torstai 7. elokuuta 2014

Hiki ja tuulettimet ärsyttävät silmiä ja silmäluomia

Silmäluomet ovat hyvin herkkää ja ohutta ihoa varsinkin yli viisikymppisillä, tai ihmisillä joiden iho on atooppinen. Tässä helteessä on monta tekijää, jotka vaikuttavat silmiin ja silmäluomiin. Silmien ärsytykseen en anna mitään neuvoja, mutta kerron omasta konstistani. Silmäni kuivuu todella helposti ja sitten tulee tunne, että silmissä on hiekkaa ja ne alkavat rähmimään. Yleensä se on vaan talven ongelma, mutta nyt helteellä on joka paikassa näitä viilennyshyrriä ja ilmavirta kuivattaa silmänlimakalvoja. Olen ostanut apteekista ilman reseptiä saatavaa Lecoryl allergiatippaa, mitä laitan pari kertaa päivässä ja ongelmat pysyy kurissa. Mitään allergiaa minulla ei ole, mutta pelkät kostutustipat eivät silmiini auta. Niitä ei tarvitse käyttää, kuin silloin tällöin jos silmät tuntuu ärtyneiltä.


Nyt olen nähnyt harvinaisen paljon vuodenaikaan nähden rohtuneen kuivia silmäluomia. Helteen tuoma hikoilu on ilmeisesti siihen syypää. Hiki on hyvin vahva aine, joka muuttaa ihon PH:ta ja omaa suojapintaa. Se myös jää silmäluomen poimuihin ja pitää ihoa koko ajan kosteana, joka aiheuttaa rohtumista. Kosteaan silmäluomeen kiinnittyy pöly ja lika hyvin tiukasti ja silmiä hieroessa nekin hierotaan ihoon syvemmälle. Hyvän silmänympärysvoiteen käyttö on nyt todella tarpeellista, koska se jo ennalta ehkäisee tällaisen tilanteen. Kuivalle ja jo rikkoutuneelle luomelle paras silmänympärystuote on Ultrasmoothing Eye Serum ( 85€). Se on geelimäinen ohut tuote, joka parantaa nopeasti rohtunutta ihoa. Geeli tuntuukin ihanan viileän rauhoittavalta jo ensi levityskerralla.  Noin viikon käytön jälkeen rohtumat selvästi paranee.

Tosin kaikki Dermalogican silmänympärysvoiteet ennalta ehkäisevät yllä kuvaillun tilanteen. Esimerkiksi tarjouksessa oleva Total Eye Care sk15 ( 62€, NYT 48€) on erinomainen kosteuttaja. En ole koskaan nähnyt, että asiakkaalla jolla on Dermalogican silmänympärystuote käytössä olisi luomilla mitään rohtumaa, tai kuivuutta. Ennalta ehkäisy tehokkaalla silmänympärystuotteella on aina parempi, kuin hoitaa jo rohtunutta ihoa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi17:34

    Omiin atooppisiin luomiini Ultrasmoothing Eye Serum on ollut paras apu. Kyllä tuo Multivitamin Power Firmkin auttaa, mutta paras on tämä Eye Serum. Talvella käytän Ultrasmoothing Serumin päällä vielä tätä Multivitamin Firmiä ja nykyisin luomet ei enää rohdu rikki asti.

    Joinakin kesinä ne ovat aivan tuskalliset, kun hiki valuu rikkinäiseen ihoon ja kirvely on kamala. Eikä siihen oikein mikään auta, kun tilanne pääsee pahaksi. Ultrasmoothing Eye Serum on minulle ihan lääkettä. Saisinpa vielä kelakorvauksen :)

    VastaaPoista