torstai 18. syyskuuta 2014

Sisäilmaongelmat vaikuttavat myös ihoon

Nykyään tuntuu, että joka toinen asiakas puhuu työpaikkansa sisäilmaongelmasta. Tosi monessa koulussa, päiväkodissa ja toimistotalossa epäillään sisäilman laatua.

Olen nähnyt vuosien varrella useaan kertaan mitä sisäilmaongelmat aiheuttaa ihmisen iholle. Tietysti herkkäihoiset ja atoopikot ovat suurimmassa vaarassa. Oikeastaan ensimmäistä kertaa törmäsin ongelmaan kymmenisenvuotta sitten, kun erään koulun opettajista useampi oli vakioasiakkaani. Muutamalla heistä oli samantyyppisiä kuivia läiskiä, kuin atooppisessa ihottumassa. Kasvohoito hiukan rauhoitti ihoa, mutta ei samalla tavalla, kuin atooppinen iho rauhottuu kasvohoidossa. Silmäluomet oli kaikilla heillä rikki ja kutisevan punoittavat. Silmämeikkiä ei voinut käyttää, kun luomet kirvelivät ihan kaikesta. Oireet paranivat yleensä joululomalla ja kesälomalla. Yleensä ihottumat alkoivat tässä syyskuun lopulla, kun koulua oli käyty kuukauden verran.

Muistan, että silloin yksi opettaja valitti ongelmista työterveyslääkärille ja hän sai kuulla niiden olevan vaihdevuosivaivoja ja osittain stressistä johtuvia. Tietysti nekin voivat tuoda iho-ongelmia, mutta tässä tapauksessa diagnoosi oli ihan välinpitämättömyyttä. Onneksi nykyään sisäilmaongelmat otetaan vakavasti. Tämäkin koulutalo purettiin kokonaan pari vuotta sitten pelkästään pahojen homevaurioiden takia. Kaikkia nykyisiä lieviä sisäilmaongelmia ei heti pystytä korjaamaan ja siksi ihoa pitääkin hoitaa niin, että se sietäisi ongelmat paremmin. Silmäluomet ovat yleensä ensimmäiset jotka reagoi ja ne pitääkin hoitaa huolella. Ultra Soothing Eye Serum (85€) on kaikista paras rauhoittamaan ja suojaamaan ohutta silmäluomea. Jos luomet ovat kovin kuivat ja ihotyyppi muutenkin kuiva, niin Ultra Soothing Eye Serumia voi käyttää tehotipan tavoin ja lisätä sen päälle joko Multivitamin Power Firm (70€), tai Intensive Eye Repairia (67€).

Kasvojen iholle suosittelen ehdottomasti voiteiden päälle Barrier Repairia (62€) se on paras mahdollinen suoja-aine kaikkea ulkoista haittaa vastaan. Myös meikki suojaa ihoa ja YB:n mineraalimeikki on tässä tapauksessa paras. 

1 kommentti:

  1. Anonyymi16:31

    Kiitos siitä avusta mitä sain vuonna 2011, kun silloisessa työpaikassani oli homeongelma. Ihoni alkoi reagoimaan juuri silmäluomilta ensimmäiseksi, sitten posket punoittivat, kutisivat ja lopulta iho melkein rikki. Työpaikan lääkäri sanoi sen johtuvan stressistä ja antoi antibiootteja ja kortisonivoidetta.
    Onneksi varasin vielä teillekin hoitoajan ja sanoit heti yhden vaihtoehdon olevan sisäilman ongelmat. Kävin useamman kerran kasvohoidossa ja kuivuus väheni ja iho alkoi olla siedettävä. Neuvoit myös helpot meikin millä punoittelu saatiin piiloon. Sitten vaihtui paikkakunta ja työpaikka ja siihen loppui ihottuma. Dermalogican tuotteet ovat kyllä edelleen käytössä ja seuraan ahkerasti tätä blogia.

    Pia K.

    VastaaPoista