sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

UV-säteilyä saa pilvisenäkin päivänä

Suomen kesä on tähän asti ollut harmittavan huonoa eikä rantaelämä oikein kiinnosta. Sadepäivän ratoksi voi tulla, vaikka kasvohoitoon. Me emme ihan parin päivän sisään pystytä aikaa järjestämään, mutta aina kannattaa kysyä peruutusaikoja. Kesällä ihmisille tulee enemmän yllätysmenoja, niin muutoksiakin ajanvaraukseen on enemmän.

Muistakaa kuitenkin, että pilvisenäkin päivänä iho saa UV-säteilyä ja voi palaa. Useampi tunti pihatöitä lyhythihaisella paidalla missä on avara kaula-aukko saa takuulla käsivarret ja decolteen punoittamaan. Punoitus kertoo aina siitä, että iho on jo vahingoittunut ja siihen tilanteeseen asti ei ihoa pitäisi päästää. Palaminen vaan käy nyt niin salakavalasti, kun ilma on viileä ei auringon vaikutusta heti huomaa. Suosittelen, että kesälomallakin laitetaan joka aamu kosteusvoide missä on suojakerroin vähintään 20. Näin ei päivän mittaan tarvitse miettiä voiko olla ulkona, vai eikö. Voimakkaaseen säteilyyn tuo aamuinen suojavoide ei riitä ja silloin pitää levittää uusi kerros uloslähtiessä.

Vartalolle paras suoja on Dermalogican Protection Sport sk50 (53€), joka on todella hyvin levittyvä ja ohut voide. Se käy myös kasvoille ja myös miehet pitävät siitä. Suojavoide kannattaisi levittää vähintään varttia ennen ulos menoa. Kesäiseksi vartalovoiteeksi kannattaa ottaa After Sun Repair (62€), joka on todella tehokas auringonoton jälkeen tarkoitettu geeli. Se tosin sopii ihan jokapäiväiseksi kosteusvoiteeksi vartalolle, koska se siloittaa ihoa ja estää kuivumista. After Sun Repair korjaa todella hyvin palanutta punoittavaa ihoa. Geeliä kannattaa laitaa useaan kertaan, jos iho on selvästi palanut. Se estää hilseilyn ja rusketuksesta ei tule kirjavaa palamisesta huolimatta. Ne jotka tykkäävät ruskettuneesta ihosta saavat After Sun Repairilla rusketuksen pysymään pitkään ja sen väri pysyy kauniina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti