sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Ruusufinnin kotihoitoon tarvitaan mietoa kosmetiikkaa

Olen korostanut sitä, että akuutissa vaiheessa oleva ruusufinni on aina ihotautilääkärin hoidettava. Kuitenkin iho tarvitsee pesua ja kosteutusta, vaikka antibioottikuuri hoitaa tulehduksen pois. Kosmeettisilla aineilla ei ole tehoa ruusufinnin hoitoon, mutta kosmetiikkaa tarvitaan pitämään iho muuten kunnossa ja estämään uuden tulehduksen syntyä.

Ruusufinnistä kärsivät erehtyvät helposti ostamaan rasvoittuvan ihon hoitotuotteita, kun kerran iholla on finnejä. Valitettavan usein esimerkiksi apteekissa ihoasioihin kouluttamaton henkilökunta yhdistää ruusufinnin acneen ja myyvät asiakkaalle kuivattavia aineita. Siinä mennään ojasta allikkoon, koska voimakkaat rasvaisen ihon tuotteet, vaan ylläpitävät ärsytystä ja hidastavat paranemista. Ruusufinnillä ei ole mitään tekemistä tavallisten finnien ja acnen kanssa. Silloin, kun ihottuma on akuutissa vaiheessa suosittelen mietoja ja yksinkertaisia hoitotuotteita. Puhdistusmaidoksi paras olisi Ultra Calming Cleanser ( 250 ml 51€, 500ml 74€) ja ihonlämpöinen pesuvesi. Kylmän ja kuuman vaihteluja tulee välttää. Kosteusvoiteeksi suosittelen Active Moist ( 50ml 56€, 100ml 76€) voidetta, joka ei sisällä yhtään rasvaa. Sen päälle levitetään Barrier Repair ( 50ml 62€) suojaamaan ihoa ja tätä suojaamista ei pidä unohtaa, koska se on tärkeä asia ettei iho ärsyynny uudestaan.

Silmienympärille voi käyttää samat aineet, kuin yleensäkin. Ellei silmänympärysvoidetta ole käytössä se kannattaa ehdottomasti hankkia, koska ohut silmänympärysiho kuivuu pitkästä antibioottikuurista. Paras ostos on Ultra Soothing Eye Serum ( 85€), jota voi käyttää yöksi ja päiväksi. Akuutissa ihottuma vaiheessa kannattaa luopua kuorinnasta ja muista tehoaineista. Meikkiä voi käyttää ihan hyvin peittämään ihottumaa, mutta meikin laatu on todella tärkeä. Meikkivoiteen pitää olla mineraalipigmenttiä kaikki muut voi vaan pahentaa ihottumaa. Ehdottomasti paras on YB:n Natural Mineral Foundation (65€) eli tämä suosittu jauhemainen mineraalimeikki.

Siinä vaiheessa, kun pahin tulehdus on rauhoittunut yleensä noin parin kuukauden antibioottikuurin jälkeen voi alkaa käyttämään ihan normaaleja ihotyypin mukaisia hoitoaineita. Siinä vaiheessa myös voi jo tehdä kasvohoitoja, tai Nanolift hoidon. Missään tapauksessa ei antibioottikuuria saa jättää kesken, vaikka näkyvä tulehdus onkin pois. Liian lyhyellä antibioottikuurilla ihottuma helposti uusii parissa viikossa, kun lääkkeen syönti loppuu. Sitten, kun tulehdus on pois voi taas alkaa käyttämään Daily Microfoliant ( NYT TARJOUS 55€, norm. 72€) kuorintaa, mutta ei mitään sen voimakkaampaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti