sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Sokkona suihkussa

Taas sattui yksi hauska juttu, joka ei yhtään naurattanut silloin kun se tapahtui. Olin perjantaiaamuna lähdössä kiireellä työhön ja aloin vielä pesemään tukkaani suihkussa, vaikka olin jo jäljessä normaalista aikataulustani. Käytän lähes aina hiusteni pesuun Dermalogican shampoota ja hoitoainetta, mutta hiusten hoitotuotteita minulla sentään on muistakin sarjoista, kun Dermalogica. Kasvoillenihan en koskaan laita muuta, kuin Dermalogicaa. Pesin hiukseni Dermalogican shampoolla ja olin ottavinani sen jälkeen kämmenelleni hoitoainetta. Lättäisin kouralliseni hiuksiin ja samalla tajusin sen olevan shampoota. Sitten vaan uudelleen huuhtelemaan ja se olikin työlästä, kun laitoin sitä todella paljon. Seuraavaksi vaihdoin merkkiä ja otin kampaajani myymästä pullosta hoitoainetta. Taas sama juttu! Laitoin jo kolmannen kerran shampoota hiuksiini. Kiroilin jo niin pahasti, että kissatkin tuli katsomaan touhujani. Sitten lopulta otin hoitoaineeksi paksua purkissa olevaa tehohoitoainetta ettei pullot takuulla mene sekaisin.

Koin konkreettisesti sen mistä moni keski-iän ylittänyt on puhunut. Purkkeja ja pulloja on vaikea erottaa toisistaan, kun ne ovat niin samannäköisiä. Varsinkin peseytyessä, kun ei ole silmälaseja. Itse uskoisin näkeväni poikkeuksellisen hyvin lukea pikkutekstejäkin, vaikka käytän moniteholaseja. Tuossa shampoojutussa minun ongelmani oli enemmän oma hätäisyyteni, teen ensin ja ajattelen sitten vasta. Nyt kuitenkin ymmärrän miten hankalaa on, kun pitäisi ensin kunnolla tavata mitä pullossa lukee ennen, kuin sitä käyttää. Vuosien varrella minulle on myös valitettu, että kosmetiikkapakkaukset ovat hankalia käsitellä reumaattisin sormin, tai sitten vanhana, kun sormet on muutenkin kömpelöt. Senkin ymmärrän nyt paremmin ja onneksi Dermalogicassa ei ole moniakaan pakkauksia mitkä olisivat hankalia. Osaan nyt paremmin asettua ikääntyneen asiakkaan asemaan ja voin antaa palautetta Dermalogican tehtaalle, että pakkaukset pitää olla järkeviä.

Sen olen myös huomannut, että alkava muistisairaus tuottaa vaikeuksia pakkausten kanssa. Hoitosuihkeet ja muut pumppupullot tulee mahdottomiksi käyttää. Ihminen ei enää kykene pitämään hoitosuihkepulloa kädessään ja samanaikaisesti painamaan spraykorkista. Tällainen yhtäaikaa tekeminen ei enää onnistu. Minulla on ollut työelämäni aikana lukuisia asiakkaita joilla pikkuhiljaa etenee jokin muistisairaus. Jotkut sairastavat useita vuosia ennen, kuin he demetoituvat laitospotilaaksi. Tulevaisuudessa tämä on varmaan entistä yleisempää, kun ihmisten elinikä vaan pitenee. Tämäkin asia pitää huomioida kosmetiikan valmistuksessa ja minun velvollisuuteni on viedä kuluttajien palautetta eteenpäin.

6 kommenttia:

 1. Tämä Dermalogican shampoo ja hoitoaine ovat olleet päänahkani pelastus. Minulla on vaikea taliköhnä ja päänahka on vereslihalla varsinkin talvella. Dermalogican aineet ovat ainoita jotka eivät kirvele hullunlailla rikkinäisessä päänahassa. Muutenkin päänahka pysyy ehjänä ja kunnossa paremmin näillä tuotteilla. Kannattaa muidenkin kokeilla.

  Milla

  VastaaPoista
 2. Ilmeisesti hajusteiden ja väriaineiden puuttuminen tekee Dermalogican shampoosta eikirvelevän. Minä ja kouluikäiset lapseni olemme atoopikkoja ja mikään muu ei päänahalle käy, kuin nämä tuotteet. Onneksi ne löytyi monien kokeiluiden jälkeen. Kaikki muut kirvelevät tuhottomasti ja lapset ei halua hiusten pesua. Päänahka on pysynyt paljon terveempänä Dermalogican shampoolla ja hoitoaineella niin kuin oma kasvojenkin iho.

  VastaaPoista
 3. Onkos näitä shampoita ja hoitsikoita montaa eri laatua? Olen allerginen hajusteille ja olisi kiva löytää hiustenhoitoaineet, jotka ei aiheuttaisi reaktioita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dermalogicalla on vain yksi shampoo ( 30€) ja hoitoaine(31€), koska tarkoitus on, että päänahka tasapainotetaan ja normalisoidaan aivan samoin, kuin kasvojenkin iho. Saamme todella paljon hyvää palautetta näistä hiustenhoitotuotteista. Silloin, kun päänahassa on joku hankala ongelma Dermalogican tuotteet sopivat hyvin. Juuri tuo kirvelemättömyys on tärkeää varsinkin lasten hiustenpesussa.

   Inkeri

   Poista
 4. Käsittääkseni shampoota ja hoitoainetta on vain yksi ja ne sopii kaikille. Hoitoaine on suosikkini, koska se on ainoa joka saa pitkät hiukseni pesun jälkeen helposti kammattaviksi eikä tee niitä veltoiksi ja tahmaisiksi. Dermalogica osaa kyllä tehdä nämäkin tuotteet.

  Helena Kuusinen

  VastaaPoista
 5. Tosi hyviä aineita munkin mielestä. Atooppinen päänahka pysyy paremmassa kunnossa.

  Tia

  VastaaPoista