tiistai 18. heinäkuuta 2017

Roikkuva silmäluomi kannattaa leikata

Kirjoitin tässä taannoin 2.7 https://purkkiarmeija.blogspot.fi/search?updated-max=2017-07-03T04:00:00%2B03:00&max-results=7&start=7&by-date=false plastiikkakirurgisista leikkauksista ja  kehoitin tarkistamaan leikkaavan lääkärin taustat. Nyt asiasta oli juttu myös Hämeen Sanomissa.

Varmista on leikkaaja plastiikkakirurgi

Viimeksi, kun plastiikkakirurgiasta kirjoitin lukijan kommenteista tuli ilmi, että on vaikea uskoa lääkäreiden olevan väärässä. Ehkei muissa asioissa olekaan syytä lääkäriä epäillä kuin kauneuskirurgiassa valelääkäreitähän on minimaallisen vähän. Sunnuntain 16.7 Hämeen Sanomissa oli juttu eräästä Cityklinikka nimisestä firmasta josta on tehty kahdeksan kantelua aluehallintovirastoon vuosien 2013-2017 välillä. Kantelut ovat koskeneet toimitusjohtaja Pitor Sikorskia ja Cityklinikalla tehdään nimenomaan esteettistäkirurgiaa. Nämä tiedot ovat suoraan sunnuntain Hämeen Sanomista. Kyseinen Cityklinikka ei kuitenkaan ole sama paikka mistä omassa blogijutussani kerroin. Näitä on siis useampiakin. Tyypillisintä on mainostaa kauneusleikkauksia ja ilmaista konsultaatiota. Konsultaatio on Suomessa yleensä Helsingissä ja sen tekijä parhaassa tapauksessa on sairaanhoitaja, mutta yleensä markkinointikonsultti. Itse leikkaus tehdään ulkomailla, yleensä Virossa, mutta Puola, Latvia ja Liettua ovat myös suosittuja. Kaikissa esitteissä lukee, että kirurgi tekee leikkauksen. Kirurgi on aivan eri asia kuin plastiikkakirurgi. Ulkomailla on myös mahdoton tarkistaa onko leikkaava lääkäri edes kirurgi. Yleensä lääkäriä näkee vilaukselta, kun potilas on jo leikkauksessa ja leikkauksen jälkeen potilas saa toipua hotellissa. Tässä saattaa säästää muutaman tonnin riippuen leikkauksesta, mutta jos jotain menee pieleen ei leikkaavaa lääkäriä enää löydy. 

Painava silmäluomi on tyypillistä suomalaisille

Suomalaiseen kasvojen malliin kuuluu suuret silmät ja avara silmäluomi mikä iän myötä valuu helposti peittämään näkökenttää. Nykyisinkin aivan liian harvoin tehdään tehdään leikkauksia jotka ovat jo näkykyvyn takia välttämättömiä. Noin viisikymppisenä silmäluomi alkaa turpoamaan ja venymään ja sen leikkaaminen nuorentaa ilmettä paljon. Toisaalta operaatio on terveydenhoitoa ettei painava luomi vahingoita silmää. Hämeenlinnassakin on erinomaisia plastiikkakirurgeita ja itse suosittelen Mehiläisen Terhi Järvistä. Myös muilla lääkäriasemilla toimii päteviä plastiikkakirurgeja. Jos pohtii tarvitseeko kauneuskirurgiaa plastiikkakirurgille voi varata ajan ja keskustella asiasta. Yleensä työssäni näen, että silmäluomileikkaukseen mennään ihan liian harvoin, koska se mielletään vaan kauneuskirurgiaksi. Suosittelisin, että asiaa kysyttäisiin plastiikkakirurgilta jo aikaisemmassa vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti