lauantai 22. kesäkuuta 2013

Hyvää juhannusta!

Nyt olisin voinut laittaa otsikoksi hyvää juhannusta ja ohjeita kynsilakkojen hoitoon. Tiedän, että Suomessa on kesän suurin juhla eli juhannus ja minä olen lomalla ja täällä Prahassa. Luin kuitenkin ihan viihteeksi erästä kosmetiikkablogia ja keskustelu sai ammattiminäni syttymään.

Noissa kosmetiikkablogeissa on ihan kivoja juttuja ja ne on todella huolella tehty ja tekijät ovat hyvin loistavia kirjoittajia. Aika usein, vaan itse asia ei oikein sovi ammattilaisen ajatteluun, vaan ohjeet voi mennä täysin pieleen. Nyt luin jutun meikkien ja kynsilakkojen säilytyksestä ja vinkit varsinkin kynsilakasta oli aivan outoja. Keskustelunkin mukaan moni oli bloggaajan kanssa samaa mieltä, että kynsilakat pitää säilyttää jääkaapissa ja korkki alassuin. Ja voi hyvät hyssykät, älkää nyt missään tapauksessa tehkö niin!

Kynsilakat säilytetään parhaiten pimeässä ja huoneen lämmössä, eikä alassuin. Kampauspöydän laatikko on ihan hyvä vaihtoehto. Kynsilakan kohdallahan ei kyseessä ole muu pilaantuminen, kuin lakan kuivuminen. Ei voimakas liuotin elätä bakteereja, mutta se on haihtuvaa ja kuivuu helposti. Tuo neuvo säilyttää kynsilakat alassuin on ihan älytön, mutta juontaa juurensa menneisyydestä. Vielä seitsemänkymmentäluvulla lakat oli huonosti sekoittuvia ja väripigmentit helposti laskeutui pohjaan. Kun kynsilakkaa säilytettiin korkillaan se saatiin uudestaan sekoittumaan jo pohjalleen käännettäessä. Sama tulos olisi tullut käsien välissä pyörittäessä. Seitsemänkymmentäluvun kynsilakkaa ei myöskään saannut ravistaa, koska siihen saattoi tulla ilmakuplia mitkä sotkivat lakkauksen. Nämä jutut on siis historiaa, jonka muistaa ainoastaan ikivanha kosmetologi. Nykyään toimitaan aivan toisin, koska kosmetiikan laatu on muuttunut. Vanhat opit vaan istuvat tosi sitkeässä.

Missään tapauksessa kynsilakkaa ei pidä säilyttää korkkipuolialaspäin, koska lakka valuu korkin kierteisiin ja korkki kuivuu jumiin. Korkki voi muutenkin tosi helposti kuivua kiinni ellei lakkaa huolleta hyvin. Me ammattilaiset käymme aina käytön jälkeen läpi pullon suun kynsilakan poistoaineeseen kastetulla vanulapulla. Näin pullon suu pysyy puhtaana eikä jumitu. Korkki pitää myös kiertää tosi tiukasti kiinni ettei lakka kuivu. Valitettavasti kaikista huoltotoimenpiteistä huolimatta lakat kuivuu nopeasti. Niihin voi käyttää erityistä kynsilakanohentajaa mikä auttaa hetken aikaa. En kuitenkaan koskaan käytä työssäni lakkapulloa, kuin puolilleen ja sitten se lentää roskiin. En halua käyttää asiakkaille huonolaatuista lakkaa, jonka kuivuminen kestää liian kauan.

Tässä siis ohjeet kynsilakan säilyttämiseen ja se koskee ihan kaiken merkkisiä lakkoja. Toinen ohje on, että nauttikaa juhannuksesta ja vapaasta pitkästä viikonlopusta.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi15:17

  Hei! Minulla kynnet liiskottuu ja heikkenee lakan käytöstä, mikä merkki olisi paras lakka vai onko ne kaikki samanlaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormenkynsiä ei oikeastaan pitäisi leikata vaan viilata. Tavallisella viilalla ei myöskään pitäisi sahata edes takaisin vaan viilata varovasti yhdensuuntaisesti. Lasiviilalla voi viilata miten vain.

   Liuskottuminen voi myös johtua kuivuudesta eli kannattaa hankkia hyvä käsivoide ja kynsinauhaöljy. Lakanpoistoaineen pitäisi olla asetoniton ja öljytön jotta se olisi mahdollisimman hellävarainen. Kynsiä ja hiuksia voi myös kokeilla vahvistaa syömällä piimaata ja biotiinia sisältäviä ravintolisiä.

   Essiellä ja OPIlla on mielestäni parhaat peruslakkasävyt, jos taas haluat erikoisempia sävyjä on China Glaze hyvä mielestäni. Kannattaa aina käyttää kynnenkovettajaa tai aluslakkaa suojaamaan kynttä.

   Jos tuntuu siltä että lakkaamiseen kuluu ikuisuus voi ostaa pikakuivattajaa jollaisia löytyy monia erilaisia.

   Poista
 2. Tuo onkin aika vaikea kysymys. Kynsien liuskottumiseen on niin monta syytä ja niihin on hyvin vaikea vaikuttaa. En uskoisi, että kynsilakka on varsinaisesti syy liuskottumiseen, vaan kynsilevyjen välinen sitkoaine voi olla kuivuudestakin heikentynyt. Eri kynsilakkamerkeillä on hoitoaineita kynsiongelmiin ja niitä voi kokeilla. Kannattaa myös aina muistaa laittaa aluslakkaa ennen värilakkakerrosta. Meillä on myynnissä Essie merkkiset lakat ja kynsien hoitoaineet ja ne ovat parhaimmasta päästä.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Anonyymi08:35

  Alus lakkaa olen käyttänyt ja myös asetonitonta poistoainetta mutta ei paranna asiaa. Usean vuoden olen kokeillut ja aina välillä kynnet on tauon aikana paremmat ja vahvemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin tuolla ylempänä jo kirjoitinkin,kynnet ovat hyvin haasteellisia hoidettavia eri ongelmineen. Kokemuksesta tiedän, että yleensä kynsillä ja hiuksilla on aikoja, kun ne ovat hankalampia ja välillä taas parempia. Välillä kynsillä on ikään kuin kasvukausi meneillään ja välillä suvantovaihe. Tästä johtuen kynsiin on helppo neuvoa erilaisia luontaispillereitä. Voi olla, että ilman pillereitäkin kynnen tilanne olisi parantunut. En siis taaskaan usko, että suun kautta käytettävillä pillereillä olisi vaikutusta kynsiin.
   Yleensä kynsien ongelmat johtuu niiden rajusta käytöstä. Moni käyttää kynsiään jos minäkin työkaluna. Kaikki siivousaineet yms. myös haurastuttaa kynttä ja aina siivotessa ja tiskatessa pitää käyttää hanskoja.
   Neuvoisin vielä kokeilemaan kynsien hoitoainetta esim. Essieltä.
   Inkeri

   Poista