perjantai 5. syyskuuta 2014

Kahden sukupolven treffit

Eilen illalla oli hoitolassa hyvin erilainen työilta, kun TV-ryhmä Tuukka Temosen johdolla tulivat tekemään ohjelmasarjaa nimeltään Kahden sukupolven treffit. Ohjelmia tehdään 18 ja kaikissa on yksi teema josta nuori ja ikäihminen keskustelevat ja puhuvat omista kokemuksistaan. Eilen puhuttiin kauneudesta ja suhteesta naisellisuuteen ja omaan ulkonäköönsä. Juttelemassa oli pitkäaikainen asiakkaani Sirkka 73v.ja kuvausryhmä toi mukanaan Marikan 26v.

Ilta oli todella mielenkiintoinen ja oli jännää päästä näkemään miten TV-ohjelma syntyy. Töitä tehtiin lähes viisituntia ja siitä tehdään noin 6-8 minuuttia ohjelmaa eli työ on hyvin hidasta. Asiakkaani Sirkka oli aivan valloittava keskustelija ihan niin kuin arvelinkin. Hän on nainen jolle on ollut itsestään selvää huolehtia ulkonäöstään ja hän uskalsi sanoa ääneen, että kauneus ja ulkonäkö on hänelle tärkeä asia. Sirkka on reumalasten suukirurgina tehnyt ihan uraauurtavaa työtä, mutta hän on sen lisäksi hehkeän kaunis nainen vielä nykyisessäkin iässään. Hänellä on niin ihailtavan luonteva suhtautuminen ulkonäköön, että sellaista haluaisin levittää eteenpäin. Hänelle on itsestään selvyys, että meikataan ja ulkonäöstä huolehditaan, mutta se ei missään tapauksessa ole maailman tärkein juttu. Sirkka vastasi myös Tuukan kysymykseen kauneudesta ja älystä hyvin napakasti, että älykkyys ja kauneus mahtuu kyllä samaan päähän.

Toisaalta ne muistot mitä hän kertoi lapsuutensa aikaisista kauneuskokemuksista olivat aika hirveitä. Hän kertoi oppikouluajoistaan Helsingissä, kun hän oli noin kymmenenvanha. Luokalla oli tyttö jonka äiti oli kemikaliokauppias ja tyttö oli tuonut vanhentuneita kynsilakkoja kouluun. Kymmenenikäiset koulutytöt olivat välitunnilla lakanneet kyntensä ja siitähän oli noussut kamala meteli. Opettaja oli haukkunut tytöt, antanut kotimuistutuksen ja kaksi tuntia jälki-istuntoa, aivan käsittämätöntä nykynäkökulmasta. Samoin Sirkka kertoi lukioaikaisen kokemuksen, että hänet lähetettiin kotiin vaihtamaan vaatteet, kun hän tuli pitkillä housuilla kouluun.

Onneksi näistä ajoista olemme päässeet eteenpäin, mutta paljon on pielessä nykypäivänkin kauneuskäsityksissä. Kyllä nykypäivän nuorinainen joutuu aivan käsittämättömien vaatimusten eteen. Naisten pitäisi olla kaikkien ihan samasta muotista. Langanlaiha, valtava povi, pitkä vaalea tukka, mutruhuulet ja korkeat poskipäät. Kaikki persoonallisuus on poissa ja tytöt on toistensa klooneja. Se on niin kamala kauneuskäsitys etten ymmärrä miten siihen on päästy. Itse olen ainakin pyrkinyt alan ammattilaisena tuomaan esiin tervejärkistä ja tasapainoista suhdetta omaan ulkonäköön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti