keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Huutia hikinäpyille

Taas on se vuoden aika, kun iho alkaa oireileen liikahikoilusta ja erilaisista pölyistä. Nyt olisi sopiva ajankohta ennalta ehkäistä ettei iho ala "kukkimaan" keskikesällä. Suomessa on ollut useampi hellekesä peräjälkeen ja ainakin pari vuotta sitten helteet aiheuttivat oikean hikinäppyepidemian.

Monella asiakkaalla on mielikuva, että keväällä pitää tehdä ihonpuhdistus kesää varten. Tässä vanhassa ajatuksessa on edelleen vinha perä, vaikka perinteisiä ihonpuhdistuksia ei enää juurikaan tehdä. Iho kannattaa kuitenkin ainakin keväisin hoidattaa kosmetologilla, että talven kuivuuden aiheuttamat tukkiintumiset saadaan pois. Yleensä talvi on kuivattanut ihon pintaa sen verran, että siinä on paljon kuollutta, hilseilevää solukkoa, joka tukkii ihohuokoset. Ellei tätä kuivaa hilseilyä hoideta pois, ihoon alkaa helposti tulla finnejä ja muita näppylöitä.

Talirauhanen ja hikirauhanen ovat samassa ihohuokosessa ja, kun iho alkaa hikoilla talirauhanenkin alkaa hikirauhasen mukana toimia. Jos ihohuokosen suu on tukossa hilseilevän solukon takia, tali ja hiki ei pääse valumaan huokosesta ulos, vaan jää tulpaksi huokoseen. Jos tähän vielä iskee tulehdusta aiheuttava bakteeri, mitä iholla aina on, niin finnireaktio on valmis. Pölyisessä ja likaisessa työssä ihohuokoset voi tukkiintua ihan päivänkin aikana ja siitä aiheutuu näppylöitä ja finnejä. Ihoa kannataa säännöllisesti kuoria kesän aikana ettei tukkiintumista tapahtuisi. Ennaltaehkäisy on aina helpompaa, kuin hoitaa jo näppyistä ja tukkoista ihoa.

Kotikäytössä kuorinnat ovat parhaita ennaltaehkäisyaineita kesän iho-ongelmille. Dermalogican kuorinta-aineet ovat hyvälaatuisia ja hellävaraisia, liiallisesta kuorimisesta ei ole vaaraa. Kaikille yli 25-vuotiaille suosittelen Multivitamin Thermofoliant (75ml, 82€) kuorinta-ainetta kaksi kertaa viikossa. Sen lisäksi Daily Resurfacer ( 35 kpl, 113€) on oivallinen apu pitämään näpyt kurissa. Kuka on joskus Daily Resusfaceria kokeillut, hakee sitä varmasti aina lisää. Tämä tuote myy itse itsensä. Kun hoitotassulla pyyhkäisee ihon siihen jää selvästi puhdas ja napakka tunne. Daily Resurfacer on kolmevaikutteinen tehotiiviste, se kuorii, kiinteyttää ja kosteuttaa. Suosittelen, että sitä pyyhkäistään iholle parin, kolmen päivän välein, ei samana päivänä, kun Multivitamin Thermofoliantia käytetään.

Jos iho rasvoittuu oikein paljon ja hikinäppyjä on runsaasti, sitten voi käyttää Overnight Clearing Geliä ( 50ml, 67€) parina yönä viikossa. Sitä voi käyttää myös kuurina viikon, parin ajan joka yö. Pitkään käytettynä se saattaa kuivattaa, mutta satunnaisena hoitoaineena se ei kuivata ihoa. Skin Reffining Masque ( 75ml, 64€, nyt 49€) on erinomainen puhdistava naamio, joka hillitsee hikinäppyjä ja poistaa tulehduksia. Sitä voi käyttää kuurina kolmena iltana peräkkäin, tai säännöllisesti pari, kolme kertaa viikossa. Naamio tehoaa paremmin, jos iho on kuorittu ennen naamion käyttöä.

Jos aikaisempina kesinä olet kärsinyt edellä mainituista iho-ongelmista kannattaa niihin varautua tulevanakin kesänä. Aloita hoito varaamalla aika kasvohoitoon.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi15:19

  Rintakehääni tuli kolmisen viikkoa sitten hikinäppyjä ja finnejäkin. Noin viikko sitten aloin hoitamaan niitä Special Clensing gel pesulla ja pyyhin rinnan ja kasvot joka ilta Daily resurfacer tassukoilla. Nyt ongelma on lähes ohitse. Kiitos hyvistä neuvoista, ohjeesi pelasti tilanteeni. Ensi viikonloppuna olisi juhlat ja pukuni on todella avoin. Olisin varmaan ostanut uuden puvun, joka olisi peittänyt rinnan ellen olisi saanut näin hyvin apua.
  Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi22:25

  Mun ohjeeni on käyttää Overnight clearing geliä hiusrajaan ja hikinäppykohtiin. Viime kesänä hiusrajani ja otsa oli muutaman kerran ihan täynnä pienen pientä näppyä, mutta käytin joka yöksi overnight geliä ja parissa viikossa se meni ohitse. Enkä huomannut yhtään ihon kuivumista, kun päiväksi kuitenkin laitoin Active moistin ja välillä YB mineraalimeikkiä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi23:02

  Voisin vielä jatkaa tuohon edellisen kommentin lisäksi, että Clearing skin wash ja overnight clearing gel on pistämätön yhdistelmä hellekesänä. Teen työtä keittössä ja lämpötila nousee kesällä ihan sietämättömäksi. Muuten kasvoille lentää rasvanpirskeitä ja naama valuu hikeä koko ajan. Pesen heti töistä tultuani kasvoni clearing skin washilla ja usein myös kuorin dailyllä. Laitan ainakin joka toinen yö overnight geliä ja ei ihoni siitä pahemmin kuivu, vaikka ihotyyppini Inkeri on määrittänyt pintakuivaksi sekaihoksi. Jos tuntuu, että kuivuutta alkaa tulla, niin pidän pari vuorokautta taukoa overnigh gelin kanssa.

  Satu

  VastaaPoista