lauantai 10. syyskuuta 2016

Mitä tarkoittaa hoitovoiteen uudistava vaikutus?

Kosmetiikan markkinoinnissa on paljon niin outoja ja erikoisia sanoja ja ilmaisuja ettei ne ihan helposti kuluttajalle aukene. Minua ärsyttää tällainen ylimainostaminen joka tuo humpuukimielikuvia. Monet ilmaisut ovat kyllä tulleet "kosmetiikan kieleen" niin pysyvästi, että itsekin käytän niitä. Joskus näille oudoille sanonnoille on syynä vaikeus löytää sopivaa käännöstä ja ilmaisua.

Kosmetiikassa puhutaan paljon ihon uudistamisesta, mutta sen merkitys ei varmaan heti avaudu kuluttajalle. Moni asiakas osaa liittää sen vanhenevan ihon tuotteisiin, mutta harva tietää mitä se konkreettisesti tarkoittaa. Ihmisen iho uudistuu jatkuvasti. Koko ajan syntyy uutta solukkoa jotka työntävät pois vanhaa kuollutta solukkoa. Ihosta irtoaa miljoonia kuolleita soluja joka päivä ja niiden tilalle syntyy uutta. Iän myötä tämä prosessi hidastuu ja ihon elävä solukerros ohenee ja kuolleesta solukosta tulee paksu harmaa kerros. Nuoren parikymppisen iho uudistuu kauttaaltaan noin kolmessa viikossa, mutta viisikymppisellä se vie jo yli viisiviikkoa. Vanhenevan ihon hoitotuotteilla voidaan nopeuttaa tätä prosessia ja sitä kutsutaan uudistamiseksi.

Ihoon ei synny uutta solukkoa ellei vanha kuollut solukerros irtoa siitä pois. Hoitotuotteilla pitää nopeuttaa kuolleen solukon poistumista, että uutta alkaisi syntymään. Juuri tuo kuollut kerros tekee ihosta samean harmaan ja höttösen hilseilevän. Alfahydroksihapot eli hedelmähapot ovat tyypillisiä ihoa uudistavia aineita. Maitohappo kuuluu myös hedelmähappoihin ja se sulattaa tehokkaasti pois hilseilevää solukkoa. Vanhenevan ihon hoitoaineissa on usein joku uudistava raaka-aine ja sen lisäksi muita raaka-aineita jotka vaikuttavat ihon toimintaan. Samalla, kun kuolleen solukon poistuminen nopeutuu ihoon kannattaa imeyttää kosteuttavia, tai kiinteyttäviä aineita.

Kaikkien yli kolmekymppisten kannattaa käyttää uudistavia hoitoaineita ja Dermalogican Age Smart hoitolinja on siihen omiaan.

1 kommentti:

  1. Kiitos näistä jutuistasi missä kerrot kosmetiikan vaikutuksista. On kiva lukea ihan järkevää tietoa eikä pelkästään naisten lehtien markkinointijuttuja.

    VastaaPoista