tiistai 9. kesäkuuta 2015

Dermalogican maailmankongressi lähestyy

Tähän aikaan vuodesta asiakkaiden kanssa tulee juteltua kesälomista ja muista suunnitelmista. Kerron nyt lukijoillekin millainen kesä meillä hoitolassa on. Tänä kesänähän on taas Dermalogican maailmankongressi Las Vegasissa ja kongressihan järjestetään joka toinen vuosi. Ajankohta on 9.8-15.8-15.

Tämä kongressimatka vaikuttaa minun kesälomailuuni, koska yrittäjän lomailu on äärimmäisen kallista. Moni tuttavani on jo ihastellut miten pääsemme Las Vegasiin noin vain. Siksi kerronkin, että tuon kongressimatkan hinta on 2800€ per henki. Hintaan kuuluu lennot, hotelli, kongressimaksut ja kongressipäivien lounaat. Tuon lisäksi pitää varautua rahallisesti muuhunkin elämiseen ja syödä pitää muulloinkin, kuin kolmena kongressipäivänä. Pienelle yritykselle matka on aivan tolkuttoman kallis, koska me lähdemme Marin kanssa yhdessä ja liike on sen aikaa kiinni. Marille tämä on normaali työmatka ihan, kuin kaikilla ihmisillä jotka työnsä puolesta matkustavat. Verottaja on Suomessa hyvin tarkka ettemme takuulla saa Marin kanssa mitään ylimääräistä etua tästä matkasta. Matkan kalleuden takia luovun muusta loma-ajasta ja olen kesälomalla, vain kuusipäivää eli 11.6-19.6. Näinhän elämässä aina on, että jotain saadakseen pitää jostain luopua.

Tämä Dermalogican maailmankongressimatka kannattaa ehdottomasti tehdä, koska se on ammatillisesti täyttä asiaa. Kongressin tarkoitus on aina kertoa tulevaisuudesta. Luennoilla kerrotaan mitä uutta Dermalogicalla on tulossa seuraavan 2-3 vuoden aikana. Suurin osa osallistujista on itsenäisiä yrittäjiä ja siksi osa luennoista ekonomistien ja muiden liiketalouden huippujen pitämiä. Meille kerrotaan miten maailmatalous kehittyy tutkijoiden mukaan ja miten kauneushoitolat pärjää siinä kilpailussa. Myös muista yhteiskunnan, tietotekniikan ja lääketieteen tulevista uudistuksista esitelmöidään. Näemme Dermalogican uudet hoitomenetelmät ja pääkemisti Diana kertoo meneillään olevista raaka-ainetutkimuksista.

Millään suurella innostuksella emme matkaa odota, koska tiedämme sen olevan hyvin raskas. Olisimme paljon mieluummin lähteneet johonkin Euroopan kaupunkiin, mutta tottakai kongressin pitää kiertää, että jokainen vuorollaan joutuu tekemään pitkän matkan. Olimmehan kaksi kertaa peräkkäin Euroopassa ja kummassakin kongressissa oli amerikkalaisia ja australialaisia monta sataa. Nyt meitä suomalaisia lähtee Las Vegasiin noin neljäkymmentä. Itse yleensä nukun lentomatkat ja ne menee minulla helposti, mutta perillä aikaero rasittaa. Kongressipäivät ovat erittäin tiukkoja opiskelupäiviä yleensä kello 9.30-17.00 ja tiedämme jo etukäteen ettei niinä päivinä ehditä juurikaan hotellista ulos. Onneksi olemme nyt takaisin Suomessa lauantaiaamuna, joten meillä on pari päivää aikaa toipua ennen maanantaita.

Matka tietysti jännittää, mutta tiedämme saavamme ainutlaatuisen kokemuksen ja upean pääoman työelämää ajatellen. Eikä tuo matka ole kokemus pelkästään työn kannalta, vaan onhan siinä hiukan mahdollisuutta nähdä muutakin. Viimeksi Los Angelesin kongressimatkalla olimme vain viisi yötä ja kuitenkin tuntuu, että näimme valtavasti muutakin, kuin kongressisalin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti