lauantai 8. kesäkuuta 2013

Hoitaa voi monella tapaa

Kerron taas yhden tarinan asiakkaasta, jonka tapaus mietytti minua paljon. Kysyin häneltä luvan tähän tarinaan ja sanotaan häntä nyt, vaikka Mirjaksi. Hän on 66v. ja asuu muulla paikkakunnalla. Hänellä hyvin ohut ja kuiva iho ja poskipäillä on aika voimakasta couperosaa. Mirja on koko ikänsä hoitanut ihoaan hyvin ja siksi iho on kaunis eikä ohentunut mistään.

Mirja on käynnyt asiakkaanani ensimmäisen kerran 2011, kun aloin tehdä Nanolift hoitoa ja hän oli kuullut siitä. Sitten en nähnyt häntä yli vuoteen ennen, kuin hän huhtikuussa varasi hoitoajan. Siinä vaiheessa oli vielä hyvin talvista ja yöpakkaset kuivattivat ihoa kovasti. Mirja kertoi harmistuneena hoitokokemuksiaan menneestä talvesta. Hän oli käynyt hoidoissa kotikaupungissaan, kun ei aina viitsinyt ajaa Hämeenlinnaan. En mielelläni puutu muiden tekemiin hoitoihin, mutta nyt teen poikkeuksen, koska ihmettelen näitä menetelmiä niin paljon. Mirjan iho oli todella kireä ja kuiva, sekä ärtyneen punoittava. Couperosa oli selvästi pahentunut sitten viime näkemän.

Mirja oli ottanut kymmenen kerran sarjan jotain hoitoa, jonka nimeä hän ei oikein osannut kertoa. Hoidossa käytettiin neuloja ja hänen kertoman mukaan ihonalle pistettiin neuloilla vaikutusaineita. Neulan pistoista usein vuosi verta vielä hoidon jälkeenkin. Kyseessä ei kuitenkaan hänen mielestään ollut hyaluronihappotäyteaineet. Sama kosmetologi oli neuvonut myös käyttämään mineraalisuolaa pesuaineena. Sitä en osaa sanoa oliko hoidon tekijä kosmetologi, mutta ainakin Mirja oli siinä uskossa hänen hoitoonsa hakeutunut. Iho oli ollut tosi ärtynyt ja couperosa pahana joulun jälkeen, kun Mirja päätti vaihtaa hoitolaa.

Helmikuun aikana hänelle tehtiin pari kertaa, jotain uutta sähköhoitoa poskipäille poistamaan couperosaa. Mirjan mielestä se oli hyvin kivuliasta ja liian voimakasta, koska posket punoittivat monta päivää hoidon jälkeen. Hänelle oli vielä suositeltu jatkohoidoksi mekaanista ihonpuhdistusta, johon Mirja ei enää uskaltanut mennä. Sitten hän päätti palata asiakkaakseni. Olin vähän hämmästynyt Mirjan ihon tilasta, kun hän tuli huhtikuussa hoitoon. Muistin hänen ihonsa olleen aina hyvin hoidettu ja hyvin myös kosteutettu. Nyt iho oli huutavan kuiva ja posket hehkui, kun iho oli niin ohentunut. Ihoa oli hoidettu vuoden aikana toista kymmentä kertaa ja rahaa oli mennyt pari tonnia.

En pysty ymmärtämään miksi tällaisia hoitoja oli lähdetty tekemään. Oli yritetty parantaa ihon kollageeni- eli kimmosäikeitä ja poistaa ryppyjä. Ihon muu hoito oli laiminlyöty täysin. Suomen pakkasissa ja superkuivassa sisäilmassa ohutta vanhenevaa ihoa oli rikottu verilihaan saakka. Jo sekin on ollut ihan älyttömän suuri riski ja onneksi ei mitään tulehdusta ollut tullut. Sitten kaiken tämän hoitolahoidon rinnalla mineraalisuola pesu vei viimeisetkin kosteuden rippeet. Ehkä se suolajuttu voi toimia jossain Keski-Euroopan talvessa, jossa ilman kosteus on suuri eikä pakkasta ole paria astetta enempää. Suomen ilmastossa pitää käyttää järkeään ja toimia erilailla, kuin muualla. Se mikä toimii Ranskan talvessa ei todellakaan toimi meillä.

Olen hyvin pahoillani Mirjan hoitokokemuksista ja onneksi iho saatiin kuntoon jo parilla Nanolift hoidolla. Olen myös hyvin harmissani näiden toisten kosmetologien puolesta, he taatusti yrittivät parastaan. Uskon, että heitä oli johtanut harhaan, joku tehomyyjä joka on jaksanut puhua oman hoitokojeensa puolesta tuntitolkulla. Kosmetologi, joka ei pysty turvaamaan perusteelliseen koulutukseensa on ihan näiden myyntitykkien armoilla. Ja niitähän nykyään piisaa, vaikka millä mitalla.   

2 kommenttia:

  1. Anonyymi21:36

    Hyvä, kun nostat esille tuon mineraalisuolan haittapuolet. Sitä myydään niin aktiivisesti ettei kukaan voi siltä välttyä ja tulokset taitaa enimmäkseen olla huonoja. Oma ihoni ainakin kuivui melkein vereslihalle ja kosmetologi jolta sen ostin neuvoi vaan jatkamaan. Työkavereiden kokemukset kuulostaa samalta. En ole keneltäkään kuullut, että olisi parantanut ihonsa ongelmat sellaisella pesuaineella.

    VastaaPoista
  2. Minäkään en ihan ymmärrä tuota mineraalisuolan käyttöä ihon kosteutukseen. Olen itse saanut siitä jonkin verran apua akneihon hoidossa, mutta silloinkin vain huuhdellut ihon sillä meikinpoiston jälkeen, ja sen jälkeen kosteuttanut ihon seerumilla ja kosteusvoiteella. En voi ymmärtää miten jotkut kertovat käyttävänsä pelkästään suolakylpyjä, ilman ihon kosteutusta lainkaan. Oma ihoni ainakin kuivuisi korpuksi!

    VastaaPoista