keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Dermalogican ammattituotteet eivät toimi kotikäytössä

Samalla, kun kirjoitin tuosta TCA-hapon aiheuttamasta palovammasta mieleeni muistui, että olen taas kevään aikana törmännyt ammattituotteisiin asiakkailla. Yleensä niin, että joku  tuntematon asiakas tulee hoitolaan kysymään miten jotain netistä tilattua tuotetta käytetään, tai joku kertoo tuttunsa tilaavan ammattilaisaineita netistä. Siinä menee rahat täysin hukkaan. Ihmettelen todella paljon ihmisiä, jotka kuvittelevat tekevänsä kasvohoitoa kotona yhdellä ammattilaistuotteella.

Dermalogicalla, niin kuin muillakin arvostetuilla ammattilaissarjoilla on aivan eri tuotteet kasvohoitoihin, kuin asiakkaalle kotikäyttöön. Se on yksi tapa myös mitata kosmetologin ammattitaitoa, että hänellä on käytössä ammattilaistuotteet. Ei ole mitään järkeä maksaa kosmetologille hoidosta, jonka vaikutus aineet ovat samoja, kuin asiakas voi kotonakin käyttää. Useimmiten olen nähnyt, että asiakkailla on ammattikuorinta, tai Age Smart kiinteyttävä tehotiiviste. Kuorinnalla saa erittäin pahaa jälkeä aikaa, jos sitä ei osaa käyttää. Jos niillä hoitaminen olisi, niin helppoa, niin kai me itsekkin niitä käyttäisimme ja myisimme asiakkaille. Jos tuo yksi Age Smart tiiviste vaikuttaisi yksinään, niin ilman muuta se myytäisiin asiakkaille.

Ammattituotteissa on se ero, että ne on tarkoitettu kokonaiseen kasvohoitoon ja yhdestä tuotteesta ei ole mitään iloa. Tarvitaan tuo kokonaisuus missä käytetään pariakymmentä eri ainetta ennen, kuin kasvohoito vaikuttaa kunnolla. Kasvohoidon vaikutushan on 4-6 viikkoa ja kotihoitotuote vaikuttaa noin vuorokauden. Saman sarjan kotihoitotuotteita tarvitaan siihen, että niillä vahvistetaan koko ajan tätä kasvohoidon vaikutusta. Ei ole ollenkaan järkevää käyttää kotona jotain ihan muuta hoitosarjaa, kuin kasvohoidossa käytetään.

Ammattikuorinta-aineet ovat hyvin tehokkaita ja väärin käytettynä ne vaan kuivattavat ja rasittavat ihoa. Liian voimakkaat kuorinnat aiheuttavat couperosaa, tai saattavat suorastaan polttaa ihon. Minun on vaikea käsittää, että ihmiset, jotka ovat oman työnsä ammattilaisia eivät ymmärrä sitä, että kosmetologikin on ammattilainen taas omalla alallaan. En minäkään kuvittele osaavani olla, vaikka kokki, tai nosturinkuljettaja, niin miten joku voi luulla osaavansa kosmetologin työn. Mieleeni tulee, että onko perinmäisenä syynä suomalaisten tarve saada kaikki halvalla. Meneehän moni kasvoleikkaukseen, vaikka Puolaan ja eivät tiedä yhtään etukäteen kuka leikkaa ja onko hän edes plastiikkakirurgi. Haetaan, vaan halvin vaihtoehto ajattelematta laatua ollenkaan. Sen olen työelämäni aikana oppinut, että meillä laatua ei oikein osata arvostaa. Yleensä kuitenkin tulee paljon halvemmaksi hankkia laatutuotteita harvemmin, ainakin Dermalogican kohdalla tämä pitää paikkansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti