maanantai 5. syyskuuta 2016

Kesälomatunnelmissa!

Vietänkin tänä vuonna kesälomaa näin syksymmällä ja olen lomalla 5.9-22.9 välisen ajan. Näin pitkää lomaa en ole pitänyt, kuin kaksi kertaa elämässäni ja edellinen kerta oli vuonna 2000. Olenhan nyt lomalla 13 työpäivää.

Mitään ihmeenpää muutosta tämä ei hoitolassa aiheuta, koska Mari on työssä normaalisti. Paitsi ti 20.9 ja ke 21.9 liike on suljettu, koska Marilla on kaksi tärkeää koulutuspäivää. Jos olisimme saaneet tietää nuo koulutukset ajoissa olisin voinnut aikaistaa lomaani, mutta tieto tuli vasta hiljattain. Itse olisin myös mielelläni pitänyt kesälomani vasta syyskuun lopulla, mutta tuon Pimeän Kaupan illan 30.9 takia minun pitää olla työssä hyvissä ajoin ennen loppukuuta. Kaikki hoitolan toiminnot kulkee samaan tahtiin, kuin ennenkin, vaikka Mari on yksin työssä. Verkkokauppapaketit kulkee normaaliin tahtiin. Ihan niin myöhään Mari ei iltaisin ole työssä, kun minä, koska hänellä on lakisääteiset työtunnit. Yleensä hän lähtee noin kello 17-18 ja jos olette illalla tulossa ostoksille kannattaa soittaa ja kysyä Marilta miten pitkään hän on työssä.

Minulle yrittäjänä tilanteemme on ihanteellinen. Minun ei koskaa tarvitse surra, tai miettiä työasioita lomalla, koska Mari takuulla hoitaa asiat juuri, niin kuin pitääkin. Hoitolassa ei myöskään mitään niin ihmeellistä tapahdu etteikö Mari siitä selviytyisi. Hänellä on oikeus tehdä kaikki päätökset ja hoitaa raha-asiat aivan, kuin minullakin ja hänen ratkaisut ovat aina luotettavia ja järkeviä. Juuri kukaan yrittäjä ei saa näin täydellistä lomaa, kuin minä saan. Tietysti olen ennen lomaa ja loman jälkeen tehnyt valmiiksi niitä töitä mitkä yleensä ovat vastuullani, koska en voi kaikkea kaataa Marin niskaan. Minä saan kuitenkin olla lomalla poikkeuksellisen huolettomana, josta kiitos Marille. Me emme Marin kanssa pidä mitään yhteyttä toisiimme loman aikana muuten, kuin jossain yllättävissä tilanteissa. Ei minun tarvitse lomalla tietää mitä hoitolassa tapahtuu. Tosin tiedän monta yrittäjää joiden työntekijät varmaan pystyisivät firmaa hoitamaan ihan hyvin loman ajan, mutta omistaja ei anna eikä pysty luottamaan, kuin itseensä. Tämä on minusta valitettavaa ja vie turhaan yrittäjän voimavaroja.

Tämä blogi ja Facebookpäivitykset ovat minun vastuullani ja nyt en lupaa niitä tulevan samaan tahtiin, kuin aina. Tähän Purkkiarmeijan komentaja blogiin olen tehnyt juttuja valmiiksi vähintään joka toiselle päivälle eli tätä kannattaa seurata edelleen. Jos lomalla sattuu jotain erityistä, tai näen jotain työhöni liittyvää teen yleensä siitä jutun blogiin. Pidän tästä kirjoittamisesta niin paljon, että en koe näitä juttujani työnteoksi. 

2 kommenttia:

  1. Hyvää ja virkistävää lomaa! T.mari

    VastaaPoista
  2. Täytyypä taas kiittää verkkokaupan paketista. Se on aina kun lahjan saisi. Kortti löytyy ja todella iso määrä pyytämiäni näytteitä. Olen ilahtunut siitä että ostossummasta riippumatta(nyt oli vielä viikon tarjoustuote) lähetette näytteitä. Pr cosmeticsin oma verkkokauppa lähettää niitä paljon kitsaammin. Tuli hyvä mieli. :)

    Timo

    VastaaPoista