perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kauneushoitolan hätävara

Sain muutama viikko sitten Iltasanomien toimittajalta pikaisen haastattelupyynnön. Hän otti yhteyttä iltapäivällä ja juttu pitäisi olla valmis jo seuraavana päivänä. Meilläkin oli tulenpalavakiire ja en ehtinyt edes puhelimeen, joten Mari pyysi laittamaan kysymykset sähköpostina. Tietysti otan toimittajien avunpyyntöjä mielelläni vastaan, koska onhan se hyvää mainosta minulle. Asiakastyötäni ne eivät kuitenkaan saa häiritä ja en ehdi päivällä puhumaan puhelimessa, koska en pidä mitään taukoja.

Tällä kertaa toimittajan kysymys oli tavallista hankalampi. Hän halusi naamio-ohjeen saunaa varten ja se ei saanut olla valmisnaamio, vaan joku "luonnontuote". Jos oma asiakkaani olisi kysynyt samaa itseään varten olisin kehoittanut unohtamaan koko jutun. En ollenkaan pidä hyvänä kehitellä kaikenlaisia vippaskonsteja ihonhoitoon, koska mikään muu ei imeydy ihoon, kuin kosmetiikka. Lähdin tähän juttuun mukaan sillä mielellä, että joku muu olisi kuitenkin ohjeet antanut ja näiden leikkinaamioiden teko tuo kuitenkin oppia yleensä naamion käytöstä. Kehitin siis nopeasti Kauneushoitolan hätävaran katsomalla hoitolan ruokakaappiin. Se on kyllä ihan harvinaisen tyhjä, koska emme säilytä paljoakaan ruokatarpeita hoitolassa. Löysin kuitenkin ihan hyvät aineet tähän hätävaraan. Marilla oli varastossa muutama kaurapuuropussi ja hienoasokeria löytyi sentään teetä varten.

Tein niistä naamion eli otin kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita ja puolidesiä lämmintä vettä ja sekoitin puuron. Lisäsin vielä ruokalusikallisen sokeria kuorivan vaikutuksen lisäämiseksi. Kokeilin ensin omiin käsiini tahnaa ja se toimi ihan hyvin. Tarkoitus oli, että tahna levitetään puhtaalle iholle saunassa ja annetaan vaikuttaa löylyssä kymmenen minuuttia. Sitten hierotaan sitä hiukan iholla ja huuhdellaan pois. Ihosta tulee pehmeä, koska lämpö, kaura ja karkea sokeri irroittaa kuolleen solukon, kun puuroa hierotaan iholla. Missään tapauksessa tätä ohjetta ei kannata alkaa suuremmin käyttämään, koska tällainen mekaaninen hankaaminen ei ole iholle kovinkaan hyvä juttu ainakaan usein. Huomattavan paljon paremman tuloksen saa käyttämällä ensin Daily Microfoliant (71€)kuorinnan ja sen jälkeen löylyssä Multivitamin Power Recovery Masquen (69€).

Tällaisia hätävarajuttuja voi kyllä mökkisaunassa käyttää pari kertaa kesässä pienenä naistensaunan ohjelmanumerona, tai teinityttöjen kanssa äititytär kauneussaunassa. Jalkakylpyä voi tehdä koivunlehdistä, tai maustekasveista esimerkiksi persiljasta. Revi koivulehdet, tai persilja käsissäsi pieneksi mössöksi ja laita vadin pohjalle. Laita päälle kuupallisen verran kuumaa vettä ja anna pari minuuttia hautua. Lisää sitten ihonlämpöistä vettä niin, että saat jalkakylpyn. Tuoksu on ihana ja kumpikin aine poistaa turvotusta. Sitruuna on yksi ruokakaapin hyödyke mitä voi ihonhoitoon käyttää. Sitruunamehua voi puristaa kaurahiutaleiden joukkoon ja tehdä niistä puuro, jonka voi käyttää kasvoille, käsille ja kyynerpäille. Sitruunahappo sulattaa kuollutta solukkoa ja vaalentaa ihoa.

Ole kuitenkin varovainen näiden luonnonaineiden kanssa. Ne ovat kaikkea muuta, kuin hellävaraisia. Siitepölyallergiat ja muut herkkyydet kannattaa myös huomioida tarkkaan. Itse en näitä kasvoilleni laittaisi, kuin korkeintaa kerran kesässä ja silloinkin pilailumielessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti