sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Pidä kosmetiikkasi hyvässä tallessa

Olen taas kesän aikana kuullut tarinoita miten rantakassi varastettiin aurinkolomalla, tai meikkipussi unohtui hotelliin eikä sitä enää löytynyt. Laskekaapas minkä arvoinen tuo meikkipussi on, kun joutuu ostamaan kaikki uudet tuotteet. Siihen menee eräskin satanen riippuen tuotteiden laadusta. Rantakassissa voi mukana olla pari Dermalogican aurinkovoidetta ja jos ne varastetaan se todella harmittaa. Varsinkin, jos loma on aluillaan hyvät aurinkosuojat katosivat heti.

Matkailukauteen liittyy yleensä nämä varkaus-ja katoamistapaukset. Jos kotiin murtaudutaan, niin en ole vielä kuullut, että sieltä vietäisiin myös kosmetiikkaa. Riippuu matkavakuutuksen laajuudesta miten näitä varkauksia korvataan, koska yleensä avatun voidepurkin arvoksi vakutuusyhtiö katsoo muutaman euron. Kotona tapahtuneita kosmetiikkatuhoja olen kuullut pikkulasten äideiltä, kun kolmevuotias on hiukan kokeillut meikkaustaitojaan. Lasten käsissä tuo Youngbloodin mineraalimeikki on helposti ravisteltu pitkin kylppäriä. Dermalogican pumppupurkit kiinnostaa erityisesti lapsia sitä on kiva pumpata ja katsoa, kun voidetta ruiskuaa pitkin poikin. Tuo Dynamic Skin Recovery sk 50 (109€) on yleisin mistä olen kuullut lasten innostuneen. En tiedä miten kotivakuutus näitä tuhoja korvaa, mutta yleensä tappio on sen verran pieni ettei siitä viitsi vakuutusyhtiötä vaivata. Todellisuudessa sellaisestakin vahingosta tulee satasen menetys.

Oma kohtaisiin kokemuksiini kuuluu perheen tekemät kosmetiikkatuhot. Nyt kesälomallani olimme mieheni kanssa menossa uima-altaalle ja omasta mielestäni neuvoin selvästi, että Pure Light sk 50 (107€) pullosta laitetaan kasvoille ja kaljuun päälakeen ja Protection Sport sk 50 laitetaan vartalolle. Jossain vaiheessa havahduin, kun kylppäristä kuului yhtenään tuon pumppupurkin pumppausääni. Menin katsomaan mitä hän teki ja siellä hän veteli Pure Lightia koko vartalolle. Meinasin hiukan huutaa, mutta hillitsin itseni ansiokkaasti ja näytin uudestaan mitä mihinkin käytetään. Olisi tuo Pure Light ollut tyhjä parissa päivässä, jos hän olisi sitä kourakaupalla iholleen läiskinyt. Toinen vastaava tapaus oli, kun mieheni oli minun poissaollessani etsinyt käsivoidetta. Hän oli ajatellut, että pienet tuubit ovat jotain näytetuubeja ja niitä voi ottaa käsivoiteeksi. Hän otti Age Reversal Eye Repairin (78€) ja puristi siitä kerralla puolituubia. Oli kuulemma ollut erittäin hyvää käsivoidetta ja en sitä kielläkään varmasti tuntui hyvältä. Tosin yksi voitelu maksoi noin 40€.

Sitten nämä rakkaat kissat. Hertta ei ole yhtään kiinnostunut kosmetiikasta eikä koskaan tee mitään hölmöä, tai riko mitään. Pojat sen sijaan säheltää Hertankin edestä. Olen jo oppinut, että meikkipussien ja käsilaukun vetoketjut pitää olla kunnolla kiinni. Jos sen verran jää auki, että pikkutassu siitä mahtuu käsilaukusta otetaan kaikki pois. Meikkisiveltimet ovat entisiä yhden käsittelyn jälkeen. Olenkin oppinut piilottamaan visusti omat tavarani. Yhden SkinPerfect Primerin pojat ehti tuhota, kun tuo pitkä kapea tuubi oli niin mukava leikkikalu. Sen pojat kaivoivat kylppärin avohyllyltä ja huomasin sen kyllä, mutta annoin heidän leikkiä, kun en ymmärtänyt siitä vahinkoa olevan. Seuraavan kerran, kun näin tuubin se vuosi, kuin seula ja joka paikassa oli voidetta. Tuubi oli täynnä reikiä poikien pienistä terävistä hampaista. Sen tuubin tarina oli siinä, koska sitä ei voinnut käyttää, kun aina puristaessa joka reijästä tursusi voidetta.

2 kommenttia:

  1. Hienoa että ohjaat miestäsikin huolehtimaan ja suojaamaan ihoaan

    VastaaPoista
  2. Parhaani yritän :) Tuo auringolta suojautuminen menee jo automaattisesti, onneksi. Mitään oma toimista kosteusvoiteen käyttöä en ole vielä havainnut, mutta en menetä vielä toivoani.

    Inkeri

    VastaaPoista