keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Visakortin väärinkäyttö

Olisi luullut, että kahden hoitolamurron jälkeen meidän perheen rikosmäärä olisi täysi pitkäksi aikaa. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan nyt mieheni joutui uhriksi Visakorttirosvoille. Kerron tämän siksi, että se voi olla opiksi muillekin.

Tulimme Prahasta viime viikon keskiviikkona 17.6 ja mieheni sai tekstiviestin Netsiltä eli entiseltä Luottokunnalta juhannusaattoiltapäivänä. Tekstiviestissä ilmoitettiin, että Visatililtä oli yritetty veloittaa 1500 dollaria ja Nets on estänyt sen. Ihmettelimme miten se oli mahdollista, kun kortti oli mieheni lompakossa. Minulla itselläni kopioitiin Visakortti 90-luvulla Tallinnan Stockmannilla ja siitä tiesin, että kopiointi on mahdollista. Tekstarissa pyydettiin vastaamaan viestiin ja sitten he soittavat meille päin. Ensin mietimme, että oliko se tekstari huijausviesti. Heidän olisi helppo soittaa meille päin ja tivata jotain salasanoja. Moni on varmaan juhannusaattona huppelissa ja helposti johdettavissa harhaan. Haimme ensin Netsin sivuilta oliko puhelinnumero heidän ja oliko edes tapana tällaisia viestejä lähettää. Pitkän selailun jälkeen Netsin epäselvillä nettisivuilla löysimme kohdan, jossa kerrottiin näistä tekstiviesteistä. Se oli siis ihan oikea viesti ja onneksi Nets oli huomannut tapahtuman ja pysäyttänyt sen.

Mieheni soitti heti Netsille ja selvisi, että hänen Visakorttiaan oli yritetty käyttää muutaman kerran USA:ssa verkkokauppaostoksissa ja kerran Hongkongissa. Tapaus oli kuulemma tyypillinen, että ensin oli tehty pari parinkymmenendollarin ostoa ja kun oli nähty kortin toimivan oli siirrytty suureen summaan. He eivät ainakaan vielä pystyneet sanomaan missä kortti oli kopioitu. Me tietysti epäilimme Prahaa, mutta Netsin mielestä suurempi mahdollisuus oli verkkokaupat. Mieheni oli tehnyt pari ostosta ihan tunnetuissa verkkokaupoissa, mutta sekään ne ilmeisesti auta. Nyt Visakortti suljettiin ja mieheni joutuu odottamaan pari viikkoa uutta korttia. Kerron myöhemmin lisää, jos asiasta ilmenee vielä jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti