maanantai 17. kesäkuuta 2013

Lomatunnelmissa

Olin perjantaina viimeisen päivän työssä ja nyt on edessä parin viikon loma. En ole ainakaan kolmeen vuoteen ollut lomalla yhteenmenoon kahta viikkoa ja se tuntuu nyt ruhtinaalliselta. Toisaalta olen varmaan poikkeuksellinen yrittäjä siinä, että pidän useita lyhyempiä lomia vuoden aikana. Tarvitsen latautumisaikaa ja haluan elää myös muullekin, kuin työlleni ja yritykselleni. Sotahistoria harrastukseni on minulle niin tärkeä, että haluan aikaa myös siihen.

Teen yleensä niin kuin tyypillisesti yrittäjät tekevät, että lähden aina matkoille, kun loma alkaa. Ellei lentoliput ole varattu lupaisin aina vaan tulla töihin ja ottaa asiakkaita eikä loma alkaisi koskaan. Nyt, kun on pakko olla lentokoneessa määrättyyn aikaan työputki varmasti katkeaa. Tosin olen eräitäkin kertoja juossut viimeisellä kuulutuksella koneeseen sisään. Minulla on se suuri onni, että voin yritykseni jättää täysin huoletta Marin haltuun. Minun ei tarvitse lomallani mistään kantaa huolta mitä hoitolassa tapahtuu, koska Mari hoitaa asiat lähes viidentoistavuoden kokemuksella juuri niin kuin pitääkin. Täytyy olla kyse tosi vakavasta asiasta, että olisimme lomillamme toisiimme yhteydessä. Toisaalta onhan paljon niitäkin yrittäjiä jotka eivät vain yksinkertaisesti osaa jättää firmaansa toisten haltuun ja sotkeutuvat asioihin lomaltaankin. Tottakai lomallakin on yritys jollain tavoin mielessä ja itse kerään ideoita moniin asioihin mitä voin sitten työssä hyödyntää. Yleensä tuon matkoiltani paljon somistukseen tarkoitettuja esineitä, esimerkiksi joulukoristeita tuon aina ulkomailta. Kyllähän oma työ ja firma on niin sisäänrakennettuna yrittäjään, että kerään koko ajan vaikutteita mitkä liittyy työhöni.

Nyt suuntaan mieheni kanssa Prahaan ja olemme siellä melkein koko kaksi viikkoa. Sotahistoria on matkan tärkein innoitin, mutta tietysti paljon muutakin ehtii tekemään. Tarkoitus on käydä Therezienstadin keskitysleirillä, joka on noin sadan kilometrin päässä Prahasta. Toinen tärkeä kohde on Lidicen kylä mikä tuhottiin maantasalle Hitlerin käskystä. Vastarintaliike surmasi Tsekin käskynhaltijan Reinhard Heinrichin ja natsit ryhtyivät julmiin kostotoimiin. He teloittivat kaikki Lidicen kylän yli kuusitoistavuotiaat miehet ja kaikki naiset ja lapset lähetettiin keskitysleiriin. Koko kylä poltettiin ja tuhottiin ja yli tuhat henkeä tapettiin. Nyt Lidicen kylän paikalla on muistomerkki ja museo miehitysajasta. Käymme myös baletissa ja Laterna Magica teatteriesityksessä, niihin on nyt liput jo varattu, mutta varmaan konsertteja ja muutakin kivaa Prahasta löytyy.

Selittelen tätä lomaani nyt siksikin, että tähän blogikirjoitteluun voi tulla katkoksia. Joitakin ihonhoitojuttuja olen kirjoittanut valmiiksi ja ne julkaistaan ajastuksella. Useinhan innostun kirjoittamaan myös matkoilla, mutta mitään en lupaa, koska en halua ottaa lomalle velvoitteita. Yleensä nuo sotahistoriajutut innostaa minua niin kovasti, että on pakkokin kirjoittaa, mutta se jää nähtäväksi mitä tapahtuu.

Työhön palaan 1.7 ja nyt Mari on paikalla. Joten voitte käydä ostoksilla ja tehdä ajanvarauksia entiseen tapaan. Myös verkkokauppaostokset toimitetaan, niin kuin yleensäkin eli muutamassa päivässä.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi09:01

    Ansaittua ja elvyttävää lomaa yrittäjälle!


    t. Leena

    VastaaPoista
  2. Ihanaa rentouttavaa lomaa, Praha on kaunis kaupunki!

    VastaaPoista
  3. Kiitos huomaavaisista toivotuksista. Hyvää kesää teillekin, toivottavasti sateet loppuvat pian.

    Inkeri

    VastaaPoista