Lieväkin aurinko kuivattaa

Ei uskoisi, että tänä kesänäkin ihoissa näkyisi uv-säteilyn tuomat haitat, mutta niin vaan näkyy. Aurinko on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana niin voimakkaaksi ettei siihen vielä osaa edes varautua.

Uv-säteily tuhoaa ihosoluja

Se on ollut aina tiedossa, että uv-säteily on yleensä myrkkyä iholle ja ihosolut tuhoutuvat auringon voimasta. Tämä kesä on ollut niin pilvinen ja sateinen ettei auringon vaaroja ole tullut ajateltuakaan. Siksi tuo säteily onkin niin salakavalaa ettei siihen osaa oikein varautua. Näen kuitenkin kasvohoidoissa asiakkailla uv-säteilyn aiheuttamia ongelmia. Moni viettää kesällä ulkoilmaelämää satoi, tai paistoi ja uv-säteilyä saa pilvisenäkin päivänä varsinkin, jos on ulkona tuntikausia. En olisi kuitenkaan uskonut vaikutuksen olevan näin suuri ellen sitä itse asiakkailla näkisi. Tietysti voi olla, että ihmiset jopa saavat enemmän aurinkoa nyt kuin hellekesänä. Kuumana päivänä ei jaksa olla tuntitolkulla ulkona ja silloin yrittää ihoaan suojatakin. Pilvisellä säällä voi olla ulkona koko päivän ja siinä ehtii jo keräämään ihoonsa paljon uv-säteilyä. Näen kasvohoidossa tuon auringon vaikutuksen kuivuutena mitä yleensä tähän aikaan vuodesta ei ole. Ihon pintaan kerääntyy paksu kuollut solukko joka näkyy harmautena ja epätasaisena ihon värinä.

Kasvohoito auttaa

Helpoiten tuosta ihon tilanteesta pääsee eroon kasvohoidolla ja sen jälkeen kotihoitokin on
helpompaa. Kasvohoidon jälkeen kaikki kotihoitoaineet imeytyvät paremmin ja niiden avulla voi pitkittää ja tehostaa kasvohoidon vaikutusta. Ellei ole mahdollisuutta tulla kasvohoitoon niin sitten
pitää tehostaa kuorinnan ja naamion käyttöä kotona. Tässä tilanteessa on parasta käyttää Multivitamin Thermofoliant (84€) kuorintaa joka jo itsessään korjaa uv-säteilyn haittoja. Sitä voi kuuriluontoisesti käyttää reilun viikon verran joka toinen päivä ja sen jälkeen laitetaan Multivitamin Power Recovery Masque (72€). Multivitamiininaamio sisältää antioksidantteja jotka korjaavat auringon aiheuttamia ongelmia. Tuon naamion voi jättää yöksi vaikuttamaan ja pestä se vasta aamulla pois. Mikäli iho on hyvin kuiva ja taipuvainen couperosaan, tai atooppisuuteen kannattaa laittaa päivävoiteen alle Phyto Replenish Oil (100€) tehotippa joka vahvistaa ihon omia suojamekanismeja. Itse olen aivan hurmaantunut tähän kevytöljyyn joka imeytyy täysin, mutta jättää sileä ja pehmeän ihon pinnan. Tuo Phyto Replenish Oil on myös todella riittoisa ja vaikka sitä käyttäisi aamuin illoin se kestää parikin kuukautta. Sen päälle kannattaa laittaa aurinkosuojallinen päivävoide ja nyt tarjouksessa olevat Super Sensitive Shield sk 30 NYT 70€ (92€) ja Ultra Sensitive Tint sk 30 NYT 55€ (72€) sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Kummassakin on kosteuttavia ja ihon ohentumista hidastavia raaka-aineita ja Ultra Sensitive Tintissä on ihan hiukan väriäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti