keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kesällä iho kaipaa kuorintaa

Olen tänä kesänä tehnyt sellaisen huomion, että ihon kuorinnan tarve lisääntyy siitä huolimatta ettei helteisiä hikoilusäitä ole juuri ollut. Varsinkin vanhempi kuiva iho kerää kovan hilseilevän kuoren ihon pintaan ja kotihoitoaineet eivät kunnolla imeydy.

Uv-säteily kuivattaa ihon pinnan

Tähän asti on ollut se käsitys, että uv-säteily ja kuivattava hikoilu aiheuttaa kesällä paksumman kuollutsolukerroksen. Tämä kesä kertoo ihan muusta, koska hikisiä päiviä ei juurikaan ole ollut. Kuitenkin näen kasvohoitojen yhteydessä, että ihoilla on paksumpi kuollutsolukerros kuin talvella ja ihon pinta on hyvin kovettunut. Tähän syynä on voimakas uv-säteily, koska pilvipoutaisina ja sadepäivinäkin iho saa säteilyä. Varsinkin vanhemmilla yli nelikymppisten iholla on huomattavasti enemmän hilsekerrosta kuin talvella. Tämä johtuu siitä, että iän mukana solujen uudistuminen hidastuu ja uudet solut eivät niin usein poista tieltään vanhoja kuolleita soluja. Kotikuorinta on erityisen tarpeellista näin kesällä, että ihon pinta pysyisi kirkaan ja puhtaan näköisenä. 

Daily Superfoliant on tarkoitettu yli kolmekymppisille

Talvella myyntiin tullut Daily Superfoliant (92€) mikrokuorinta-aine sopii päivittäiseenkin käyttöön yli kolmekymppisillä. Se on muuten samanlainen kuin Daily Microfoliant (72€) kuorintajauhe, mutta se imee itseensä myös ilmansaastejäämiä ja huonon sisäilman aiheuttamaa likaa. Suomessa ei ilmansaasteita ole siinä määrin kuin maailman metropoleissa, mutta tuota sisäilma ongelmaa on senkin edestä. Melkeinpä kaikki kaupungin työntekijät kouluissa ja toimistoissa kärsivät jossain määrin homeista ja muista sisäilmaongelmista. Jo useita vuosia on tutkittu, että nuo saasteet ja likainen huoneilta vanhentaa ihoa nopeammin ja aiheuttaa ihon rypistymistä ja kuivumista. Dermalogican vastaus tähän on Daily Superfoliant kuorinta ja Phyto Oil (100€) tehotippa joka vahvistaa ihon suojamekanismeja.

Kesälläkin kannattaa ihoa kuoria

Moni heittäytyy lomalla aika huolettomaksi ja ihonhoito jää minimiin. Se ei tee hyvää iholle vaan yleensä se kostautuu loppukesästä ja iholle tulee ongelmia. Kuorinta kannattaa pitää hoito-ohjelmassa koko kesän ihan kuin talvellakin. Yli kolmekymppiset kuivaihoiset voivat kuoria Daily Superfoliantilla noin joka toinen päivä ja paksummalle rasvoittuvalle iholle kuorinta käy joka päivä. Pari kertaa viikossa kannattaa käyttää Multivitamin Thermofoliantia (87€) joka irroittaa solukkoa ja kuona-aineita syvemmältä. Hyvän kuorinnan avulla kaikki muutkin hoitoaineet imeytyvät paremmin eivätkä mene hukkaan. Tuo aina vaan voimistuva uv-säteily nopeuttaa ihon vanhenemista ja tarvitaan kaikki konstit, että iho pysyy sileänä ja raikkaan värisenä.

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti