maanantai 6. lokakuuta 2014

Dermalogica on paras tietämäni kosmetiikkasarja!

Kosmetiikan markkinointi on mennyt aikoja sitten ihan överiksi. Kukaan täysjärkinen ei enää usko mainosten lupauksia, kun kerrotaan voiteesta joka häivyttää kolmessa viikossa kaksikymmentävuotta.   Monikansallinen pörssiyhtiö L' Oreal on näiden mainosten eturiviä ja heidän myyntinsä on hyvin agressiivista. Kosmetiikan vienti on tärkeä osa esimerkiksi Ranskan ja USA:n talouselämää ja siksi paikasta auringossa taistellaan ihan tosissaan.

Pienenä yrittäjänä ei voi, kun äkäisenä seurata miten nuo hullut lupaukset vievät pohjan järkevältä keskustelulta kosmetiikan tehosta. Minulle oma työni on intohimo ja olen tehnyt työni aina hyvin korkealla moraalilla. Vaikka olen synnynnäinen yrittäjäluonne ja taskulaskin raksuttaa aina päässäni, niin siitä olen varma ettei huijauksella päästä pitkälle. Hyvä asiakassuhde perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja juuri sellaista olen yritykselleni rakentanut. Oikeudenmukaisuus on minulle tärkeä asia ja siksikin kaikki humpuuki on minulle vastenmielistä. Omassa yrityksessäni olen vuosien kuluessa päätynyt siihen, että meillä tehdään ja myydään vain sitä mitä pystyn järjellä ja loogisesti selittämään itselleni ja asiakkaille. En innostu mitenkään helposti uutuuksista, vaan katselen hyvinkin kauan miten asiat toimii pidemmän päälle. Siitä olen huomannut, että moni juttu työkentässäni poistuu vähin äänin, kun suurin uutuushuuma laskeutuu.

Silloin, kun valitsin Dermalogican olin odottanut sitä jo useamman vuoden Suomen markkinoille. Olin lukenut ja kuullut miten Dermalogicaan oli kehitetty ihan uudenlainen voidepohja ilman mineraalirasvoja. Se oli ainutlaatuinen keksintö joka vei heti Dermalogican ammattilaiskosmetiikan ykköseksi. Tärkeä asia oli myös se, että tuotteet oli ilman hajusteita, väriaineita tai mitään tunnettuja allergeenejä. Sitten vielä ilmeni, että hyvien ystävieni ja kollegoiden maahantuotiyritys sai Dermalogican maahantuonnin 1999, niin oli itsestään selvyys, että lähdin tekemään työtä Dermalogican kanssa.

Dermalogica vaatii kosmetologilta hyvin paljon ammattitaitoa. He itse kouluttavat kosmetologeja jatkuvasti ja ellei määrättyä määrää koulutuksia käydä sarja otetaan kauneushoitolalta pois. Tämän olen kahteen kertaan nähnyt meilläkin Hämeenlinnassa, että käytännössäkin Dermalogican myynti loppuu heti ellei ammattitaito siihen riitä. Valitettavasti Suomessa kosmetologikoulutus on niin kirjavaa, että meillä on hyvin monen tasoisia kauneushoitoloita sittekin, vaikka Dermalogica heillä
käytössä olisikin. En voi ollenkaan sanoa, että Dermalogicaa käyttävät kauneushoitolat olisi selvästi
ylitse muiden, mutta ainakin he tuntevat hoitosarjansa vaikutukset. Itselleni ja Marille sopii Dermalogica siksikin, että haluamme olla tiedon huipulla ja emme haluakaan päästä työssämme
helpolla.

En voisi kuvitellakaan tekeväni työtä hoitosarjalla mikä ei olisi markkinoiden paras. Miksi ihmeessä tyytyisin tekemään työtäni vähän sinne päin, kun kerran itse voin valita. Yksityistä kauneushoitolaa ei määräile kukaan ja voin koska tahansa heivata Dermalogican ja siirtyä muuhun, jos parempaa löytyisi. Näiden viidentoistavuoden aikana mitä olemme Dermalogicaa käyttäneet se on vaan vahvistanut ykkösasemaansa. Heidän tuotekehittelynsä on maailman kärkiluokkaa ja koko ajan uudet tuotteet mullistavat kosmetiikkamaailmaa. Viimeiseksi tulleet Overnight Repair Serum ( 98€) tehotippa ja SkinPerfect Primer ( 77€)meikinpohjustusaine olivat kosmetiikan kemian läpimurtoja jotka patentoitiin heti. Overnight Repair Serumissa saatiin ensimmäistä kertaa helposti käytettävään muotoon öljy ja kosteuttavat raaka-aineet. SkinPerfect Primer on aivan ainutlaatuinen meikitön meikki, tuote joka kaunistaa ihoa olematta meikkituote.

Itse en laita koskaa iholleni muuta, kuin Dermalogican tuotteita. Tunnen suurta vastenmielisyyttä kosmetiikkaa kohtaan jossa on mineraalirasvoja, hajusteita tai väriaineita. Jo hajustamattomia kosmetiikkasarjoja on olemassa hyvin vähän. Vartalolle ja hiuksiini voin käyttää muidenkin sarjojen tuotteita. Usein ostan vartalovoiteen ja suihkuvaahdon samasta sarjasta, kuin hajuvedenkin. Talvella käytän melkein jatkuvasti Dermalogican vartalotuotteita, koska ne ovat ainoita mitkä varmasti toimii rutikuivalla ihollani. En ole kasvoilleni laittanut yli kymmeneen vuoteen muuta, kuin Dermalogicaa, koska siihen ei ole ollut mitään syytä. En ole vielä nähnyt yhtään kosmetiikkapakkausta, jonka raaka-ainelista vaikuttaisi siltä, että sitä pitäisi kokeilla. Silmät auki olen koko ajan ja tiedän hyvin tarkkaan mitä kosmetiikassa tapahtuu, mutta Dermalogican voittajaa ei ole näkyvissä!

22 kommenttia:

 1. Olen itsekin tosi tyytyväinen Dermalogican hoitoaineisiin. Minulla meni vuosia etten oikein uskaltanut mitään käyttää, kun kaikki kirveli ja iho vaan punoitti. Ihoni pääsi todella kuivaksi ja ryppyiseksin, kun oli koko ajan ärsyyntynyt. Nykyään käytän ainoastaan Dermalogican tuotteita eikä ongelmia enää ole. Rahatkin säästyy, kun ei tule turhia ostoksia ja joka putelin voi käyttää loppuun asti.

  VastaaPoista
 2. Olen käyttänyt jo pitkään Dermalogicaa ja ihoni on hyvässä kunnossa. Olin aivan hämmästynyt, kun olin lomailemassa Istanbulissa ja menin ystävättäreni kanssa hamam kylpylään. Siellä oli myöskin kauneushoitola ja yllätys, yllätys heillä oli Dermalogica käytössä. Kyselin asiaa kosmetologilta ja hän sanoi sen olleen heillä jo yli kymmenenvuotta. Hoitola oli todella iso, hoitohuoneita oli ainakin kymmenkunta. Dermalogica oli aikoa näkyvillä ollut kosmetiikka ja sitä oli valtava hyllyllinen. En olisi uskonut, että Turkissakin törmää Dermalogicaan.

  Kaarina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hämmästyttävää on, että Turkki oli ensimmäinen maa Euroopassa, joka otti Dermalogican myyntiin ja tällä hetkellä se on ainakin kolmen suurimman ostajan listalla. Jossain vaiheessa Turkki oli Euroopan suurin Dermalogican myyjä ja siksi meillä oli 2000-luvun alkupuolella maailmankongressi Istanbulissa.
   Turkissa ihonhoito on erittäin korkeassa kurssissa ja palvelut ovat laadukkaita. Ei siis ole mikään ihme, jos Turkissa törmää Dermalogicaan.

   Inkeri

   Poista
 3. Hmm... Kirjoituksesi 3.7.2014 "Laatu ratkaisee" kerrot ihan muuta. Tämän päivän tekstissä "Itse en laita koskaa iholleni muuta..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on nyt mennyt kaksi asiaa sekaisin. Tuossa Laatu ratkaisee tekstissä kerroin meikkikokeiluista. Dermalogica ei ole meikkisarja, vaan ihonhoitosarja ja jo sen tekstin alussa kirjoitan etten ole kokeillut muuta aikoihin, kuin Dermalogicaa ja sitten alan kertomaan meikkikokeiluista ja Youngbloodista.
   Oli hyvä, että nostit asian esiin ettei kenellekään jääasiasta väärinkäsitystä. Kuluttajan käsitykset voivat olla toisenlaisia, mutta itselleni on täysin selvää, että meikkisarja ja ihonhoitosarja on kaksi eri asiaa.

   Youngblood on amerikkalainen meikkisarja, jossa ei ole ihonhoitotuotteita. Dermalogica on amerikkalainen ammattilaisten ihonhoitosarja, jossa ei ole ole meikkituotteita. Meikkituotteiksi lasketaan värikosmetiikka huuliin, luomiin ja kynsiin. En ole muuta ihonhoitosarjaa, kuin Dermalogica käyttänyt kymmeneen vuoteen.

   Inkeri

   Poista
 4. Tuli mieleeni vielä noista äskeisistä kommenteista. Jos huomaatte jotain epäloogisuuksia jutuissani, niin kysykään. En kirjoittele mitään lööpereitä, vaan ihan asiaa ja jos jokin ei täsmää kysymys yleensä on väärinkäsityksestä tms.
  Pyrin kirjoittaessani asettumaan kuluttajan asemaan mahdollisiman hyvin, mutta en siinä aina onnistu. Siksi voin kirjoittaa jotain mikä ei kuluttajalle ole tuttua, mutta minulle itsestään selvää.

  Inkeri

  VastaaPoista
 5. Harmi että sarjaa mainostetaan hajusteettomana mitä se ei todellakaan ole ja eteerisiä öljyjä sisältävänä myös herkistävä sarja. Mainoksen uhrina ostin herkän ihon tuotteita ja esim. suihke on todella voimakkaan tuoksuinen. ? Samoin muut tuotteet enemmän tai vähemmän hajustettuja. Eli ei sovi hajusteallergisille!

  VastaaPoista
 6. Tämä on todella raskas syytös, että Dermalogican mainokset olisivat valetta. Näin ei missään tapauksessa ole. Dermalogica on hajustamaton ihonhoitosarja ja siihen puuttuisi jo kuluttaja-asiamies ellei se olisi totta!
  Hajustamaton kosmetiikka tarkoittaa tuotteita joihin ei ole lisätty hajusteita ja hajusteet ovat yksi yleisin kosmetiikan ihoreaktioita aiheuttavia allergeeneja. Dermalogicassa ei ole hajusteita, mutta ei ole olemassa hajuttomia aineita. Jokaisessa tuotteessa on aina raaka-aineista tuleva tuoksu ja yleensä ne eivät aiheuta hajusteallergioita. Tuoksu voi muuten olla ihmistä kiusaava, tai aiheuttaa migreeniä ja sekin on hankala tilanne. Kuluttaja joka tietää, että hajut ärsyttävät häntä pitäisi aina saada kokeilla tuotetta kokeilupakkauksesta, koska kukaan ei voi etukäteen sanoa mikä ketäkin ärsyttää.
  Eteeriset öljyt ovat puhtaita kasviöljyjä jotka toimivat erittäin hyvin suurimmalle osalle kuluttajia, mutta aina on pieni prosentti ihmisiä joka on allerginen. Dermalogicassa on jätetty pois kaikki tyypillisimmät allergeenit.

  Allergiat ovat vaikeita asioita ja kun kyseessä on kosmetiikka kuluttja helposti syyttää sitä omista allergioistaan. Nykyään jo ruoka-aineiden kohdalla on ymmärretty se ettei ole ravintolan, tai ruoka-aineen vika jos asiakas on allerginen esimerkiksi paprikalle. Se on ikävää asiakkaalle itselleen, mutta silloin pitää hakea kosmetiikan ammattilaisen kanssa parasta mahdollista hoitotuotetta ilman turhia syytöksiä. Mitä iloa kenellekään olisi myydä kuluttajalle tuote, joka hänelle ei sovi, mutta kukaan ei voi etukäteen ennustaa mikä sopii ja mikä ei.

  Inkeri

  VastaaPoista
 7. Hyvin osataan käyttää sallittuja mainoslauseita eli ettei ole lisättyjä hajusteita. Hajusteeton se ei silloin ole koska eteeriset öljyt itsessään ovat hajusteita. Luulisi kouluteten kosmetologin perehtyneen hajusteisiin hieman paremmin. Enkä syyttänyt vaan esitin faktaa.
  Jopa 40 % prosenttia on tuoksuyliherkkiä, hajusteallergisia on vähemmän. Ja hajusteet ovat yksi yleisimpiä herkistäjiä.

  VastaaPoista
 8. Kosmetiikan raaka-aineissa eteerinenöljy ei ole hajuste, vaikka siinä on voimakas haju. Syy sen käyttöön on ihonhoidollinen.
  On tosi keljua, että koet itsesi harhaanjohdetuksi ja joudunt näin "kantapään kautta" oppimaan ettei eteeriset öljyt merkitään raaka-ainelistoissa erikseen eikä liitetä niitä hajusteisiin. Nyt tietysti tiedät, että koko raaka-ainelista kannattaa lukea läpi.
  Silloin, kun on jotain herkkyyksiä parasta olisi tullla ostoksille suoraan paikanpäälle jolloin voi keskustella siitä mikä ei sovi. Tässäkin tapauksessa olisin osannut neuvoa tuotteet joita kannattaa välttää, jos haju ärsyttää. Dermalogicallahan on vain muutamassa tuotteessa eteerisiä öljyjä.
  Hajut, hajusteet ja tuoksut herättää usein keskustelua ja ehtiä tekemään niistä ihan erillisen postauksen.

  Inkeri

  VastaaPoista
 9. Nyt tiedän että kysyessäni että onko tuote hajustamaton ja kun siihen vastataan kyllä niin en voi siihen luottaa. En silloin lue inciä läpi jos näin selkeään kysymykseen vastataan noin.

  VastaaPoista
 10. Valitettavasti yksittäisen kuluttajan on alistuttava yleiseen käytäntöön. Nyt, kun tiedät että hajustamaton ei ole sama asia, kuin hajuton pystyt paremmin välttämään itsellesi sopimattomat tuotteet.

  Inkeri

  VastaaPoista
 11. Hajustamaton on kyllä sama kuin hajuton yleisen käsityksen mukaan ja myyjä tai kosmetologi tekee todella pahan virheen myydessään tuoksuvan tuotteen hajutonta, hajusteetonta, tuoksutonta etsivälle. Kuluttaja ei kikkaile termeillä. Myyjän ammattitaidon pitää riittää selvittämään ja varmistamaan asia ostotilanteessa. Ja jos kuluttaja haluaa tuoksuttoman, pitää tuoksuton myös myydä. Ja kertoa ostotilanteessa jos tuotteessa onkin tuoksu. Ja minä tiedän mitä tarkoittaa eri termit kyllä jo vuosien kokemuksella mutta edelleen kuluttajia johdetaan harhaan kun halutaan kauppa tehdä.

  VastaaPoista
 12. Nyt en kyllä ymmärrä miksi ihmeessä, joku haluaisi johtaa harhaan asiakastaan eihän siitä tule kuin ongelmia. Jokainen yritys haluaa, vain tyytyväisiä asiakkaita eikä ole mitään mieltä hankkia itselleen hankaluuksia.
  Tottakai myyjän pitää selvittää mitä asiakas pohjimmiltaan tarkoittaa kysymyksillään ja onneksi siinä ei ole omien asiakkaitteni kanssa tullut epäselvyyksiä. Mietin, vaan miten käy verkkokauppaostosten kanssa, koska niissä yleisesti käytettään termiä hajustamaton ja se ei tarkoita hajutonta. Joskus voi tulla näitä ongelmia, että joitain asioita voi ymmärtää monella tavalla ilman, että se olisi mitään kikkailua.

  Inkeri

  VastaaPoista
 13. Jatkan vielä tätä keskustelua, koska näen blogin tilastoista että tätä seuraa 200-300 lukijaa ja toivon ettei kenellekään jää vääriä käsityksiä.

  Hajutonta kosmetiikkaa ei ole olemassakaan, koska jokaisella raaka-aineella on aina ominaishaju joillakin miedompi joillakin voimakkaampi. Rasvoittuvan ihon tuotteista on hyvin vaikea löytää miedon hajuista tuotetta, koska desinfioivat ja talineritystä vähentävät raaka-aineet ovat voimakkaita tuoksultaa. Alkoholit ovat ehkä pahimpia ja ne saa monelle aikaan migreenin. Dermalogica ei sisällä alkoholeja, tai etanoleja. Joitakin voi ärsyttää hyvinkin mieto haju ja siksi on hyvä kokeilla tuottetta ensin kokeilupakkauksesta. On siis turha lähteä etsimään täysin hajutonta ihonhoitosarjaa, koska joku tuote voikin olla ihan hajuton, mutta ei koko sarja. Iholle taas on parasta käyttää tuotteet aina samasta sarjasta, jotta ne tukee toistensa vaikutuksia. Parasta on käydä tuote tuotteelta aineet läpi. Tämä on tietysti työlästä, mutta niin allergioiden kanssa välillä on. Kukaan ulkopuolinenhan ei voi sanoa mikä haju laukaisee kenenkin migreenin.

  Inkeri

  VastaaPoista
 14. Miksi sitten allergia ja astmaliiton sivuilta löytyy hajustamatonta ja hajutonta kosmetiikkaa jos sitä ei ole olemassakaan?

  VastaaPoista
 15. Nyt en löytänyt tuota kohtaa Allergia- ja astmaliiton sivuilta. Löysin ainoastaan tekstiä hajusteallergiasta.
  Olen ollut muutaman kerran puhumassa Allergia-ja astmaliiton henkilökunnan kanssa kosmetiikka-allergioista ja ainakin silloin meidän näkemys oli yhteneväinen. He tekevät todella hyvää työtä ja heidän tietokannastaan on todella paljon apua kuluttajalle, sekä kosmetologeille. Voisin taas kysyä, että olisiko heillä resursseja tulla Hämeenlinnaan järjestämään tilaisuutta allergioista. Edellisestä kerrasta on aikaa jo viitisen vuotta ja siinä ajassa on tullut paljon uutta asiaa. Silloin minun osuuteni oli lähinnä siinä, että kerroin mitä käytännössä tapahtuu, kun allerginen asiakas tulee kasvohoitoon.

  Tämä keskustelu on ehkä hiukan sekavaa, koska en oikein tiedä lähtikö kommentointi liikkeelle hajusteallergiasta, joka aiheuttaa ihoreaktioita, vai hajusteärsytyksestä joka aiheuttaa hengitystieoireita. Yhdenlainen hajusteherkkyys laukaisee myös migreeniä. Nämä asiat kosmetologin pitää aina selvittää ennen, kuin tekee hoitoa henkilölle joka on allerginen.

  Inkeri

  VastaaPoista
 16. Sieltä löytyy kosmetiikkaa joka ei sisällä hajusteita 13 eri merkiltä ja valikoimaa päästä varpaisiin joten kyllä hajusteetonta kosmetiikkaa löytyy.

  VastaaPoista
 17. Edellisessä kommentissa meni taas sekaisin käsitteet hajusteeton ja hajuton. Totta kai hajusteetonta kosmetiikkaa löytyy, koska itse myyn sellaista. Dermalogica ja Youngblood ovat hajusteettomia kosmetiikkasarjoja.

  Inkeri

  VastaaPoista
 18. Ei ole Dermalogica koska sisältää hajusteita mutta lopetan keskustelun hedelmättömänä tähän. Terveisin allergikko, astmaatikko

  VastaaPoista
 19. Minäkin mielelläni olisin jättänyt keskustelun aikoja sitten, koska toinen puhuu aidasta ja toinen aidanseipäästä. En kuitenkaan voi, koska tämä on työblogi ja tänne ei saa jäädä virheellistä tietoa.
  Joten Dermalogica on ainoastaan ammattikäytössä oleva kosmetiikkasarja joka ei sisällä hajusteita, väriaineita tai mineraalirasvoja. Dermalogica on erittäin hyvin siedetty sarja ja omissa asiakkaissani on paljon allergikkoja, jotka ovat löytäneet itselleen sopivat kotihoitotuotteet.
  Tämä ei tarkoita sitä etteikö joku voi saada herkkyys-tai allergiareaktion kyseisestä sarjasta. Aina voi löytyä joku joka sarjalle herkistyy. Kokemukseni mukaan tämä on onneksi harvinaista.
  Allergiat ovat vakavia asioita ja niitä ei pidä vähätellä. Jos saa usein reaktioita iholleen, tai hengitystieoireita olisi syytä hakeutua lääkäriin ja allergiatesteihin. Silloin, kun on testitulokset olemassa on hiukan helpompi löytää itselleen sopivia tuotteitta. Tosin näihinkään testituloksiin ei voi sokeasti luottaa, koska allergiaherkkyys lisääntyy esimerkiksi stressistä.

  Tämän jälkeen en enää ota kantaa tähän postaukseen ja kommentointiin.

  Inkeri

  VastaaPoista
 20. Hei! Olen allergisoitunut akrylaateille ja etsin kuumeisesti uusia ihonhoitotuotteita. Onko Dermalogica tuotteissa käytetty akrylaatteja missään muodossa?

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen
  anseliikka

  VastaaPoista