lauantai 15. kesäkuuta 2013

Hormonihärveli

Hormonit pyörittää koko elimistöä ja estrogeni on naisilla osallisena kaikkeen toimintaan. Ihoa ei voi hoitaa huomioimatta ihmisen ikää ja sitä kautta hormonien tilannetta. Teini-ikä ja vaihdevuosi-ikä aiheuttaa erityisesti iho-ongelmia. Pigmenttiläiskiin taas osasyynä on lähes aina hormonit.

Teini-iässä tulevat ihomuutokset ovat kaikkien tiedon mukaan hormoniperäisiä, mutta myöhemmin tulevat iho-ongelmat ovatkin yllätyksiä. Harva tulee ajatelleeksi miten paljon naisella estrogeenin iän myötä tapahtuva aleneminen vaikuttaa ihoon. Hiukan yli nelikymppisenä estrogeeni alkaa vähentyä jo sen verran, että se näkyy ihossa. Estrogeeni pitää ihon vahvana, joustavana ja kiinteänä ja sen väheneminen aiheuttaa ihon ohentumista. Ohentunut iho rypistyy herkästi ja alkaa veltostumaan, sen suojamekanismit myös heikkenee ja iho altistuu UV-säteilylle entistä enemmän. UV-säteilyn vaikutusten lisääntyminen vain nopeuttaa ihon veltostumista ja rypistymistä. Mitä kuivempi ihon tyypiltään sitä voimakkaammat ja nopeammat muutokset estrogeenin väheneminen aiheuttaa.

Rasvoittuvan ihon omaava usein ajattelee ettei tarvitse mitään voiteita, kun rasvaa on omastakin takaa.  Muutos onkin suuri, kun nelikymppisenä huomaa, että iho on kireä, hilseilevä ja kuiva. Tätä luonnollista iän tuomaa muutosta pystyy todella paljon hidastamaan hyvällä kotihoidolla ja tehokkailla kasvohoidoilla. Kosmetiikalla pystytään todella paljon ennalta ehkäisemään ihon ohentumista ja hyvillä aurinkosuojatuotteilla estetään UV-säteilyn haittavaikutukset. Viittäkymppiä lähestyttäessä kannattaa panostaa laadukkaisiin ihoa vahvistaviin tuotteisiin. Dermalogicalla Age Smart tuotelinja on tarkoitettu hidastamaan ihon vanhenemista.

Ohentunut iho on myös entistä herkempi ja altistuu nopeasti tuulen ja pölyjen haitoille. Hormonimuutokset muuttaa myös ihon suojamekanismeja ja kuiva iho voi muuttua ihan atooppisen kuivaksi ikääntyessä. Monelle tulee ihan järkyttävänä yllätyksenä, että siihen asti helppohoitoinen iho voikin yhtenä talvena olla atooppisen, kirvelevän ihottuman vallassa. Dermalogicalla on loistava tuote nimeltään Barrier Repair ( 40 ml, 62€), joka vahvistaa ihon omaa suojabarrikaadia. Itse käytän sitä kesät, talvet aina voiteiden päällä. Se estää myös ihon oman kosteuden haihtumista ja loistava apu ohuelle, kuivalle iholle.

Kaikista helpointa on ennalta ehkäistä estrogeenin vähentymisen vaikutuksia. Hankalinta on palauttaa ihon hyvä kunto, kun se on jo ohentunut ja veltostunut. Nelikymppisenä on kriittinen hetki panostaa oman ihonsa hoitoon ellei ole sitä siihen mennessä vielä tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti