sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Neuvoja syysloman aurinkomatkalle

Nyt on koululaisilla syyslomaa ja monet perheet suuntaavat vielä etelän lämpöön. Viime viikolla meillä on ollut monta asiakasta ostamassa aurinkotuotteita ja matkakokoja lomamatkaa varten. Mikäs sen mukavampaa olisi, kun viettää vielä hetki paikassa jossa ei tarvitse toppatakkia ja käsineitä.

Useamman asiakkaan kanssa on noussut puheeksi antibioottikuurin vaikutukset auringossa. Moni on ollut jo syksyn ensimmäisessä flunssassa ja saanut siihen antibiootteja. Niiden kanssa voikin tulla ikävä yllätys ellei vaikutuksia huomioida. Hyvin moni lääkeaine herkistää ihon UV-säteilylle ja silloin iho palaa todella nopeasti. Yleensä lääkäri, tai viimeistään farmaseutti kertoo tästä vaikutuksesta, koska kyse on vakavasta asiasta. Jokainen palamiskerta lisää ihosyövän syntyriskiä. Ellet ole varma lääkkeiden vaikutuksesta auringossa sen voi tarkistaa ohjeista. Lääkkeiden vaikutus voi monikymmenkertaistaa UV-säteilyn vaikutuksen ja jo muutama minuutti auringossa saattaa polttaa. Silloin pitää koko ajan pysytellä varjon puolella ja suojata ihoa vaatteilla ja pysyä sisätiloissa keskipäivän paahteessa. Aurinkosuojan pitää olla suojakertoimeltaan 50 ja sitä pitää lisätä usein. Kannattaa muistaa ettei kysymys ole vaan kasvoista, vaan ihan koko ihosta. Käden selät ja jalkojen päälystät palaa ihan yhtä herkästi ja turvonneen kipeään jalkaan on paha vetää kenkiä.

Ellei mitään herkistäviä lääkkeitä olisikaan iho on jo menettänyt Suomen kesän tuoman suojan UV-säteilyä vastaan ja on melkein yhtä herkkä, kuin keskitalvella. Paras suoja olisi Dermalogican Sport Protection sk50 (53€) joka käy kasvoille ja vartalolle. Se tuli myyntiin vasta tänä kesänä, mutta ehti kerätä jo suuren suosion. Tuubi riittää nelihenkiselle perheelle hyvinkin pariviikkoa ja voide on ohutta ja hyvin imeytyvää. Viimeistään Suomeen tulessa iho kuivuu ja vartalolle parasta on After Sun Repair (53€)geeli, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Kasvoille suosittelen Skin Hydrating Boosteria (94€) joka on Dermalogican kosteuttavin tehotippa. Lokakuun lopulla Suomessa voi olla jo pakkanen ja sisälämmitys täysillä. Se on erittäin rankka kokemus iholle etelän lämmön ja kosteuden jälkeen. Siksi iho kannattaakin hoitaa erityisen hyvin matkan jälkeen ja kasvohoitokin olisi paikallaan siinä kohtaa.

Oikein hyvää syyslomaa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Anonyymi12:37

    Bloginpitäjä ei sanallakaan mainitse, että naiset keikuttelevat itseään rannoilla rinnat paljaana. Jos hän olisi hiukkaakaan todella huolissaan ihmisistä hän neuvoisi pukeutumaan kunnolla uimapukuun ja kieltäisi viekoittelemasta miehiä puolialasti. En aio enää kertaakaan avata tätä blogisivustoa. Neuvoisin myös muita, että harkitsette tarkoin ettekä mene lankeamaan syntiin.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi16:46

    Kiitos tästä jutustasi. Olen antibioottikuurilla ja lähdösä Espanjaan ensi viikolla. En olisi takuulla itse hokannut, että lääke voi vaikuttaa auringonottoon. Katsoin nuo ohjeet ja siellä varoitetaan auringosta ja kehoitetaan pysymään kokonaan pois UV-säteilystä. Harmillista, jos reissu menee sisätiloissa, mutta vielä pahempi olisi ollut, jos olisin polttanut ihoni. Olen vielä todella vaalea iholtani ja palan muutenkin herkästi.
    Tämä blogisi on varsinainen "tietolaari".

    Pirjo M.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi22:38

    Kiitos taas tosi tarpeellisesta neuvosta. Itselläni on juuri antibioottikuuri poskiontelotulehdukseen ja tarkoitus on lähteä ensi viikolla Malagaan. En yhtään ajatellut, että antibiooteilla olisi mitään tekemistä auringon kanssa. Onneksi luin taas blogiasi ja tarkistin heti lääkkeen ohjeet. Lääke herkistää ihon auringolle ja nopeuttaa palamista ja ohjeissa kehotettiin pysyttelemään pois auringosta. Olisi ollut kamala tilanne, jos olisin polttanut nahkani heti. Ihoni on muutenkin tosi kalpea, joten olen ihan riskiryhmässä. Nyt kun jutun tiedän osaan pysytellä keskipäivällä sisätiloissa ja pitää pitkähihaisia vaatteita ulkona.

    Hillevi

    VastaaPoista
  4. Anonyymi14:46

    Kiitos tästä postauksestasi. Ellet olisi tätä kirjoittanut olisin varmaan itseni polttanut Espanjan lomalla. Olen antibioottikuurilla eikä tullut mieleenikään, että se voi herkistää auringolle.

    VastaaPoista