maanantai 29. syyskuuta 2014

Vedenjuonti ei kosteuta ihoa!

Olemme taas siinä vuodenajassa jolloin puhunun joka asiakkaalle ihon kosteuttamisen tarpeellisuudesta ja sisäilman kuivattavasta vaikutuksesta. Ja lähes jokainen kysyy pitäisikö juoda vettä enemmän?

En ymmärrä mistä tämä vedenjuontivimma on lähtenyt liikkeelle. Nykyään jokaisella nuorella tytöllä on vesi pullo kassissa ihan, kuin asuisimme Kalifornian kuumuudessa. Ilmeisesti mallimaailmassa on korostettu vedenjuontia niin paljon, että se on kaikkiin iskostunut. Sekin voi mennä överiksi ja liika vedenjuonti on vakava tilanne. Lehdistä joskus lukee jonkun juovan viisikin litraa vettä päivässä ja se on jo riskirajoilla. Elimistön kaikki suolat huuhtoutuu pois ja tila vaatii sairaalahoitoa. Muutama vuosi sitten kuuntelin radio-ohjelmaa missä helsinkiläinen lääkäri kertoi nuorten naiste päätyvän sairaalaan ihan ylettömän vedenjuonnin takia. Kaikessa on löydettävä kultainen keskitie.

Yleensä, kun asiakas kysyy vedenjuonnista hän ajattelee, että juotu vesi vaikuttaisi ihon kosteuteen. Niin ei tapahdu, vedenjuonnilla ja ihon kosteuttamisella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Ihon kuivuus johtuu perintötekijöiden määrittämästä ihotyypistä ja ulkoisista olosuhteista. Meillä Suomessa on hankalimmat mahdolliset olosuhteet kuivuuden kannalta. Talvella sisäilma on niin kuivaa, että se vaikuttaa kuivattavasti ihoonkin. Juotu vesi ei mitenkään ulotu ihokudokseen saakka, vaan vaikuttaa muualla elimistössä. Ainoa vaihtoehto on lisätä ihoon ulkoapäin kosteutta ja estää ihon kosteuden haihtumista.

Tehokkain kosteuttavatuote Dermalogicalla on Skin Hydrating Booster ( 94€) ja sitä suosittelisinkin ihan jokaiselle suomalaiselle. Ihon kosteuden haihtumista taas estää Barrier Repair (62€) ja sekin pitäisi olla kaikilla. Ihon kuivumista on tärkeä ennalta ehkäistä, koska jo kuivunut iho on vaikeampi hoitaa. Kasvohoito tässä vaiheessa vuotta on erinomainen ratkaisu. Ellei käy, kun kerran vuodessa kasvohoidossa se kannattaa tehdä nyt.

2 kommenttia:

 1. Olen sinun kanssasi niin samaa mieltä tästä asiasta. Naistenlehdethän kovasti tuota vedenjuontia mainostavat ihon hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

  Itsehän juon vettä, kun on jano, en ihoni takia.

  Katselin tästä asiasta vuosia sitten dokkarinkin, missä identtiset kaksostytöt olivat molemmat kovia veden juojia. Perustelivat asiaa juurikin siksi, että pitää ihon kosteana/kunnossa. Muutaman kuukauden koeaikana toinen tytöistä laitettiin juomaan huomattavasti aiempaa vähemmän vettä, toinen jatkoi veden juontia. Kummankin iho pysyi ihan samanlaisena koko ajan, eikä veden juomisella ollut mitään vaikutusta ihon kosteuteen, eikä mihinkään muuhun käyttäytymiseen. Tuon jälkeen olen pitänyt tuota veden lipittämistä ihan huuhaa-juttuna. Huomaan tosin olevani tässä asiassa usein kaveripiirissä mielipiteineni yksin, niin kovaan on iskostettu tuon vedenjuonnin vaikutus ihoon ihmisten mieliin.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, kun kerroit. En tiennyt, että tällainen dokumentti on olemassa. Minulle se on itsestään selvyys ja normaalia ihmisen fysiologiaa ettei vesi vaikuta ihon kosteuteen. Tällainen vertailutesti saa kuluttajatkin uskomaan mikä on totuus.
  Tuosta vedenjuonnista on tullut niin muotiasia, että vastakkaista mielipidettä kauhistellaan. Olisi ihan eri asia, jos asuisimme maassa jossa on jatkuva helle. Silloin tarvitaan juotavaa hikenä poistuneen nesteen tilalle. Talvipakkasella ei meillä ole mitään tarvetta ylimääräiseen juomiseen. Tietysti vedellä voi täyttää mahaa, jos on dieetillä, mutta muuten siinäkin kannattaa valita kultainen keskitie.

  Inkeri

  VastaaPoista