torstai 6. kesäkuuta 2013

Hoitoa auringon polttamalle iholle

Suomen aurinko on nyt todella pistävää ja polttaa ihon nopeasti. Jo viikon verran on tullut ovesta sisään asiakkaita, jotka tulevat näyttämään palaneita kasvojaan. Kaikki on tapahtunut ihan vahingossa. Yksi jäi juttelemaan naapurin kanssa pihakeinuun, toinen tekikin pidemmän polkupyöräreissun, kuin aluksi suunnitteli. Aurinkosuoja, vain unohtui, kun ei ollut tarkoituskaan olla auringossa pitkään. Reilu puolituntia keskipäivän auringossa ja posket, nenä ja olkapäät hehkuivat illalla ennen nukkumaan menoa.

Viime kesänä muutama asiakas oli ihan soittanut lääkärille, kun palovammat oli niin pahoja. Heille suositeltiin Buranaa kipuun, antihistamiinia kutinaan ja kirvelyyn suunkautta ja kortisoinivoidetta iholle suoraan. Nuo konstit varmasti toimii, mutta kosmetiikan keinojakin on. Vartalolle tosi hyvä viilentävä kosteutus on Dermalogican After Sun Repair ( 150ml, 45€). Se rauhoittaa ihon kuumotusta ja estää myöhemmin ihon hilseilyä, kun iho kosteutetaan tarpeeksi hyvin se ei niin pahasti kuoriudu. Jos iho on niin palanut, että on vaikea nukkua kuumotuksen takia voi kastella froteepyyhkeen kylmään veteen ja levittää se pahimpaan kohtaan. Iho voi olla tosi kipeä pari päivää pahan palamisen jälkeen ja nukkuminen, kääntyily ja vaatteiden kosketus on yhtä tuskaa. Tähän ei auta, kuin aika parantumista ei pysty nopeuttamaan.

Kasvojen palovamma pitää hoitaa hyvin tehokkaasti, tai muuten iho voi olla kirjava ja hilseilevä lopun kesää. Parasta olisi tulla kasvohoitoon noin neljän viiden päivän kuluttua palamisesta, vielä parinkin viikon päästä kasvohoidolla pystyy parhaiten ihon kuntoa palauttamaan. Ajanvarauksemme on nyt hyvinkin täynnä, mutta näissä hätätapauksissa pyrin järjestämään ajan edes lyhyeen tehohoitoon, vaikka päivää pidentämällä. Paras hoito kotona on Multivitamin Power Recovery Masque (75ml, 69€), heti kun huomaa ihon vähänkin punoittavan se kannattaa nopeasti pestä ja sitten levittää paksu kerros multivitamiininaamiota. Naamio saa vaikuttaa, vaikka yön yli jos on ilta, muuten vaikutusaika on vartin verran. Kosteusvoidetta kannattaa käyttää myös erittäin runsaasti, sitä voisi illan mittaan lisätä kolme, neljäkin kertaa. Paras korjaava tehotiiviste on Multivitamin Power Serum (22ml, 110€) josta on tullut todella hyvää palautetta. Multivitamin Power Serum on tehty nimenomaan korjaamaan UV-säteilyn aiheuttamaa ihon rappeutumista. Muutenkin on erittäin suositeltavaa käyttää kesäaikana ainakin yksi pakkaus Multivitamin Power Serumia, koska se vähentää auringon haittavaikutuksia.

Sitten, kun kasvojen ihon pahin punoitus on haihtunut noin kolmen, neljän päivän kuluttua kannattaa aloittaa tehohoito kuorinnalla ja kosteutuksella. Palovamman vauroittamat solut poistuu luonnollisen uudistumisen kautta noin neljän, viiden viikon kuluessa ja tehohoitoa pitää jatkaa koko tämä aika. Kuorinnaksi suosittelen Daily Microfoliantia kolmen päivän välein, jos iho on paksu rasvainen iho, kuorintaa voi tehdä jopa päivittäin. Multivitamiini naamiota käytetään aina kuorinnan jälkeen ja sitten yötä päivää Multivitamin Power Serumia ja ihotyypin mukainen kosteusvoide. Kasvojen ihon palaminen ei ole mikään pikkujuttu ja suhtaudun siihen hyvin vakavasti. Paha palovamma romauttaa hyvin hoidetunkin ihon kunnon totaalisesti se tuhoaa monen kasvohoidon hyvän vaikutuksen. On siis hyvin tärkeää suojata iho kunnolla ja huomioida, että aurinko polttaa paljon pahemmin, kuin kymmenenvuotta sitten.

1 kommentti:

  1. Anonyymi16:41

    Minulle kävi viime kesänä paha vahinko kasvojeni kanssa ja iho oli aivan kirkuvan punainen pari päivää. Minulla oli onneksi mökillä meikkipussissa mukana kaksi tuubia Power rich voidetta ja aloin sitä käyttämään. Se nopeutti ällistyttävästi parantumista eikä tullut mitään hilseilyä. Iho todella imi voidetta eikä nuo tuubit riittäneet, kuin reilu viikon hoitoon. Naamani parani ihan hyvin, eikä mitään pahempia jälkiä tullut. Tänä kesänä mukana on boosteri viidenkympinsuojalla, niin enköhän nyt säästy vahingoilta.

    VastaaPoista