perjantai 21. kesäkuuta 2013

Maatiaisnainen kulttuurikaupungissa


Myönnän ihan suoraan, että koen täällä Prahan naisvilinässä itseni maatiaiseksi. Olemme nyt pari päivää istuskelleet ulkoilmakahviloissa ja imeneet vaikutelmia Prahasta ja pakkohan minun taas on katsella naiskauneutta.
Tosin Prahassa on todella paljon kaunista arkkitehtuuria katsottavaksi. Olen edellisen kerran ollut pari päivää Prahassa 2002, juuri pari päivää ennen edellisiä suurtulvia. Tässä kymmenessä vuodessa Praha on selvästi pessyt kasvonsa. Vielä 2000- luvun alussa tämä oli selvästi köyhä Itäblokin kaupunki, missä ihmiset myi kadulla kommunismin aikaisia koppalakkeja ja prinikoita. Nyt on kirkoissa kultaukset paikallaan ja kaikkien ihanien artdecotalojen ulkokuori maalattu. En todellakaan muistanut tätä näin kauniiksi kaupungiksi, nyt voisin sanoa, että tämä on kaunein näkemäni Euroopan pääkaupunki. Viimeksi käydessäni olin viikon kiertomatkalla Prahasta,Wienin kautta Budapestiin. Ehkä minua silloin hämäsi Wienin loisto, vielä kommunismista toipuvan Prahan jälkeen.
Sitten tähän naiskauneuteen. Meidät suomalaiset naiset erottaa katukuvasta ihan heti, koska meillä on ihan matalat kengät,shortsit ja reppu. Minulla ei ole reppua, koska sen kantaa mieheni, mutta muuten käsilaukkuni on iso ja käytännöllinen. Muuten kuulun tuohon samaan maatiaiskastiin, ei tulisi mieleenikään hipsutella korkokengissä ja pikkumekossa. En edes pystyisi kävelemään korkeilla kengillä ja mekkohan olisi ihan epäkäytännöllinen, kun pitäisi koko ajan vahtia ettei helmat nouse korviin. Meikkiä en ole viitsinyt päiväreissuilla käyttää ja naamani kiiltää hiestä ja suojavoiteista. Sen sanon ettei se ole Dermalogican Solar Defence Boosterin sk 50 vika, vaan olen hiestä kiiltävä ihan omasta takaa tässä kolmenkymmenekuuden asteen helteessä.
Muodista on sanottava, että kukkamekot on selvästi in. Varmaan niistä joku voi löytää tiensä minunkin matkalaukkuun, koska esimerkiksi lempimerkkini Desigualin kaupassa oli tosi mieleisiä vaihtoehtoja. Kenkäkaupoissa näytti olleen jo alennusmyynti ja ikkunoissa on toinen toistaan upeampia herkkuja, ne ovat kuin koruja. Parempi, vaan niitä katsella, kun ainoat joita kannattaa edes sovittaa on Eccot, Arat,tai Gaborit. Keskustassa näyttää olevan ihan syötävän ihania butiikkeja, mutta hinnat on myös syötäviä, eli on siis syötävä kauan kaurapuuroa ennen, kuin suomalaisen kosmetologin varat niihin riittää. Ihmettelen kuka niitä pystyy ostamaan, kun keskiverto tsekkiläinen tienaa varmasti vähemmän, kuin me suomalaiset. En usko, että meillä Suomessa edes Helsingissä eläisi tämän hintaluokan butiikit näin runsaissa määrin. Ei ainakaan kukaan minun tuttu yrittäjä myy Suomen missään kaupungissa tuhannen euron kenkiä pelkästään, vaan pitää joukossa olla hiukan edullisempiakin. Tämä kaikki kertoo siitä, että kansa on täälläkin, niin kuin muuallakin Euroopassa jakautumassa kahtia rikkaisiin ja köyhiin.
Kosmetiikkaa on myös tarjolla todella paljon, kävelykadun varrella on monia kosmetiikkamerkkien omia myymälöitä. Maailmalla on ihan selvästi lisääntynyt ns.luonnontuotteiden tyyppinen kosmetiikka, joilla on omat merkkiliikkeet ja niissä on runsaasti kylpy-ja vartalotuotteita. Kaikki silkkaa humpuukia minun mielestäni, mutta onhan ne liikkeet kauniita katsella. Ehkä uskaltaudun taas jokun kylpyvaahdon ostamaan ja kokeilemaan sitä hotellin ammeessa. Sitten taas pari päivää harmittelen, että olipa huonoa tavaraa ja rahat meni hukkaa. Älkää siis ostako kosmetiikkaa hetken mielijohteesta, vaan säästäkää rahat Dermalogicaan. Silloin saatte rahalle vastinetta ja säästätte kosmetiikkaostoksissa. Käyttäkää shoppailurahanne, vaikka hajuvesiin, koruihin yms.muuhun mukavaan naiselliseen. Tosin hajuvesistä ja tilpehöörikoruista voi yhtälailla saada ihottumaa, kuin huonosta kosmetiikasta. On kai parasta tuhlata vähäiset rahansa museoihin ja muuhun kulttuuriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti