tiistai 6. syyskuuta 2016

Raskaus näkyy ihossa monella tapaa

On tosi kiva olla mukana asiakkaiden eri elämänvaiheissa. Raskaus on aina sellainen vaihe, että itsellekin tulee hyvämieli, kun asiakas siitä kertoo. Minun asiakkaissa on useampia joita olen hoitanut teinitytöstä saakka ja hoitosuhde jatkuu kolmekymppisenäkin. Kumppanin löytäminen ja raskaus ei ole itsestään selvyys ja olen todella ilahtunut, kun tuttu ihminen monien vaiheiden jälkeen on siinä tilanteessa. Marilla on suurin vakioasiakasryhmä näitä 30-40-vuotiaita joiden perhetilanne elää koko ajan. Meillä on siis aina useampia vakioasiakkaita jotka ovat raskaana.

Yleensä iho reagoi jollain tapaa heti raskauden ensi viikkoina. Yleensä se on rasvottumista ja näppylää, mutta atoopikoilla atooppinen ihottuma voi paheta. Suurin osa naisista pääsee hyvin pienillä ihomuutoksilla raskausajan ylitse. Paljon kuulee tarinoita märkivästä acneihosta joka ei rauhoitu millään. Minä en ole vielä kertaakaan sellaista nähnyt ja se on hyvin harvinaista. Suurin osa reagoi ihollaan sen verran, että minä näen sen hoidon aikana, mutta mitään suurempaa ei tapahdu. Toivoisin, että asiakas tullessaan hoitoon kertoo raskaudesta ettei minun tarvitse ihmetellä mitä iholle on tapahtunut. Vakioasiakkaalla näen lähes aina ihosta, että jotain muutosta on tapahtunut.

Ihon reaktiot riippuu myös vuodenajoista. Jos synnytys ajoittuu loppukesään voi helteiset kuukaudet raskauden loppuvaiheessa lisätä näppyjä ja rasvaisuutta. Moni kertoo, että lämmönsäätely muuttuu ja hikiaaltojen myötä ihotalia nousee pintaan enemmän. Yleensä näistä tyypillisimmistä muutoksista selviää hiukan kotihoitoa muuttamalla. Kuorintaa kannattaa lisätä ja Daily Microfoliant (72€) on paras siihen. Tulehtuneisiin finneihin hyvä apu on Breakout Control (75€) paikallishoitoaine, joka nopeuttaa niiden parantumista. Myös ihon puhdistamista voi tehostaa ja käyttöön voi ottaa Dermal Clay ( 500ml 60€, 250ml 42€) savipohjaisen puhdistusaineen joka imee itseensä ihotalia. Kaikista paras lisä kotihoitoon on Dermalogican uusi naamio Charcoal Rescue Masque (69€), joka tasoittaa ja rauhoittaa ihoa monella tapaa.

Toinen raskausajan ongelma on pigmenttiläiskät. Ne ovat yleisiä ja noin puolet naisista saa niitä raskaus-tai imetysaikana. Tämä kannattaa huomioda hyvissä ajoin ja käyttää aurinkosuojakerrointa 50. Yleensä suosittelen Pure Light sk 50 (107€) päivävoiteen heti helmikuusta lähtien. Ihan muutama aurinkoinen tunti saa aikaan pigmenttiläiskät ja niitä on hyvin vaikea saada pois. On huomattavasti helpompaa ennalta ehkäistä pigmenttiläiskien syntymistä, kuin poistaa jo syntyneitä läiskiä. Suosittelen, että kasvohoidossa kannattaa käydä ensimmäisten kuukausien aikana jolloin voidaan vielä estää pahimmat ongelmat. Ellei yleensä käy kosmetologilla säännöllisesti kannattaa käydä kasvohoidossa raskausaikana. Hyvä hoito ja oikeat kotihoito-ohjeet saa ihon pysymään kauniina koko raskausajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti